Uutiset

Autot

Uusi Ford Tourneo Custom tarjoaa parhaat paikat liike-elämässä ja vapaa-ajalla

KÖLN, Saksa 5.7.2017 – Ford on kertonut ensimmäisiä tietoja uudesta monipuolisesta Tourneo Customista, jolla jopa yhdeksän henkilöä voi matkustaa täysin uudistuneissa, ylellisissä sisätiloissa. Uusi Tourneo Custom on suunnattu vaativiin matkustajakuljetuksiin, henkilökohtaiseen käyttöön ja elämäntyyliasiakkaille. Tuotanto alkaa vuoden 2018 alussa, toimitukset alkavat vuoden 2018 keväällä.

Uuden Tourneo Customin tunnistaa sen viisilistaisesta kromietusäleiköstä.

Tourneo Custom on uudistunut. Ajoneuvo on hienostuneempi, käytetyt materiaalit ovat korkealaatuisia, mukavuutta on parannettu ja melutaso on alempi. Lisäksi Tourneossa on Fordin viimeisimpiä teknologioita, kuten älykäs nopeudenrajoitin (Intelligent Speed Limiter) ja SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä.

”Uuden Tourneo Customin myötä jokainen matkustaja pääsee nauttimaan parhaista paikoista”, kertoo Pete Reyes (vehicle line director, Ford of Europe). ”Tämä monipuolinen auto on muuttanut muotoaan renkaista kattoon. Tyylikkäät sisätilat yhdistävät luksusauton mukavuuden ja laadun erinomaiseen tilaan ja käytännöllisyyteen.”

Uudet innovaatiot perustuvat Tourneo Customiin vuonna 2016 tuotuihin parannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi uraauurtava 2.0 Ford EcoBlue -dieselmoottori, uusi kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto ja valinnaisvarusteena saatava takailmajousitus.

Vuonna 2013 ensiesitelty Tourneo Custom on Fordin Tourneo-tuoteperheen lippulaiva. Tourneo-tuoteperheessä on saatavana myös Tourneo Connect viisi- ja seitsenpaikkaisena.

Hienostunutta ulkoasun ja sisätilojen muotoilua

Uuden Tourneo Customin näyttävä keula perustuu samaan muotokieleen kuin Fordin uusimpien henkilöautojen. Puolisuunnikkaan muotoinen etusäleikkö on sijoitettu korkealle ja ajovaloumpiot ovat tyylikkäät. 

Tourneo Customiin on saatavilla valikoima edistyksellisiä ajovaloteknologioita. Kaikissa malleissa on uudet, omaleimaiset LED-päiväajovalot.

Täysin uusi kojelauta perustuu uudessa Fiestassa esiteltyyn uuteen sisätilojen muotoilufilosofiaan. Miellyttävä ja käyttäjälähtöinen sommittelu on saanut vaikutteita kuluttajien tavasta käyttää älylaitteita ja tabletteja.

Kojelaudan muotoilu perustuu visuaalisesti voimakkaisiin vaakatasoisiin yksityiskohtiin, jotka korostavat matkustamon leveyttä. Uusi kojelauta on ulkoasultaan ylellinen, ja vaikutelmaa korostavat tyylikkäät pintamateriaalit sekä krominväriset ja kiiltävät, mustat yksityiskohdat.

Täysin uudet näytöt ja ohjauspaneelit ovat ergonomisempia ja helppokäyttöisempiä. Huippuvarustelluissa malleissa on tabletin inspiroima 8 tuuman värillinen kosketusnäyttö, jota kuljettajat voivat käyttää nipistys- ja pyyhkäisyeleillä.

Säilytystilojen suunnittelussa on huomioitu käytännöllisyys arjessa. Kojelaudan yläosassa on kaksi kannellista säilytystilaa, ja keskikonsolissa on tilava säilytyslokero, jossa on mukinpidikkeet ja päälle vedettävä kansi.

Luokassaan ainutlaatuinen istuinjärjestelmä tarjoaa joustavuutta ja mukavuutta

Markkinoille on tulossa uusi valinnaisvarusteena saatava istuinjärjestelmä. Tourneo Custom on luokkansa ainoa ajoneuvo, jossa kuusi yksittäistä istuinta voidaan järjestää konferenssimuotoon, mikä helpottaa matkustajien kommunikointia keskenään. Istuimet voidaan myös järjestää kahteen riviin.

Kuusi istuinta voidaan taittaa alas lattiatasoon, kallistaa selkänojat eteenpäin tai irrottaa istuimet kokonaan. Näin asiakkaat voivat luoda matkustamosta limusiininkaltaisen tilan, maksimoida matkatavaratilan tai järjestellä tilan muiden erityisten kuljetusvaatimusten mukaiseksi.

Matkustusmukavuutta parantavat entisestään uudet istuimet, joiden pehmustemateriaali ja muoto on uudistettu. Lisäksi matkustamon meluntasoa alentavia ominaisuuksia on kehitetty. Tehokkaampi ilmastointi viilentää tai lämmittää matkustamon tehokkaasti. Matkustamossa on myös kuusi USB-porttia, ja 10 kaiuttimen äänentoistojärjestelmä tuottaa runsasta ja tasapainoista ääntä, oli istuinten asettelu mikä tahansa.

Sisätilojen somisteet on täysin uusittu sisäkaton ja istuimien verhoilusta aina sivupaneeleihin ja mattoihin. Ylellisemmät materiaalit, kuten paksusta langasta tehdyt kankaat ja kevyesti pintakuvioitu nahka, sekä tummat ja vaaleat sisustuselementit tyylikkäissä, moderneissa väreissä korostavat laadun ja yksityiskohtien vaikutelmaa.

Edistyksellistä teknologiaa

Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän avulla Tourneo Customin kuljettajat voivat hallita äänentoistoa, navigaatiota ja järjestelmään yhdistettyjä älypuhelimia yksinkertaisilla äänikomennoilla. Kytkemällä äänikomennot päälle ja sanomalla ”I need a coffee”, ”I need fuel” tai ”I need to park” kuljettajat voivat paikantaa lähialueen kahvilat, bensa-asemat tai parkkipaikat sekä löytää juna-asemat, lentokentät ja hotellit. Järjestelmä on Apple CarPlay- ja Android Auto™ -yhteensopiva.

Uuteen Tourneo Customiin on saatavilla useita edistyksellisiä kuljettajaa avustavia teknologioita. Se on luokkansa ensimmäinen ajoneuvo, joka on varusteltu älykkäällä nopeudenrajoittimella (Intelligent Speed Limiter). Se hyödyntää liikennemerkkien tunnistusjärjestelmää (Traffic Sign Recognition), ja ollessaan aktiivisena se säätää kaasua auttaakseen kuljettajaa pysymään nopeusrajoituksen sallimassa nopeudessa.

Uuteen malliin on saatavilla myös kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (Bling Spot Information System), jota täydentää risteävän liikenteen tunnistava Cross Traffic Alert-toiminto. Se varoittaa parkkipaikalta pois peruuttavaa kuljettajaa mahdollisista takaa kulkevista autoista.

Ominaisuudet täydentävät Tourneo Customin varustelua entisestään. Entuudestaan varusteisiin kuuluu jalankulkijoita suojaava Pre-Collision Assist -teknologia, kaistavahti (Lane Keeping Alert), sivutuulen vakautusjärjestelmä (Side Wind Stabilisation) ja aktiivinen vakionopeudensäädin (Adaptive Cruise Control).

Luokkansa johtavia Ford EcoBlue -moottoreita

Uudessa Tourneo Customissa on huipputeknologinen Ford EcoBlue -dieselmoottori, joka vähentää omistamisen kustannuksia ja tuo suorituskykyetuja. Tehovaihtoehdot ovat 105 hv, 130 hv tai 170 hv. Moottori on polttoainetaloudellinen, sen CO2-päästöt ovat alkaen 162 g/km*, ja se tuottaa 20 prosenttia entistä enemmän vääntöä alakierroksilla. 

Uuteen varusteluun kuuluu myös nopeasti reagoiva kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto, luokassaan ainutlaatuinen takailmajousitusjärjestelmä, jonka ansiosta ajaminen on miellyttävää erityyppisillä kuormilla, sekä 17 tuuman kevytmetallivanteet, jotka parantavat ajettavuutta ja jarrutustehoa.

Tourneo Customista on saatavissa kahdeksan- ja yhdeksänpaikkaiset -mallit. L2-mallissa on enemmän tilaa matkatavaroille.

  • Ford esittelee ulkoasultaan näyttävän, uuden Tourneo Customin, jonka sisätilat ovat erittäin laadukkaat, ja jonka matkustusmukavuus on erinomainen
  • Tilavassa ja ylellisessä matkustamossa on luokassaan ainutlaatuinen kuuden yksittäisen istuimen järjestelmä, jonka voi järjestää konferenssimuotoon
  • Tourneo Custom on hienostunut ja laadukas. Siinä on teknologioita, kuten älykäs nopeudenrajoitin (Intelligent Speed Limiter) ja Ford SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä.
  • Tourneo Customissa on 2.0 Ford EcoBlue -dieselmoottori, uusi kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto, ja valinnaisvarusteena on saatavissa takailmajousitus. Euroopan mallivalikoimaan kuuluvat myös ylellinen Titanium X ja Sport. Suomeen tuleva Tourneo Custom -mallivalikoima vahvistetaan myöhemmin.
  • Uusi Tourneo Custom vastaa vaativien matkustajakuljetuksien haasteisiin, sopii henkilökohtaiseen käyttöön ja elämäntyyliasiakkaille; tuotanto alkaa vuoden 2018 alussa ja toimitukset keväällä 2018

* Ilmoitetut polttoaineen kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EY) 715/2007 ja (EY) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen.

Android ja Android Auto ovat Google Inc:n tavaramerkkejä.

Lue seuraavaksi