Uutiset

Autot

Tourneo Connectille viisi NCAP-tähteä

Ford Tourneo Connect

Täysin uusi Ford Tourneo Connect on kokoluokassaan ensimmäinen auto, joka on saavuttanut täydet 5 tähteä turvallisuudesta Euro NCAP:n törmäystesteissä. Tourneo Connect saavutti 94 prosenttia aikuismatkustajien turvallisuudesta, 85 prosenttia lapsimatkustajien turvallisuudesta ja 83 prosenttia yleisestä turvallisuudesta.

“Tourneo Connect antaa aktiivisille perheille niiden tarvitsemaa tilaa ja monipuolisuutta. Saamamme tähdet osoittavat meidän tietävän, miten tärkeä asia turvallisuus on asiakkaillemme”, toteaa Fordin Stephen Lesh.

Tourneo Connect on suunniteltu tarjoamaan turvallisuutta niin matkustajille kuin jalankulkijoillekin onnettomuustilanteissa. Turvallisuuden takaamiseksi Tourneo Connectia on testattu sadassa aidossa törmäystilanteessa ja yli 10 000 tietokonesimuloidussa törmäyksessä.

Tourneo Connectissa on vahvan teräskorin lisäksi vakiona mittavat turvallisuusominaisuudet, kuten kuljettajan ja matkustajan sivuturvatyynyt edessä ja turvaverhot edessä ja takana. Siinä on myös ISOFIX-kiinnikkeet toisen penkkirivin kahdessa uloimmassa istuimessa, mikä helpottaa lasten turvaistuinten kiinnittämistä.

Tourneo Connectin keulan suunnittelussa on otettu huomioon myös jalankulkijat mahdollisissa törmäystilanteissa. Siinä on muun muassa erikoismuotoiltu konepelti, tuulilasi ja kojelauta, joiden avulla voidaan minimoida päähän kohdistuvat vammat.

Autossa on ensimmäisenä luokassaan Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmä, jonka avulla voidaan välttää hiljaisessa vauhdissa tapahtuvat peräänajot. Autossa on myös hätäaputoiminnolla varustettu SYNC-yhteydenpitojärjestelmä, joka kolaritilanteessa ottaa automaattisesti yhteyden hätäkeskukseen.

“Tourneo Connect on houkutteleva auto turvallisuutta arvostavalle. Siinä on vakionopeudensäädin säädettävällä nopeudenrajoittimella, etumatkustajien turvavyömuistutin ja Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmä”, kertoo Michiel van Ratingen Euro NCAP:sta.

Lue seuraavaksi