Uutiset

Autot

Touring-linja-auto on Scanian uuden strategisen kumppanuuden tulos

 

”Scania on löytänyt täydellisen yhteistyökumppanin toteuttamaan yhtiön globaalia laajentumisstrategiaa. Higer-kumppanuuden ansiosta Scania pystyy täyttämään uusien ja olemassa olevien markkinoiden tarpeet. Tämä myös tarkoittaa, että Scania Touringia seuraa aikanaan useita muita linja-automalleja,” kertoi Melker Jernberg, joka vastaa Scanian bussiliiketoiminnasta.

Scania-Higer-yhteistyössä on kyse puhtaasti kaupallisesta kumppanuudesta. Higerilla on tarvittava päällirakenneasiantuntemus, Scania puolestaan toimittaa alustat. Tämän lisäksi Scania tuntee kansainvälisten asiakkaiden tarpeet. Yhdessä Higerin kanssa Scanian suunnittelijat ovat luoneet linja-auton, jossa on Scanian oma leima.

”Kumppanuutemme on ainutlaatuinen, sillä siinä yhdistyy länsimainen ja kiinalainen teollisuus. Tämä on voimakas yhdistelmä, joka yhdessä huolellisen, koko valmistusprosessin käsittävän laadunvarmistuksen kanssa tuo markkinoille vahvan ja monipuolisen sekä laadullisesti kaikilla markkinoilla kilpailukykyisen linja-auton”, totesi Melker Jernberg.
Scania Touring on Scania-tuote, jota Scanian oma maailmanlaajuinen palveluverkosto myy ja huoltaa. Scanian verkosto myös toimittaa varaosat. Tämä takaa, että tuotteen ja palvelun laatu ovat huippuluokkaa maailmassa.

”Valmistelut Touringin markkinoinnin aloittamiseksi vuoden 2010 alkupuolella ovat loppusuoralla. Tavoitteemme on aluksi myydä vuosittain noin 500 linja-autoa. Ensimmäiseksi Touring tulee myyntiin Keski-Euroopassa, josta etenemme asteittain länteen, etelään ja pohjoiseen. Meillä on myös suunnitelmia laajentaa myyntiä Lähi-itään ja Afrikkaan sekä joillekin Aasian markkinoille,” kertoi Jernberg lopuksi.

Higerin toiminta Suzhoussa, Shanghaissa, alkoi vuonna 1998. Yrityksellä on 4 000 työntekijää ja sen kokonaistuotantokapasiteetti on 22 000 linja-autoa vuosittain. Scanian ja Higerin yhteistyö alkoi viisi vuotta sitten. Vuonna 2007 rakennettiin erilliseen Scania-korjaamoon uusi tuotantolinja, jossa Scania Touring kootaan, kuten jatkossa myös muut Scania-linja-automallit. Tuotantolinjalla pystytään kokoamaan enimmillään 3 000 Scania-bussia vuosittain.

 

 

Lue seuraavaksi