Uutiset

Autot

Turbotekniikka Oy osaa ja opastaa

Turbotekniikka Oy on helsinkiläinen vuonna 1995 perustettu yritys, jonka asiakas voi olla varma saavansa vain ja ainoastaan alan parasta osaamista ja palvelua. Turboalan vankka tietotaito vakuuttaa ja yritys on selvästi mukana tekniikan kehityslinjoissa myös tulevaisuudessa. Kasvava ala vaatii osaamista ja myös kevyiden sekä raskaiden hyötyajoneuvojen käyttäjät saavat Turbotekniikalta niin oikeat osat kuin tarvittavan opastuksen.

Turbotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Kim Sulin on rakentanut yrityksestä hyvässä mielessä itsensä näköisen. Kaikesta toiminnasta huokuu asiantuntemus, voimakas halu oppia uutta sekä aito innostus alaan.

Turbotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Kim Sulin omaa todella pitkän autotekniikan kokemuksen niin kilpa- kuin ammattiautoilun puolelta. Sulin tuli taloon vuonna 2001 ja tämän jälkeen hän on tasaisin väliajoin tehnyt erittäin tarkan analyysin alan kehityksestä. Tätä kautta yritys on aina hieman jopa edellä alan suuntauksia ja tietyn puolen sesonkien alkaessa Turbotekniikalla on ollut tarjota sopivia ratkaisuja. Myös suuntaus dieselistä bensiinimoottoreihin on otettu talossa huomioon ja lisäksi tiukentuneet ympäristölainsäädännöt tulevat varmasti noudatetuksi yrityksen tuotteiden ja neuvojen kautta.

Alkuperäistuotteilla toimivuutta

Turboahtimen moitteeton toimintakunto on edellytys koko moottorin hyvinvoinnille. Väärässä paikassa säästäminen voi tulla hyvin kalliiksi, sillä turbon rikkoutuminen voi aikaansaada pahoja vauriota myös muualle moottoriin. Säännöllinen ohjeiden mukainen huolto on erittäin tärkeää ja pienetkin toimintahäiriöt kannattaa ehdottomasti tarkistuttaa asiantuntijan luona. Turboahtimen vaihdon tullessa ajankohtaiseksi kannattaa käyttää vain alkuperäisvalmistajien varaosia ja Turbotekniikka Oy:n tuotteita käyttäessä voi olla varma laatuvaatimusten täyttymisestä.

Volkswagen Transporterin 140 hevosvoiman T5 TDI turboahdin on Honeywell Garrettin valmistama.  Ahtimen tunnusmerkkinä ”feedback-asentotunnistin” alipainesäätökellon päässä sekä integroitu pakosarja.

 

”Edustamamme Garrett-, Holset, BorgWarner- sekä Mitsubishi-turboahtimet edustavat alan huippua ja niitä käyttämällä takuu- sekä tuotevastuuasiat ovat taatusti kunnossa”, korostaa Sulin. Turbotekniikan nauttimasta arvostuksesta kertookin suurten valmistajien kiinnostus Suomen tilanteeseen sekä halusta kuulla yrityksen näkemystä tulevaisuuden kehityssuunnista.

Varo väärennöksiä

Nykyaikaisessa hektisessä maailmassa myös tilanteiden väärinkäytökset houkuttelevat monia ja moni aidon alkuperäisosan mielestään ostanut onkin jälkikäteen havainnut saaneensa vain kopiotuotteen. Valitettavan usein tämä seikka paljastuu vasta kalliin moottoririkon jälkeen. ”Netistä löytyy esimerkiksi ’Garrnett’- sekä ’Homset’-turboja, jotka helposti hämäävät kiireistä ostajaa. Huonolaatuinen turbo haittaa koko moottorin toimintaa ja vaarantaa sen ehjänä säilymisen”, varoittaa Sulin.

Ennaltaehkäisyä ja analysointia

Vuosia alalla toiminut Sulin tuntee asiakkaansa ja osaa arvostaa varsinkin ammattiautoilijoita. ”He tietävät huollon merkityksen ja osaavat lukea oireista, koska on syytä kääntyä asiantuntijan puoleen. Näin vältytään useimmiten kalliilta remonteilta”, kertoo Sulin. Turbojen rikkoutumisen perimmäinen syy löytyy useimmiten jostain muualta moottorista ja sen selvittäminen vaatiikin todellista perehtymistä sekä kokonaisvaltaista teknistä osaamista. ”Jollei syytä selvitetä korjauksen tai vaihdon yhteydessä, on sama aikaa ja rahaa vievä ruljanssi edessä valitettavan pikaisesti”, huomauttaa Sulin. Turbotekniikka onkin nykyaikainen ”onestopshop”, jossa yhdellä kertaa varmistetaan ajoneuvon toimintakyky pitkälle tulevaisuuteen.

Raskas ala edelläkävijänä

Hyötyajoneuvopuoli on lainsäädäntöjen kautta kulkenut vuosia moottorialan kehityksen kärjessä. ”Turbotekniikassa on raskaalla puolella tehty paluuta perinteiseen, hieman yksinkertaisempaan teknologiaan ja henkilö- sekä pakettiautopuoli näyttää seuraavan trendiä”, kertoo Sulin. ”Edustamme ainoastaan huippumerkkejä ja voimme näin olla varmoja, että tuotteemme ovat ajan tasalla teknisessä kehityksessä. Meillä on laaja valikoima tuotteita ja esimerkiksi pakettiautopuolelle ratkaisuja löytyy joka tarpeeseen”, Sulin jatkaa.

Verkosto ja verkkokauppa kunnossa

Turbotekniikka suoritti aikanaan valtavan työurakan, jonka ansiosta netistä löytyy nyt jokaiseen ajoneuvoon löytyvät tuotenumerojen kautta varmuudella oikeat osat. ”Sivusto päivittyy joka vuorokausi ja sen helppokäyttöisyyteen on kiinnitetty erityishuomiota. Sivuiltamme löytyy myös valtavasti tietoa alasta ja vinkkejä sekä ohjeita niin huolloista kuin oikeasta turbon valinnasta”, Sulin jatkaa.

Myös Turbotekniikan jälleenmyyntiverkosto on erittäin kattava ja se rakentuu jatkuvasti asiakastarpeiden mukaisesti. ”Menestyksemme takana on asiantuntemus, aito halu hallita oma erikoisala sekä valmius reagoida nopeasti ja uusiutua tarvittaessa tilanteiden mukaan. Tulemme myös jatkossa suhtautumaan työhömme samalla innostuksella ja meiltä voi aina kysyä neuvoa turbopuolen asioissa. Jos emme tiedä vastausta heti, niin selvitämme sen ihan oman tiedonhalummekin kautta”, päättää Sulin.

Lue seuraavaksi