Uutiset

Autot

Uusi Nissan NV300

Nissan on julkistanut uuden NV300-pakettiauton, jonka Nissanille tunnusomaisesta V-muotoisesta etusäleiköstä nähtiin vilaus jo toukokuussa Mestarien liigan finaalin aikaan.

Innolla odotettu uutuusmalli korvaa Primastarin ja sijoittuu Nissanin kevyiden hyötyajoneuvojen mallistossa NV200:n/e-NV200:n ja NV400:n väliin. Tärkeä mallilanseeraus täydentää Nissanin kevyiden hyötyajoneuvojen sukupolvenvaihdoksen.

Pakettiautona, jatko-ohjaamopakettiautona sekä tila-autona saatava NV300 tukee Nissanin kevyiden hyötyajoneuvojen strategiaa, joka kattaa paketti- ja tila-automallien (combi) ohella palkitun Navara-lava-auton. Saatavissa on myös ohjaamoalustaversio, joka on täydellinen alusta räätälöidyille korimuunnoksille.

Asiakkaille mielenrauhaa tuo segmentissään ainutlaatuinen viiden vuoden / 160 000 km:n takuu, joka kattaa myös autoon asennetut alkuperäiset Nissan-lisävarusteet. Taloudellisten moottorien ja alhaisten käyttökustannusten ansiosta NV300 on luokkansa taloudellisin auto.

NV300:n suunnittelun johtoajatuksena on ollut ”liikkuva toimisto”: Nissan halusi luoda yrityskäyttäjille monikäyttöisen kevyen hyötyajoneuvon, joka tarjoaa henkilöautomaista mukavuutta ja ajonautintoa. Taloudelliset dieselmoottorit, poikkeuksellinen ajodynamiikka ja huippuluokan ajoapu- ja turvallisuusjärjestelmät takaavat, että uusi NV300 on aivan omassa luokassaan.

Renault-Nissan-allianssin Sandouvillen tehtaalla Ranskassa valmistettava NV300 tulee Suomessa myyntiin marraskuussa.

Joustava ja monikäyttöinen kevyt hyötyajoneuvo

NV300 on todella joustava ja mukautuva kevyt hyötyajoneuvo, joka on suunniteltu käytännölliseksi ja käyttäjäystävälliseksi työkaluksi hyvin monenlaiseen työkäyttöön: se soveltuu ihanteellisesti esimerkiksi kuljetus- ja jakeluyritysten, rakennusyhtiöiden, kiinteistöhuoltoyritysten ja korjauspalveluiden käyttöön.

NV300:n monikäyttöisyyttä lisää entisestään pakettiautoversion saatavuus kahtena eri koripituutena ja kahdella eri korkeudella. Myös jatko-ohjaamopakettiauto on saatavissa kahdella eri pituudella ja enimmillään kuudella istumapaikalla. Joustavuutta tuovat myös umpinaisten ja ikkunallisten taka- ja sivuovien moninaiset yhdistelmävaihtoehdot.  Combi‑versio on saatavissa kahtena koripituutena ja enimmillään yhdeksänpaikkaisena.

NV300 kuormatilaan mahtuu kolme eurolavaa tai kymmenen 2,5-metristä kipsilevyä myös lyhyemmässä ja matalammassa koriversiossa. Lyhyemmälläkin koripituudella kuormatila on 110 mm pitempi kuin edeltäjässään Primastarissa. Ohjaamon ja kuormatilan väliseinä voidaan varustaa luukulla, joka mahdollistaa jopa 3,75 metrin (lyhyempi koriversio) tai 4,15 metrin (pitempi koriversio) pituisten tavaroiden kuljettamisen. Kuormatilan tilavuus on mallista riippuen 5,2–8,6 m3.

Kuormatilaan on saatavissa myös suojaverhoilu, LED-kattovalot, monikäyttöinen hyllykkö ja enimmillään 20 kuormankiinnityskoukkua.

NV300-ohjaamoalusta taipuu monenlaisiin korimuunnoksiin ja soveltuu siksi erinomaisesti yritysasiakkaille, jotka tarvitsevat autolleen yksityiskohtaisempaa räätälöintiä.

Käytännöllinen ohjaamo

Täysin uuden NV300:n ohjaamosta on tehty mahdollisimman ergonominen ja mukava. Kuljettajan istuimen säädöt ovat monipuoliset kaikissa NV300-versioissa. ”Liikkuvan toimiston” modulaariset ratkaisut helpottavat kuljettajan työtä.

Ohjaamossa on säilytystilaa 89 litran edestä ja muun muassa erityinen säilytyspaikka kannettavalle tietokoneelle ja rahtikirjapidike.

NissanConnect-tietoviihdejärjestelmä, satelliittinavigaattori, digitaalinen DAB-radio, Siri-ääniohjaus (iPhonen käyttäjille), peruutuskamera ja USB-karttapäivitys ovat kaikki saatavilla.

Pohjoismaissa ja Baltiassa kaikkien NV300-mallien varusteluun kuuluu myös lisälämmitin.

Turvallisuus

Laajakulmapeilit ovat NV300:n vakiovaruste. Lisävarusteena on saatavissa pysäköintiavustin, jonka peruutuskameran kuva näkyy taustapeilissä. Apukuljettajan puolen häikäisysuojaan integroitu kuolleen kulman peili on vakiovarusteena valikoiduissa malleissa. Varustelutasot vaihtelevat markkina-alueittain.

Kaikissa NV300-malleissa on kattavat elektroniset turvallisuus- ja ajoapujärjestelmät kuten ABS-jarrut, elektroninen jarruvoiman jako (EBD), ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä, ASR-luistonestojärjestelmä ja mäkilähtöavustin. Combi-versiossa on vakiovarusteena myös rengaspaineen valvontajärjestelmä.

Moottorivaihtoehdot

Kaikkien NV300-mallien voimanlähteenä on Qashqai- ja X-Trail-crossovereista tuttu luotettava 1,6-litrainen dCi-diesel, joka on saatavissa kolmena eri tehovaihtoehtona: 95 hv:n moottorissa on yksi turboahdin ja 125 hv:n ja 145 hv:n versiot ovat kaksoisahdettuja. Kaikkiin moottoreihin on yhdistetty kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Kaikki moottorivaihtoehdot eivät ole saatavissa kaikkiin koriversioihin.

Kaikissa moottoreissa on dieselhiukkassuodatin, ja ne täyttävät Euro 6 ‑päästömääräykset. Lisäksi kaikki moottorit on varustettu selektiivisen katalyyttisen pelkistyksen järjestelmällä (SCR). SCR-järjestelmän säiliöön lisättävä AdBlue-urealiuos mahdollistaa typen oksidien (NOx) pelkistyksen typeksi ja vedeksi, mikä pienentää NOx-pakokaasupäästöjä.

Kaksoisturbomallien kulutusta vähentää entisestään Stop/Start-järjestelmä sekä ECO-ajotilakytkin, johon on yhdistetty vaihteen vaihto-opastin. ECO-painike on saatavissa lisävarusteena myös 95 hv:n versioon.Se mahdollistaa polttoaineenkulutuksen optimoinnin rajoittamalla vääntömomenttia ja pehmentämällä kaasun vastetta. Pakettiautomalleista polttoainetaloudellisin on 125 hv:n versio, jonka yhdistetty kulutus on 5,9 l / 100 kmja CO2-päästöt vain 155 g/km. Samalla moottorilla varustettu Combi-malli pääsee vieläkin parempiin lukuihin (5,6 l / 100 km ja 145 g/km).

Koko malliston tasolla NV300 kuluttaa sadalla kilometrillä keskimäärin litran vähemmän kuin edeltäjänsä Primastar. Uusi NV300 on käyttökustannuksiltaan edullisin auto keskikokoisten kevyiden hyötyajoneuvojen segmentissä. Polttoaineenkulutuksen lisäksi voidaan huomioida segmentissään ainutlaatuinen, myös Nissan-lisävarusteet kattava, viiden vuoden / 160 000 km:n takuu sekä kahden vuoden / 40 000 km:n huoltovälisuositus.

Ulkopuoli

NV300:n ulkomuotoilu on suunniteltu yhdenmukaiseksi Nissanin muiden kevyiden hyötyajoneuvojen ja yhtiön suosittujen crossover-mallien Qashqain, Juken ja X-Trailin kanssa. V-muotoinen etusäleikkö luo välittömän mielleyhtymän Nissan-tuoteperheeseen.

Korivärivaihtoehtoja on kymmenen – neljä perusväriä, Magma Red, Mole Grey, Glacier White ja Bamboo Green, sekä kuusi metallisävyä: Oyster Grey, Mercury Grey, Jet Black, Panorama Blue, Copper Brown ja Stone. Renkaissa on vakiona 16-tuumaiset teräsvanteet, ja 17 tuuman kevytmetallivanteet ovat saatavissa lisävarusteena.

Lue seuraavaksi