Uutiset

Autot

Uusi Nokian Hakkapeliitta 9 SUV

Nokian Renkaiden katumaastureihin kehitetty nastarengasuutuus Nokian Hakkapeliitta 9 SUV pitää vankasti ja etenee vakaasti alan moderneimman nastateknologian ja uusien innovaatioiden ansiosta. Tasapainoinen pitkittäis- ja sivuttaispito tekee ajamisesta turvallista ja huoletonta olipa vastassa jäätä, lunta tai sohjoa. Patentoitu, uudessa Hakkapeliitta 9 -henkilöautonrenkaassa menestyksekkäästi käytettävä funktionaalinen nastakonsepti (Nokian Tyres Functional Stud Concept) ja kulutuspinnan kumiseos jalostettiin edelleen vahvaa suorituskykyä vaativaan SUV-käyttöön. Sivupinnassa käytetty aramid-kuitua hyödyntävä Aramid Sidewall -teknologia optimoi kestävyyden.

Jämäkän Nokian Hakkapeliitta 9 SUV:n kattava ja moderni 51 tuotteen kokovalikoima 16-tuumaisesta 21-tuumaiseen saakka on kokonaisuudessaan kuluttajien saatavilla syksyn 2017 talvirengassesongissa. Monipuolisesta valikoimasta löytyy paljon erikoistuotteita, jotka hyödyntävät Flat Run -teknologiaa tai ovat XL-merkittyjä eli renkaiden kantavuus on kyseisessä koossa korkein mahdollinen. Lehtitestien kärkitiloja hallitsevan Hakkapeliitta-talvirengasperheen uuden tulokkaan tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat, Venäjä ja Pohjois-Amerikka.

Funktionaalinen nastakonsepti maksimoi tasapainoisen pidon

Pohjoisen ankarien talvikelien jämerä hallitsija Nokian Hakkapeliitta 9 SUV on pintamalliltaan symmetrinen ja direktionaalinen, eli pyörimissuunnaltaan määrätty. Vaihtelevissa talvikeleissä parhaaksi todettu muotoilu tukee nastojen leveää jaottelua, joka vahvistaa pitoa ja hiljaisempaa ajoääntä. Suorituskykyisissä ja korkeissa SUV-autoissa erityisesti tasapainoisten pito-ominaisuuksien hallinta on olennaista.

– Uuden Nokian Hakkapeliitta 9 SUV:n ainutlaatuinen funktionaalinen nastakonsepti varmistaa katumaasturikuljettajalle erinomaisen pitkittäispidon lisäksi ylivertaisen sivuttaispidon jäällä ja lumella. Uuden nastakonseptin ansiosta pituus- ja sivuttaissuuntainen jääpito ovat todella hyvin tasapainossa, minkä ansiosta ohjautuvuus ja vakaus säilyvät myös kun tien päällä vaaditaan nopeaa reagointia, Nokian Renkaiden tutkimus- ja kehitysjohtaja Juha Pirhonen kertoo.

Vallankumouksellisessa funktionaalisessa nastakonseptissa on oma räätälöity nastansa sekä renkaan kulutuspinnan keskialueella että renkaan olkapääalueilla. Erilaiset nastat renkaiden eri osissa toimivat aktiivisina turvavarusteina. Keskialueen nastalla maksimoidaan vankka pitkittäispito jarrutuksessa ja kiihdytyksessä.

Olkapääalueiden nastat tuottavat ensiluokkaista sivuttaispitoa, jota kaivataan varsinkin kaarreajossa liukkaalla alustalla. Nastan pitosärmä kohtaa aina mahdollisimman suuren osuuden ajoalustasta, mikä maksimoi sivuttaispidon. Nastojen rungon yläosa on viistetty, minkä ansiosta nasta kykenee tunkeutumaan aikaisempaa syvemmälle jäähän. Tämä tuntuu parantuneena jääpitona.

Nastojen täsmällistä kosketusta ajoalustaan hallitaan Eco Stud 9 -konseptilla. Kaikki nastat sijoitetaan ja asemoidaan tarkkaan suunniteltuun paikkaansa uusinta teknologiaa

hyödyntävällä nastoitustekniikalla. Nastojen sijoittelu on tietokoneoptimoitu ja räätälöity kokokohtaisesti. Uudessa Hakkapeliitta 9 SUV:ssa pettämätöntä pitoa ovat varmistamassa myös raskaaseen katumaasturikäyttöön mitoitetut nastat.

Snow Grip Booster -leikkaukset pintakuvion keskialueen välipalojen molemmilla reunoilla antavat lisää lumipitoa parantavia teräviä särmiä sekä pitkittäissuuntaan että sivuttaissuuntaan. Olkapääalueiden aggressiiviset Deep Snow Booster -leikkaukset tuovat lisäpitoa, kun siirrytään syvään lumeen.

Varmaa etenemistä, oivallista pitoa

Katumaastureiden ajohallintajärjestelmiä aktiivisesti tukeva Nokian Hakkapeliitta 9 SUV kantaa ja hallitsee suuret pyöräkuormansa tarkasti ja joustavasti. Moninaiset oivallukset tehostavat ajovakautta.

– Kovaan ja monipuoliseen käyttöön suunnitellussa Nokian Hakkapeliitta 9 SUV:ssa on jäykistetty olkapääalue, joka on toteutettu tukisilloilla olkapääpalojen välissä. Näillä tuilla pienennetään kuviopalojen keskinäistä liikettä, mikä parantaa ajovakautta, Pirhonen sanoo.

Uusi ympäristöystävällinen kulutuspintasekoitus räätälöitiin monipuoliseen SUV-käyttöön. Laajalla lämpötila-alueella toimiva erikoiskumisekoitus kestää pitkään sekä takaa turvallisen pidon ja vakaan ajotuntuman.

Kestävä ja vahva kaksinkertainen runkorakenne tuo myös tarvittavaa lisäjämäkkyyttä liikkumiseen, olipa kyse maaseudun sorateistä tai kaupungin valtaväylistä.

Täsmätietoa renkaan kunnosta

Talviturvallisuutta ja käyttömukavuutta kasvattaa sivupinnan infoalueelta löytyvä paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka.

Kulutuspinnasta löytyy myös Nokian Renkaiden patentoima uransyvyysmittari (DSI – Driving Safety Indicator). Renkaan keskipinnassa olevat numerot ilmaisevat montako millimetriä renkaan pääurissa on kulutuspintaa jäljellä. Lumikidetunnus eli talvikulumisvaroitin (WSI) säilyy näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti. Lumikiteen kuluttua pois autoilijan kannattaa hankkia uudet renkaat riittävän talviturvallisuuden varmistamiseksi.
 

Lue seuraavaksi