Uutiset

Autot

Uusi Docol-teräs autoteollisuuden käyttöön

Docol 1500 MZE on SSAB:n uusi, luja, sähkösinkitty rakenneteräs autonvalmistajille. Docol 1500 MZE –kehittynyt erikoisluja rakenneteräs  edistää ympäristönsuojelua pienentämällä ajoneuvojen painoa. Tämä uusi teräslaatu soveltuu käyttökohteisiin, joissa tarvitaan korroosiosuojausta, iskunvaimennusta ja kevyttä painoa.

SSAB tuo autoteollisuudelle uusia mahdollisuuksia rajoja rikkovalla sähkösinkityllä martensiittisellä Docol-teräksellään.

”Martensiittiset Docol-teräksemme ovat jo vuosien ajan auttaneet keventämään ajoneuvojen painoa ja edistämään ympäristönsuojelua suorituskyvystä tinkimättä”, kertoo SSAB:n autoteollisuussegmentin johtaja Arnaud Guerendel. ”Kun tieto tästä uudesta materiaalista leviää, yhä useammat suunnittelijat huomaavat materiaalin tuomat mahdollisuudet. Meille tulee jatkuvasti kyselyitä yrityksistä, jotka ovat kiinnostuneita lujimmista ja vahvimmista teräksistämme.”

Docol 1500 MZE on pitkälle kehitetty kylmävalssattu ja sähkösinkitty luja teräs autoille, joiden keveys- ja iskunvaimennusvaatimukset ovat tiukat. Tämä teräs soveltuu erittäin hyvin rullamuovaukseen. Materiaalin vähimmäismurtolujuus on 1 500 N/mm², ja tämä saavutetaan valmistusprosessilla, jossa käytetään erityistä lämpökäsittelyä sekä erittäin nopeaa jäähdytystä.

Tyypillinen käyttökohde Docol 1500 MZE -teräkselle ovat kynnyspalkit.

”Kun kehitämme uusia teräslaatuja tai parannamme vanhoja, pidämme aina silmällä asiakkaidemme liiketoiminnallisia tavoitteita, jotta tuotteet soveltuisivat käyttökohteisiinsa mahdollisimman hyvin”, kuvailee SSAB:n autoteollisuussegmentin tuotepäällikkö José Puente. ”Tämä on jatkuvan tutkimus- ja kehitystyömme kantava voima.”

”Otamme uuden askeleen eteenpäin huippuluokkaisten lujien terästen kehittämisessä autoteollisuuden tarpeisiin”, Puente jatkaa. ”Valmistajat tarvitsevat kevyitä ja vahvoja materiaaleja, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja joiden valmistuskustannukset ovat kohtuulliset. Docol 1500 MZE on juuri tällainen materiaali, ja se tuo autonvalmistajille uusia mahdollisuuksia.”

SSAB on sitoutunut kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Yksi ensisijaisista painopistealueistamme on ajoneuvojen painon keventäminen. SSAB julkistaa lähivuosina useita uusia teräslaatuja, jotka on räätälöity autoteollisuuden tarpeisiin.

Lue seuraavaksi