Uutiset

Autot

Uusi Opel Combo valittu Vuoden Pakettiautoksi 2019

Opelin pääjohtaja Michael Lohscheller on juuri vastaanottanut Hannoverin kansainvälisessä hyötyajoneuvonäyttelyssä Opel Combon saaman arvostetun International Van of the Year 2019 -palkinnon. Vuoden pakettiauton valitsee vuosittain tuomaristo, joka koostuu 25 eurooppalaisesta autotoimittajasta.

Uusi Opel Combo Cargo on juuri saanut erittäin arvostetun International Van of the Year 2019 -tunnuksen, joka on kaikkein tavoitelluin palkinto tavara-automarkkinoilla. Ylivoimaisen voiton ottanut Combo sai tuomaristolta yhteensä 127 pistettä, kun toiseksi tullut Mercedes Sprinter sai 92 pistettä. Comboa kiiteltiin muun muassa erinomaisesta ajettavuudesta, innovatiivisista kuljettajaa avustavista järjestelmistä ja taloudellisuudesta. Opel Combo on Groupe PSA:n suunnittelema ja optimoitu tuotemerkin mukaiseksi. Palkintoseremonia järjestettiin tänään Hannoverin kansainvälisessä autonäyttelyssä ja IVOTY-tuomariston puheenjohtajan Jarlath Sweeneyn jakaman palkinnon otti vastaan Opelin pääjohtaja Michael Lohscheller.  

“Olemme erittäin ylpeitä tästä palkinnosta”, kommentoi Lohscheller. ”Voitto on myös osoitus siitä, millaisia mahdollisuuksia Groupe PSA -konserniin kuuluminen Opelille tarjoaa. Hyökkäämme sellaiseen pakettiautosegmenttiin, jossa meillä ei aiemmin ole ollut merkittävää roolia. Opelilla on nyt kaikki edellytykset kasvattaa osuuttamme pakettiautomarkkinoilla. Onkin erittäin sopivaa, että me olemme saaneet Rüsselsheimiin vastuun uuden pakettiautoalustan kehittämisestä koko Groupe PSA -konsernille.”

IVOTY-tuomaristo oli erittäin otettu Opel Combon ominaisuuksista. ”Insinöörit ja suunnittelutiimit ovat onnistuneet ensimmäistä kertaa tavara-autojen historiassa suunnittelemaan monen tuotemerkin yhteistyötavara-auton, jossa kaikki tuotemerkit ovat säilyttäneet oman merkkinsä perusarvot ja persoonallisuuden lähestulkoon ilman kompromisseja. PSA:n mallit määrittelevät uudestaan koko kompaktien pakettiautojen segmentin – kiitos raikkaan muotoilun, varustelun, viimeistelyn ja ainutlaatuisen ajonautinnon.”

Opel Combo sai kehuja tuomaristolta myös lukuisista avustinjärjestelmistä – esimerkiksi matkustajan puolen sivupeilin kamera helpottaa näkyvyyttä niin sanottuun kuolleeseen kulmaan. Combo Cargo sai lisäpisteitä myös katvealueen varoittimesta. Tuomaristo tiivisti arvionsa seuraavanlaisesti: ”PSA vakuuttaa useammalla kuin yhdellä tavalla. Konserni esittelee todelliset uutuudet, jotka ovat nykyaikaisia, mukavia ja täynnä tämän päivän turvallisuutta lisäävää teknologiaa. Mallisto tarjoaa ammattilaisille laajan valikoiman koko- ja moottorivaihtoehtoja – selkeästi uusi referenssi pakettiautojen maailmaan.”

Erittäin tehokas joka suhteessa

Uusi Opel Combo Cargo on maailman ensiesittelyssä Hannoverin kansainvälisessä autonäyttelyssä (osasto C64, halli 13). Uusi Combo on suunniteltu kunnianhimoisesti tarjoamaan ammattilaisille huipputehokkuutta segmentin alhaisimmilla kokonaiskäyttökustannuksilla – uuden arkkitehtuurin, älykkään rakenteen ja ainutlaatuisten kuljettavaa avustavien järjestelmien ansiosta se on erittäin tehokas työkalu kuljetuksiin.

Opel Combo -mallistoon kuuluu heti lanseerauksesta lähtien lukuisia vaihtoehtoja 4,40-metrisestä perusversiosta 4,75-metriseen XL-versioon. Opelin uusi kompakti tavara-auto päihittää useimmat kilpailijansa myös peräti 4,4 m3:n tavaratilallaan, jopa 1000 kg:n kantavuudella ja mahdollisuudella kuljettaa jopa 3,440 mm pitkiä työvälineitä ja muita esineitä. Älykkäästi suunniteltu tavaratila on riittävän leveä myös pyöränkoteloiden kohdalta – jopa lyhyempään versioon mahtuu mainiosti kaksi eurolavaa. Ja erityisen pitkät esineet, esimerkiksi laudat voidaan lastata kyytiin siten, että ne tulevat osittain auton ulkopuolelle katossa sijaitsevasta kattoluukusta.

Lue seuraavaksi