Uutiset

Autot

Tien päälle kotimaisin tuottein

Trailpoint Oy on valmistanut asiakkaiden tarpeiden mukaisia Karhu-kevätperävaunuja vuodesta 2007 saakka. Vuosittain Espoossa sijaitsevan valmistajan tiloissa kootaan pääasiassa kotimaisista materiaaleista noin 150 perävaunua, joista valtaosa päätyy yritysasiakkaiden käyttöön.

”Kokoamme perävaunujen rungot hitsaamalla, minkä ansiosta rakenne on tukeva ja vääntöjäykkä. Pulttikiinnitys helpottaisi mahdollisia vauriokorjauksia, joskin pultein kasattavassa rakenteessa olisi käytettävä omamassaa kasvattavia vahvempia materiaaleja”, kertoo toimintaa luotsaava Jyri Kylli.

Myös huolto- ja korjauspalveluja tarjoavan Kyllin mukaan perävaunuihin kohdistuvat vauriot ovat useimmiten niin mittavia, että perävaunun korjaaminen ei useinkaan ole taloudellisesti järkevää.

”Vauriopaikan korjaamiseksi on useimmiten purettava koko perävaunu osiin, jolloin työn määrä kasvaa huomattavan suureksi”, jatkaa Kylli, jonka mukaan perävaunukaluston ennakoiva huolto on edelleenkin useimmille käyttäjille täysin tuntematon asia.

”Tarjoamme asiakkaille huolto- ja korjauspalveluja, joskin käytännössä asiakkaat osatavat meiltä ainoastaan korjauksia”, harmittelee Kylli, jonka mukaan huoltaminen olisi aina korjaamista edullisempaa.

Vuodenvaihteessa Kehä III:n välittömään läheisyyteen muuttaneen Trailpointin tuotevalikoimaan kuuluu perinteisten laitakärryjen lisäksi myös umpikaapilla tai kylmäkuljetuskorilla varustetut perävaunut. Sandwich-elementeistä valmistettua kylmäkuljetuskalustoa hankkivat muun muassa marjojen viljelijät ja muut pientilalliset, jotka käyttävät perävaunua kuljettamisen ohella myös varastona ja myyntikojuna. Myös veneiden ja autojen kuljettamiseen soveltuvat mallit kuuluvat tuotantoon.

”Kaikkein yksinkertaisimmat mallit löytyvät suoraan varastosta, erikoisratkaisujen tekemiseen on varattava aikaa viikosta kuukauteen”, kertoo Kylli, jonka mukaan varastossa on aina rakennusvalmiita runkoja, joiden ansiosta tuotannon läpimenoaika jää varsin lyhyeksi.

Aina rekisteröitynä myytävissä perävaunuissa käytetään kotimaista terästä, joka kuumasinkitään altaassa vasta hitsaamisen jälkeen. Näin rakenteeseen saadaan hyvä korroosionkesto. Alustassa käytetään asiakkaiden toiveiden mukaan joko BPW:n tai Knottin akseleita.

”Kilpailukyisen hinnoittelun lisäksi tuotteissamme on erittäin kattava varustelu, muun muassa nokkapyörä löytyy kaikista malleista”, painottaa Kylli, jonka mukaan hintakilpailu kevytperävaunumarkkinoilla on erittäin kiivasta. Kotimaisen tuotannon lisäksi suomalaismarkkinoilla kiusaavat ulkomaiset valmisteet, joiden hintataso on Kyllin mukaan onneksi kohonnut jatkuvasti. Suomalaisen yrittäjän onkin tarjottava asiakkaille kilpailukykyisiä tuotteita kilpailukykyiseen hintaan.

Naapurista kone

Trailpointin kanssa samoissa toimitiloissa sijaitsee vuonna 2004 perustettu Antin Agrihuolto Oy, joka nimensä vihjaamana tarjoaa maatalouskoneiden huoltoja, mutta myös urakoitsijoiden kaipaamia pienkoneita ja laitteita.

”Toiminnan pääpaino on muutaman viime vuoden aikana kääntynyt pellon reunassa tehtävistä maatalouskoneiden huolloista enemmän ympäristökoneiden myyntiin ja huoltoon”, kertoo yrityksen takaa löytyvä Antti Jääskeläinen.

Antin Agrihuollon merkkiedustukseen kuuluvat Komatsun kaivukoneet 1000-3000 kilon painoluokassa, Norcarin pienkuormaimet sekä Hyväkoneen edustamat Giant-kuormaajat. Myös SG Niemisen edustamat ruohonleikkurit yhdessä moottori- ja raivaussahojen kanssa kuuluvat nuorekkaan yrityksen tuotevalikoimaan.

”Onnekseni olen löytänyt hyvien yhteistyökumppaneiden edustamat laadukkaat tuotteet, joiden myynti- ja jälkimarkkinointia on ilo tehdä”, kiittelee Jääskeläinen, jonka mukaan tuotteen laadun merkitys korostuu juuri jälkimarkkinoinnissa. Yhteistyö Trailpointin Jyri Kyllin kanssa on myös lähtenyt sujuvasti vauhtiin.

”Asiakas saa yhdestä osoitteesta koneen ja vaunun sen kuljettamiseen”, kiittelee Jääskeläinen puheluidensa välillä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi