Uutiset

Autot

Uusi Renault Kangoo – yritysasiakkaille räätälöity

Renault Kangoo

Renault Kangoo -tavara-automallisto on uudistunut niin sisältä kuin ulkoakin. Tavara-automallistossa on kolme eri koripituutta, joista Suomen tuontiohjelmaan kuuluu kaksi vaihtoehtoa; normaali ja Maxi. Kangoon uudistukset ovat parhaiten havaittavissa uuden keulaosan muotoilussa, jonka lisäksi myös peilit ja takavalot ovat saaneet uudet muodot. Matkustamossa uudistus näkyy entistä laadukkaammassa keskikonsolissa ja uudessa ohjauspyörässä.

Matkustamon mukavuutta on parannettu muun muassa uusien ovipaneelien avulla ja pitkien tavaroiden kuljettaminen puolestaan on tehty mahdolliseksi eteenpäin taittuvien istuinten selkänojien ja taittuvan väliseinän avulla. Merkittävä uudistus on myös se, että matkustamon voi nyt tilata kolmipaikkaisena.

Uusi Kangoo perustuu edellisen sukupolven mallin vahvuuksiin ja jatkaa erinomaisen polttoainetehokkuuden linjalla. Valittavana on tehokas, mutta samalla taloudellinen Energy-moottori. Polttoaineen kulutusta pienentävät muun muassa Stop&Start –toiminto ja jarrutusenergian talteenotto.

Kangoossa on luokassaan alhaisimmat kulutuslukemat omaava voimanlähde. Energy dCi 90 -moottorin yhdistetty kulutus on 4,3 litraa/100 km (CO2 112 g/km). Tehoa tämä moottori tuottaa 90 hevosvoimaa 4000 kierroksella ja 200 Nm jo 1750 kierroksella.

Viimeisimmän sukupolven Energy-moottorit helpottavat kuljettajaa pienentämään kulutusta muun muassa vakiovarusteena olevalla vaihteen valintahetken osoittimella. ECO-toiminnon avulla voidaan saavuttaa jopa 10 prosentin kulutussäästö hyödyntämällä edullisinta vääntömomenttia, kehottamalla kuljettajaa seuraamaan vaihteen vaihtamisohjeita ja tarkkailemalla kaasupolkimen oikeaa käyttöä.

Käyttökustannuksia on alennettu myös kasvaneilla huoltoväleillä, jotka ovat nyt 2 vuotta tai 40 000 kilometriä.

Uuden Kangoon kehitystyössä kiinnitettiin paljon huomiota koetun laadun kehittämiseen. Pikkutarkan ja useiden kuukausien pituisen kehitysprosessin aikana kiinnitettiin erityistä huomiota muun muassa hitsaussaumojen ja ovipaneelien viimeistelyyn ja istuvuuteen sekä korin tiivisteiden tarkkuuteen. Myös äänieristyksen ja aerodynamiikan mukanaan tuoman äänimaailman viimeistelyyn kiinnitettiin huomiota.

Kangoon vakiovarustus on kattava sisältäen muun muassa ilmastoinnin ja Bluetooth-yhteydellä ja USB-liitännällä varustetun radion. Vakiovarusteiden joukkoon kuuluu myös ikkunallinen väliseinä, kuljettajan istuimen korkeudensäätö, kauko-ohjattu keskuslukitus, sähkötoimiset etusivulasit sekä ulkopeilit ja oikean puoleinen peltinen liukuovi.

Uudessa Kangoossa on myös uuden sukupolven ESP-järjestelmä, jossa on muun muassa mäkilähtöavustin sekä Extended Grip –toiminto, joka helpottaa liikkeelle lähtöä hankalissa tieolosuhteissa.

Lisäksi Kangoossa on kattava lisävarustevalikoima, esimerkiksi Renaultin R-Link multimediajärjestelmä. Järjestelmässä on TomTom ® navigointi sisältäen lukuisia uusia ominaisuuksia, kuten hankalista olosuhteista ja alueista varoittava järjestelmä sekä säätiedotus. R-Link on suomenkielinen ja se myös puhuu suomea. Saatavilla on myös perinteisen peruutustutkan lisäksi peruutuskamera, jossa näyttö sijaitsee kuljettajan häikäisysuojassa.

Lue seuraavaksi