Uutiset

Autot

Uusi talviajosivusto helpottaa renkaiden valitsemista

 

Talviajo on haastavaa, koska yhdenkin matkan aikana ajaja saattaa kohdata useita erilaisia tie- ja sääoloja. Oikein valmistautumalla talviajon stressaavuus ja riskialttius vähenee.

Tuoreen tutkimuksen mukaan 57 %1 kuluttajista etsii Internetistä tarvitsemaansa tietoa. Talviajoturvallisuuteen liittyvä tieto on ollut hajanaista, ja vain harva löytää tietoa juuri Suomen paikallisista tieolosuhteista. Goodyear esitteleekin nyt talviajosta tiedottavan verkkosivuston www.vastuuntuntoisetkuljettajat.fi, jotta suomalaiset löytäisivät ohjeita talviajoon.

Sivustolla kerrotaan useista tärkeistä mutta joskus yllättävistäkin eduista, joita voi saavuttaa hyvällä valmistautumisella. Esimerkiksi renkaiden ilmanpaineen säätäminen talviajoa varten saattaa antaa renkaillesi jopa 15 000 lisäkilometriä2 ja vähentää polttoaineen kulutusta3. Oikein ajoitettu renkaiden vaihto puolestaan voi lyhentää jarrutusmatkaasi talvirenkailla lumisella tiellä 50 km:n tuntivauhdissa 43 metriä4. Kun autossa on talvirenkaat alla, se pysyy hallinnassa lumisella tiellä 500 prosenttia todennäköisemmin5.

Ajoturvallisuus alkaa valppaasta ajajasta

Goodyear haluaa Safety Together -näkemyksensä mukaisesti lisätä ajajien tietoisuutta renkaiden asianmukaisesta käytöstä ja huollosta sekä tarjota lisäohjeita turvallisen ajon periaatteista. Turvallisuus edellyttää jaettua vastuuta, ja muutamia perussääntöjä noudattamalla sekä avaintekniikoita opettelemalla ajajat ja matkustajat voivat vähentää tarpeettomia riskejä.

Kuluttajat voivat saada yksilöllisiin tarpeisiinsa perustuvia rengassuosituksia www.vastuuntuntoisetkuljettajat.fi-sivuston talvirenkaiden valintakoneen avulla. Goodyearin tekniset asiantuntijat vastaavat sivustolla talviajoon ja siihen valmistautumiseen liittyviin kysymyksiin.

– Huonot kokemukset perustuvat aina yhteen ja samaan ongelmaan: ihmiset eivät mukauta ajotyyliään erilaisten tie- ja sääolosuhteiden mukaan, kertoo Pierre Poncelet, joka johtaa Goodyearin Euroopan renkaiden arviointi- ja testausosastoa.

Oikeat renkaat lisäävät ajoturvallisuutta

Useat tutkimukset osoittavat, että renkailla on vaikutusta ajoturvallisuuteen. Kaikkiin tieoloihin täydellisesti sopivaa rengasta ei ole olemassa, joten oikea rengasvalinta ei ole aina helppoa tai yksinkertaista. Rengasvalinnassa täytyy ottaa useita eri tekijöitä huomioon. Sääoloihin ja maantieteeseen liittyvien tekijöiden lisäksi täytyy huomioida yksilöllinen ajotyyli, käytettävä ajoneuvo, ajetut kilometrit ja taloudellinen tilanne.

– Väärillä renkailla ajaminen vaikuttaa olennaisesti auton suorituskykyyn, koska renkaat ovat auton ainoa osa, joka on kosketuksissa tien kanssa. Tämän päivän suurin haaste, tai oikeastaan ongelma, on saada kuluttajat aktiivisesti valitsemaan renkaat, jotka ovat turvallisimmat vallitsevissa olosuhteissa, sekä mukauttamaan ajotyylinsä olosuhteiden mukaan, sanoo Magnus Lord Arenander, Goodyearin rengasasiantuntija Pohjoismaissa ja Baltian maissa.

Euroopan liikenneturvallisuuden peruskirjan uusi jäsen

Goodyear on äskettäin liittynyt jäseneksi Euroopan liikenneturvallisuuden peruskirjaan (European Road Safety Charter, ERSC)6. ERSC on Euroopan komission aloitteesta perustettu liikennekuolemien vähentämiseen tähtäävä foorumi, jolla on lähes 1500 jäsentä.

Goodyearin uusi talviajosivusto on yksi osa jäsenyyttä. Goodyear Dunlop on sitoutunut ottamaan turvallisuuden pääperiaatteeksi yrityksen päätöksissä. Yritys investoi edelleen tutkimukseen ja kannustaa ajajia huoltamaan renkaitaan aktiivisesti optimaalisen ajoturvallisuuden saavuttamiseksi. Goodyear Dunlop aikoo osallistua ERSC:n jäsenien toimintaan seuraavilla kolmella päälinjalla: rengashuoltoa ja turvallista liikennekäyttäytymistä koskevat tiedotuskampanjat, yrityksen työntekijöiden ajoturvallisuuden varmistaminen ja turvallisten renkaiden teknologinen kehittäminen.

Goodyear.fi

www.vastuuntuntoisetkuljettajat.fi

 

Lue seuraavaksi