Uutiset

Autot

Transporter-, Multivan- ja Caravelle-mallistot uudistuvat

 

Uuden Transporter-malliston korilinjat noudattavat Volkswagenin jo henkilöautoista tuttua muotokieltä. Moniosaajaksi tunnustettu hyötyautomallisto on nyt myös entistä tyylikkäämpi. Moottorivalikoima on uudistettu: uudet yhteispaineruiskutustekniikkaa (common rail) hyödyntävät TDI-moottorit ovat taloudellisia, vähäpäästöisiä ja hiljaisia.

Kaikki moottorit täyttävät EU5-päästönormit. 2-litraisen TDI:n tehovaihtoehdot ovat 62 kW (84 hv), 75 kW (102 hv), 103 kW (140 hv) ja 132 kW (180 hv). Tehokkain moottoriversio on varustettu kahdella turboahtimella. Vaihteistoksi voi valita nyt myös 7-vaihteisen DSG-suorakytkentävaihteiston. Neljännen sukupolven Haldex-kytkimeen pohjautuvan 4MOTION-nelivedon voi yhdistää joko manuaali- tai DSG-vaihteistoon . Uusimman sukupolven ESP-ajonvakautusjärjestelmä yhdistettynä mäkilähtöavustimeen takaa turvallisen menon.

Uusi kojetaulu uusine mittaristoineen ja uusi kolmipuolainen ohjauspyörä antavat sisätiloille uuden henkilöautomaisen ilmeen. Mallista riippuen monipuolisen vakiovarustelun lisäksi lisävarustelistalta omaa autoa voi maustaa mm. ajoturvallisuutta lisäävällä Side Assist

-kaistanvaihtoavustimella, uudella kosketusnäytöllisellä RNS 510 radio- ja navigointijärjestelmällä ja täysautomaatti-ilmastoinnilla. Puoliautomaattinen Climatic-ilmastointi on vakiovaruste.

Suomeen uusi Transporter-, Multivan- ja Caravelle-mallisto saapuu loppusyksystä ja täydentyy uuden sukupolven 4MOTION-malleilla kevään 2010 aikana.

 

 

Lue seuraavaksi