Uutiset

Autot

Trailerikeskus on myös ramppikeskus

Alumiinisissa lastausrampeissa mallistoon mahtuu satoja eri versioita. Ramppien kantavuudet paria kohti vaihtelevat välillä 300 kg – 28000 kg. Vakiopituudet ovat 200, 250, 300, 350, 400, 450 ja 500 cm. Myös lyhyempiä mittoja löytyy. Käytännössä kumitelakoneille ramppeja löytyy aina 14 tonnin painoluokkaan asti, ja siitä eteenpäin mallisto on rautatelakoneille. Kumitelaisille ja pyörillä liikkuville laitteille rampit voi valita joka reunallisina tai tasapintaisina.

Laadukas alumiini ja ankarat rasitustestit

CLM alumiiniramppien raaka-aine on erittäin korkealaatuista alumiinia. Alumiini käsitteenä on yhtä epäselvä kuin teräs, eli kaikki alumiini ei ole samanlaista.  Veto- ja taivutuslujuus sekä palautumiskyky ovat laatuluokittain erilaisia. CLM tuotteet testataan 200 % kuormituksella, ja luonnollisesti niillä on tarvittavat hyväksynnät. Jokaisella ramppiparilla on aina oma valmistenumero, valmistustodistus, takuu, hyväksyntämerkinnät sekä käyttöohjeet. Siten CLM rampit ja muut CLM tuotteet ovat turvallisia käyttää myös silloin kun käyttäjät ovat palkattua työvoimaa. Turvallisuus- ja vastuukysymykset ovat yhä merkittävämmässä asemassa vierasta työvoimaa käytettäessä.

Ylityssillat ja Pont Levis lastaussilta

CLM alumiinituotteista löytyvät mm. nokkakärryrampit, Garden Line tuotteet, henkilökäyttöön tarkoitetut kaivantojen ylityssillat sekä koneiden ylitysillat. Erityisesti alle 2,5 tonnin minikoneille tarkoitetulla ylityssillalla säästetään kaupunkityömailla runsaasti aikaa. CLM:n lippulaiva lastauspuolella on omilla pyörillään helposti käsipelillä siirrettävä nelimetrinen lastaussilta, joka voidaan sähköhydrauliikalla säätää lastauskorkeudelle 60 – 150 cm. Sillan kantavuus on 16 tonnia, ja se on varustettu jyriä varten kumipinnoitteisella ajouralla, muille laitteille sopivalla normaalilla alumiinipinnalla, ja irrotettavilla rautatelakoneille sopivilla pinnoilla. Kuorman lastauksen ja purkamisen väliseksi ajaksi Pont Levis lasketaan ala-asentoon, jolloin sen voi kätevästi työntää sopivaan nurkkaukseen tilaa viemästä. Täydellinen ratkaisu konealan yritysten ahtaille tonteille ja piha-alueille.

CLM alumiinirampit tarjoavat kuljetusalan yrityksille huokean tavan lisätä palvelutarjontaansa. Yhdellä ramppiparilla kyetään jo lähes kaikkiin autokuljetuksiin, ja oikein valituilla rampeilla tai kaksilla rampeilla liikkuvat jo niin auto kuin erilaiset maansiirtokoneetkin. Eniten myydyt rampit liikkuvat hintahaarukassa n. 550 – 2000 euroa verottomina hintoina. Tähän haarukkaan mahtuvat jo erittäin järeät ja kantavat rampit.

 

www.trailerikeskus.fi

Lue seuraavaksi