Uutiset

Autot

Transit Customille viisi Euro NCAP -tähteä

Uusi Transit Custom on tehnyt historiaa saamalla ensimmäisenä luokassaan viisi tähteä turvallisuudesta Euro NCAP -järjestöltä. Viiden tähden luokitus koskee myös uutta henkilökuljetukseen tarkoitettua Tourneo Customia.

”Kansainvälinen Vuoden Pakettiauto 2013” sai 77 prosentin yleisarvosanan Euro NCAP:n uusissa raskaiden ajoneuvojen törmäystesteissä. Se sai luokassaan parhaat arvosanat lasten turvallisuudesta (90 prosenttia), aikuisten turvallisuudesta (84 prosenttia) ja turvaominaisuuksista (71 prosenttia).

Ford sai myös kaikkien aikojen ensimmäiset Advanced-tunnustukset pakettiautojensa teknologioista. Kaistavahdin ansiosta Fordilla on nyt yhteensä seitsemän Advanced-tunnustusta – siis enemmän kuin millään muulla valmistajalla.

”Transit Custom määrittelee pakettiautojen turvallisuuden uudelleen”, kertoo Ford Europen Barb Samardzich.

”Olemme yhdistäneet lujan teräsrakenteen, jalankulkijoita suojaavan etuosan ja luokan johtavat turvallisuusteknologiat luodaksemme markkinoiden turvallisimman pakettiauton”, summaa Samardzich.

Valmistajan mukaan Transit Custom on täysin uudenlainen tonniluokan pakettiauto, joka on suunniteltu suojaamaan sekä matkustajia että jalankulkijoita kaikissa onnettomuustilanteissa. Korista yli 40 prosenttia on valmistettu korkealujuuksisesta tai erittäin korkealujuuksisesta teräksestä ja ajoneuvolle tehtiin kehitysvaiheessa yli 4 500 virtuaalista törmäyssimulaatiota sekä 30 varsinaista törmäystestiä.

”Tarjoamalla sekä matkustajille että jalankulkijoille näin hyvän suojan Ford Transit Custom asettaa epäilemättä riman korkealle”, sanoo Euro NCAP -järjestön pääsihteeri Michiel van Ratingen.

Lue seuraavaksi