Uutiset

Autot

Uusi Renault Master – mukavuuden ja alhaisen polttoainekulutuksen yhdistelmä

Ohjaamo tarjoaa monipuolisen valikoiman käytännöllisiä säilytystilaratkaisuja. Ratkaisut on suunniteltu täyttämään kuljetusammattilaisten jokapäiväiset tarpeet sekä helppokäyttöisyytensä että ohjaamomuotoilun osalta.

Kuljettajan tila on kokonaan uudistunut, näkyvyyttä on laajennettu ja lisäksi uuteen Masteriin on saatavana suuri joukko mukavuusvarusteita, jotka tavallisesti yhdistetään vain henkilöautoihin. Lisävarusteeksi voi valita muun muassa automaattisen ilmastoinnin ja integroidun Carminat TomTom® navigointijärjestelmän.

Nykyiseen Masteriin verrattuna uutuuden keskikulutus pienenee litralla/100 km. Esimerkiksi uuden etuvetoisen Master pikkubussin keskikulutus on vain 7,1 litraa/100 km (CO2-päästöt 187 g/km), edustaen tämän segmentin pienintä kulutusta. Huoltokustannukset alenevat nykymallistoon verrattuna peräti 40 prosenttia ja ovat markkinoiden edullisimpien joukossa.

Uuden takavetoisen malliston, joka on kokonaan Renaultin kehittämä, itsekantava kori mahdollistaa parannetun suorituskyvyn ja kantavuuden. Markkinoista riippuen takavetoinen mallisto tulee sisältämään uuden pidennetyn koriversion (L4, joka tarjoaa kuljetustilaa 17 m3 saakka) sekä myös 3,5- ja 4,5-tonniset mallit (paripyörillä), jotka tarjoavat uusia mahdollisuuksia päällirakentamiseen.

Uudessa Renault Masterissa on voimanlähteenä uusi 2,3-litrainen dCi moottori, sisältäen kolme teholuokkaa (dCi 100, dCi 125 ja dCi 150). Moottorit ovat samat sekä etu- (poikittain sijoitettu moottori) että takavetoisissa (pitkittäin sijoitettu moottori) malleissa. Vaihteistona on 6-portainen manuaali, joihinkin versioihin tarjotaan lisäksi 6-vaihteinen robottivaihteisto.

Kuljettajan ja etumatkustajan (lisävaruste) turvatyynyt, ABS-jarrut markkinoiden lyhyimmällä jarrutusmatkalla ja ajovakautushallintajärjestelmä ESC (vakiona takavetoisissa malleissa) ovat esimerkkejä uuden Renault Masterin korkeasta turvallistuustasosta.

Uusi Renault Master valmistetaan Ranskassa Renaultin Batillyn tehtaalla.

Lisätietoa:
www.renault-vu.com
www.media.renault.com

Renault Master mitat (pdf):

 

 

Lue seuraavaksi