Uutiset

Autot

Touring Cars ja Hobby matkailuautovuokrauksen kärjessä

Hobbyn edustajana Suomessa toimivan Kehätien Motorcaravanin toimitusjohtaja Tom Sågbom sekä Touring Carsin varatoimitusjohtaja Jarkko Koskenmäki olivat vahvasti mukana merkittävän yhteistyösopimuksen solmimisessa. Tämän tuloksena Touring Cars mahdollistaa oman kasvusuuntauksensa jatkumisen ja Hobby saa merkittävän jalansijan matkailuajoneuvovuokrauksen alalla.

Matkailuautovuokraamo Touring Cars on pohjoismaiden johtava matkailuautovuokraamo ja suurin matkailuautolomien tuottaja Euroopassa ja sillä on takanaan jo 35 vuotta alalla. Viimeiset 15 vuotta yritys on toiminut franchisingmallilla ja nopean kasvun kautta toimipisteitä on jo yli kymmenessä maassa. Pari vuotta sitten syntyi ajatus kahden samanlaisen arvomaailman jakavan yrityksen yhteistyöstä, kun karavaanipuolen jättiläinen Hobby päätti etsiä yhteistyökumppanin matkailuajoneuvovuokraukseen. Sopimus saatiin aikaan viime elokuussa ja Touring Carsin yli 500 ajoneuvon armada on jo nyt vaihtumassa vauhdikkaasti Hobby-lipun alle.

Touring Cars on vuosien aikana kehittänyt toimintakonseptinsa erittäin toimivaksi ja yrityksen kasvu on ollut pitkäjänteisen varmaa. Toimintamalli on viilattu kiinnostavaksi franchise-yrittäjille ja itse asiakkaille autonvuokraus kaikkine palveluineen on tehty helpoksi ja taloudellisesti kilpailukyiseksi. Touring Carsin vuokrausmalli onkin osoittautunut aikamme muutoksiin sopivaksi, sillä siinä yhdistyvät niin lomien ekologisuus, yksilöllinen räätälöitävyys sekä luontokeskeisyys. Samalla konsepti on tuonut runsaasti uutta asiakaskuntaa matkailuajoneuvojen pariin, mikä tulee jatkossa varmasti näkymään myös karavaanipuolen kaupan suosiossa.

Suomalaista palveluvientiä

Touring Carsin ja Hobbyn strateginen yhteistyö täydentää onnistuneesti kummankin yrityksen toimintaa. Hobbyllä ei ollut omaa matkailuautovuokrauskonseptia ja Touring Carsilla oli toiminnan kasvun kautta jatkuva tarve kaluston uudistamiselle. ”Hobbyn ajoneuvojen laadukkuus, monipuolisuus, jälkimarkkinoinnin korkea taso sekä hyvä saatavuus vakuuttivat meidät nopeasti ja olimme hyvin tyytyväisiä yhteistyön alkamisesta”, kertoo Touring Carsin varatoimitusjohtaja Jarkko Koskenmäki.

Myös Hobbyllä sopimus otettiin ilolla vastaan. ”Hobby ja Touring Cars jakavat samanlaiset arvot liiketoiminnassaan ja kaikki tapahtuu laadukkuuden sekä asiakastyytyväisyyden ehdoilla. Touring Carsilla palveluelementit ovat selvästi kunnossa, mikä vakuutti myös maineestaan tarkan Hobbyn johdon”, kertoo Hobbyn edustajana Suomessa toimivan Kehätien Motorcaravanin toimitusjohtaja Tom Sågbom. Sekä Koskenmäki että Sågbom ovat erityisen tyytyväisiä, että juuri suomalainen yritys on valikoitunut tähän vaativaan tehtävään, joka edustaa onnistunutta palveluvientiä maamme rajojen ulkopuolelle, kun suunta on yleensä toisin päin.

Laadukas ja kattava valikoima

Hobby on perinteisesti tunnettu luotattavuudestaan ja monipuolinen autovalikoima vastaa hyvin Touring Carsin asiakastoiveisiin. ”Lomalla halutaan luonnollisesti viihtyä myös ajomatkoilla ja jo Hobbyn perusvarustelu täyttää asiakkaiden toiveet hyvin. Tietenkin yksilöllisen räätälöinnin kautta voi ajoneuvon vielä varustella juuri omien harrastusten sekä matkakohteiden mukaisesti. Tärkeää on myös henkilölukumäärän joustavuus ja Hobbylla on monipuolinen tarjonta henkilömäärän mukaan”, kertoo Koskenmäki.

Vuokrauskonsepti toimii, asiakaskunta laajenee

Touring Carsin kehittämä vuokrauspalvelu on osoittanut toimivuutensa jatkuvan kasvun kautta ja Hobby-yhteistyö mahdollistaa yhä laajemmat markkinat. ”Ajoneuvojemme keskimääräinen käyttöikä on noin kolmisen vuotta ja tämä kierto takaa Hobby-yhteistyölle jämerän pohjan. Iso muutos jälkimarkkinointiverkostossamme on myös aikataulussa ja asiakkaat voivat olla tässäkin suhteessa huolettomin mielin. Jatkamme myös palveluidemme kehittämistä ja esimerkiksi ainutlaatuinen lentokenttäkuljetuspalvelumme on otettu todella hyvin vastaan”, lisää Koskenmäki. Onnistumisesta kertoo myös se, että jo nyt moniin kohteisiin myydään vuoden 2018 varauksia tämän vuoden ollessa täysin loppuunmyyty.

Tom Sågbom on myös hyvin tyytyväinen Touring Carsin asiakkaiden monipuolisuuteen. ”Tämä konsepti tuo karavaanipuolelle runsaasti nuorempaa asiakaskuntaa, kuten lapsiperheitä ja tätä kautta saamme alalle toivottavasti tulevaisuudessa runsaasti uuden sukupolven matkailuautoilijoita. Kerran matkailuautoloman helppouteen ja mukavuuteen ihastunut on yleensä karavaanarikärpäsen purema myös jatkossakin”, päättää Sågbom.

Lue seuraavaksi