Uutiset

Autot

Toyota-pakettiautot kierroksella

Pakettiautoksi rekisteröitävä, ehkäpä asiakaskunnan tietoisuuden ulkopuolellakin oleva Toyota Dyna-mallisto tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon tonniluokan pakua suurempaa kuljetuskapasiteettia tarvitsevalle. Aina kolmilitraisella, 136 hevosvoiman tehon luovuttavalla koneella varustetusta Dynasta on tarjolla kaksi selvää vaihtoehtoa. Keveämmässä, kokonaismassaltaan kolmen tonnin Dyna 100-mallissa on aina yksittäispyörät ja 2300 millin akseliväli. Isoveljen virkaa toimittaa 3,5 tonnin pakettiautoksi rekisteröitävä, paripyörin ja 3350 millin akselivälillä oleva Dyna 150.

Kiertueella mukana olleiden esittelyautojen päällirakenteiden suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Pajakulman Tampereen koritehdas. Pajakulman tehdaspäällikkö Marko Oksasen mukaan erilliskorilla varustetun pakettiauton suosio suomalaiskäyttäjien parissa on kasvusuunnassa paljolti ajokorttivaatimuksista johtuen.

”Suorakulmaisena erilliskorin kuormausmahdollisuudet ovat umpipakettiautoa monipuolisemmat”, pohtii Oksanen erilliskorin etuja. Toisaalta erilliskorin lattiataso on perinteistä pakettiautoa korkeammalla, mutta helposti käytettävillä portaikoilla lattiakorkeuden noston mukanaan tuomia vaikutuksia voidaan lievittää.

Kiertueella mukana olevan, kuormatilassa 160 sentin sisäkorkeuden tarjoavan Dyna 100:n kantavuudeksi on saatu 1015 kiloa, mikä on linjassa umpipakettiautojen kanssa. Vakiovarusteluun kuuluu aina integroidulla vetokoukulla varustettu taka-alleajosuoja.

”Auton käytettävyyttä on mahdollisuus lisätä esimerkiksi takalaitanostimella. Pakettiautoluokassa varustelussa kannattaa kuitenkin käyttää harkintaa, koska jokainen lisätty varuste pienentää auton kantavuutta”, pohtii Oksanen esitellessään yhdeksän kuution Cityliner-korin rakennetta. Citylinerin rakenne koostuu alumiiniapurungosta ja –lattiasta sekä laminaattipäällysteisestä, vahvuudeltaan 30 millin kennolevystä.

Toyotan tavara-autokiertueella kun ollaan, niin puhe kääntyy vääjäämättä myös markkinoilta vähitellen väistyvään Hiace-mallistoon. Toyota on päättänyt lopettaa eurooppalaisten normien mukaisen Hiacen valmistuksen, mikä tulee muuttamaan ainakin suomalaista ja norjalaista pakettiautokauppaa. Maahantuoja onkin varautunut viime hetken ostoryntäykseen huomattavan suuren myyntivaraston turvin. Hiacea halajavan on kuitenkin syytä marssia paikallisen jälleenmyyjän luo varsin reippain askelin, sillä näitä ei riitä kaikille. Pidemmällä aikavälillä Hiacen eurooppalainen tulevaisuus on sumuinen, sillä ikonin valmistusta jatketaan lähinnä aasialaisten markkinoiden tarpeeseen. Joskus markkinoille tuodaan kuitenkin uusi malli, joka saattaisi hyvinkin täyttää eurooppalaiset vaatimukset. Euro 5-normin mukainen moottori kun on jo Toyotan valmistusohjelmassa. Uutta ajokkia odotellessa timpurin vasaroita ja viemäriputken mutkia voi kuljetella työmaille vaikkapa Dynalla, joka kantaisi päällään Pajakulman erilliskoria. Oksasen mukaan erilliskorilla varustetun ajokin hankintaa on helpotettu muun muassa valmiiksi räätälöidyillä ja hinnoitelluilla tuotepaketeilla.

”Tavara-auton ostaminen on tehtävä kaikille osapuolille mahdollisimman helpoksi”, päättää Oksanen.

 

Lue seuraavaksi