Uutiset

Autot

Uudistunut Hymer B-Klasse

Kokonaan uusi B-Klasse noudattaa tunnettua hyvää hinta/laatu-suhdetta ja paljon tuttuakin autoissa on. Tämä auto on rakennettu Fiat Ducaton pohjalle, myös takaosaltaan. Leveä raideväli ja alkuperäinen jämäkkä rakenne on korkeampi kuin jälkiasennettu matkailuautoalusta, mutta ratkaisuilla on lattian alla olevia tiloja hyödynnetty kekseliäästi eikä korkeus ole häiritsevä.

Kaksoispohja tarjoaa paitsi mahdollisuuksia erilaisiin säilytyslokeroihin, se vaikutta myös turvallisuuteen ja ajovakauteen. Lisäksi kaksoispohjarakenteessa vesisäiliöt, akut ja putkilinjat ovat suojassa pakkaselta. Kuuden kilowatin kiertoilmalämmitys huolehtii tasaisesta lämmönjakautumisesta lämmittäen myös lattiaa. Lisävarusteena on saatavana vesikeskuslämmitys.

Moottori tässä autossa on malliston tehokkain, eli iskutilavuudeltaan kolmelitrainen, ja sen jatkeena automatisoitu vaihteisto. Pieni koeajolenkki osoitti, että tämä on erittäin mukava purjehtija pienillä nopeuksilla, mutta toisaalta vauhtia kertyy aivan huomaamatta. Tähän lienee syynä paitsi reilu voima, myös auton huomattava hiljaisuus – paljoa muuta ei kuulu kuin moottorin ääni.

Autoon voi tutustua itse Hymer Centerillä Espoossa ja lisätietoa kotisivuilla www.hymercenter.fi.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi