Uutiset

Autot

U-aura sai siipeensä – kellunnan

Kuvan sieppariaura on tuttu talvityöväline ja ahtaissa paikoissa sillä on kätevä puhdistaa vaikeatkin nurkkaukset ja kulmat. HK-Kone Oy Lappeenrannasta on edelleen kehittänyt omasta sieppariaurastaan entistä jykevämmät versiot. Malleissa 1800-2900, 2000-3200, 2300-3700 ja 2500-4100 millimetriä auran korkeutta on kasvatettu 160 millimetriä. Kun syvyyttäkin on tullut 70 millimetriä lisää, on tilavuus kasvanut merkittävästi.

U-auran siivessä on 50 millimetrin kellunta.

Palkkien ja seinämien vahvuutta on myös hieman kasvatettu. Näiden muutosten johdosta aurojen paino on noussut noin 100 kiloa. Uudet auramallit ovat vanhan malliston niin sanottuja rinnakkaismalleja eli molempia versioita on saatavana. Järeimpiin sieppariauroihin sopivat samat terät ja varaosat kuin kevyempiin malleihinkin.

Myös U-auroihin on tehty uudistuksia. Korkeutta on kasvatettu 80 millimetriä eli se on nyt 1030 millimetriä. Tilavuus on siis kasvanut näissäkin auroissa hieman. Suurin muutos on siivessä, johon on nyt rakenenttu kellunta.

“Kun siipi on käännettynä eteen, niin terä kului nopeasti siiven etureunasta. Nyt jousikuormitteinen siiven terä pääsee kellumaan hahlossaan 50 millimetriä ja se myötäilee maan pintaa entistä paremmin ja samalla kuluu hitaammin. Terä on aina kohtisuorassa aurattavaan pintaan nähden”, valistaa aura-asioista perillä oleva Harri Karjalainen Lepaa 2016 -näyttelyssä.

Siiven pituus on valittavissa kahdesta vaihtoehdosta eli 800 tai 900 millimetriä. Hydrauliikassa on myös uudistusta. Auran siipiä voidaan perinteisesti kääntää tietenkin erikseen, mutta nyt myös saman aikaisesti.

U-aurojen korkeutta on kasvatettu 1030 millimetriin. Lumen heitto-ominaisuuksien luvataan myös kohentuneen siiven uuden muotoilun ansiosta.

Lue seuraavaksi