Uutiset

Autot

TomTom City -palvelu laajenee Suomeen

TomTom on julkistanut tiedon TomTom City -palvelunsa laajenemisesta. Aiemmin palvelu on ollut käytössä 25 kaupungissa, mutta nyt mukaan tulee 25 uutta kaupunkia. Helsingin lisäksi uusina kaupunkeina mukana ovat muun muassa Tukholma ja Oslo.

Erittäin suosituksi noussut TomTom City tarjoaa autoileville kaupunkilaisille, viranomaisille ja ammattikuljettajille veloituksetta alueen reaaliaikaiset liikennetiedot, ruuhkaennusteet ja varoitukset tietöistä sekä onnettomuuksista.

”Palvelun laajeneminen uusiin kaupunkeihin on meille todella tärkeä asia. Se tuo meidät askeleen lähemmäs tavoitettamme, joka on tehdä kaupunkiliikenteestä älykkäämpää ja kuljettajien elämästä sujuvampaa. TomTom City palvelee myös tulevaisuuden tarpeita, kuten automaattisten ajoneuvojen reittien optimointia”, kertoo TomTomin liikennepalveluista vastaava päällikkö Ralf-Peter Schäfer.

Osittain tai täysin automatisoituja kulkuneuvoja, kuten robottibusseja, kulkee jo Suomenkin kaduilla. Tulevaisuudessa niiden lukumäärä tulee kasvamaan, jolloin tulee entistä tärkeämmäksi varmistaa, että ne hyödyntävät tieverkostoa älykkäällä tavalla.

TomTom Cityn avulla yksityishenkilöt, ammattikuskit ja automaattiliikenteen hallinnoijat voivat tehdä viisaampia reittivalintoja, vähentäen turhia ruuhkia.
 

Lue seuraavaksi