Uutiset

Autot

Testivoittaja Seeker-lisävalot Ja-Toolsilta

Ja-Tools Ja-Elektro Oy on tunnettu autosähkövaraosien, dieselpolttoaine-, ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmien maahantuoja ja tukkumyyjä. Yli 45 vuotta asiakkaita palvelleen yrityksen valikoimaan kuuluvat lisäksi myös käsityökalut sekä autojen huoltokalusteet. Erityisen vahva asiantuntemus Ja-Toolsilla on lisä- sekä työvaloista, joiden kehitystyössä yritys on vahvasti mukana alan valmistajien kanssa. Kattavasta Seeker- ja SAE-valovalikoimasta löytyy sopiva ratkaisu kaikkiin automalleihin, traktoreihin, maarakennus- ja metsätyökoneisiin sekä satamalaitteisiin.

Valoteknologiassa on ottettuviime vuosien aikana mittavia harppauksia eteenpäin ja erityisesti led-teknologia on vallannut voimakkaasti alaa. Kuten monilla muillakin nopeasti kasvaneilla aloilla, niin myös led-puolella markkinoille saapui nopeiden voittojen perässä monenlaisia ja kirjavia tuotteita niin hinnaltaan kuin ominaisuuksiltaan. Moni kuluttaja totesikin jälkikäteen säästäneensä väärässä paikassa, kun led-valo ei täyttänyt odotuksia tehonsa tai käyttöikänsä puolesta. Nyt tarjolla olevien tuotteiden taso on noussut ja teknisen kehityksen kautta laadukkaita tuotteita on saatavilla jo kohtuullisen edullisesti. Hyvänä esimerkkinä tästä toimivat Seeker-valot, jotka on kehitetty Ja-Toolsin antamien kriteerien kautta. Projektin onnistumisesta kertoo kattavan vertailutestin voitto myös selkeästi kalliimpien tuotteiden mukana ollessa.

Uusinta teknologiaa

Seeker-lisävalot valmistaa Ja-Toolsin pitkäaikainen yhteistyökumppani SAE suomalaisilta asiakkailta saatujen toiveiden kautta. Yritysten uuden projektin onnistuminen varmistettiin Ja-Toolsin edustajien paikalla ololla SAE:n tuotantotiloissa niin suunnittelu- kuin valmistusvaiheessa. Tätä kautta tieto välittyi suoraan ja mahdollisiin haasteisiin pystyttiin reagoimaan nopealla tahdilla. Tuloksena olikin viimeisintä led-heijastinteknologiaa hyödyntävä tuotekaksikko: Seeker 10-led-kaukovalo kahdella ledillä ja Seeker 20 neljällä ledillä.

Laatua ja tehokkuutta

Valojen testivoiton varmistanut tehokkuus perustuu valaisimen yläosaan sijoitetuista yhdistelmäledeistä, joiden päällä ei käytetä erillisiä kupuja ja jotka ovat suunniteltu erityisesti projektorivalaisimiin. Kaikki käytettävät komponentit, kuten linssit ovat laadukkaita ja valokuvio on sekä tehokkaampi että tarkempi. Tieliikennekäyttöön hyväksyttyjen ja pienellä virtamäärällä toimivien Seekerien referenssiluvut ovat 30 ja 20 ja näin valot soveltuvat tehonsa puolesta ajoneuvojen lisävaloiksi. Valovoimaa kuvaavaa referenssilukua koskevat säännöt ja Ja-Toolsin asiantunteva henkilökunta osaa kertoa mitkä tuotteet soveltuvat tiettyihin ajoneuvoihin tai työkoneisiin ja täyttävät samalla lakipykälämme. Näin katsastuksissa tai ratsioissa ei pääse syntymään ikäviä yllätyksiä.

Laadukkaiden materiaalivalintojen ansiosta Seekerin runko on samanaikaisesti kevyt sekä kestävä, eikä kosteuden sisälle pääsyä tarvitse pelätä. Myös kiinnitys onnistuu käytännössä kaikkiin ajoneuvoihin ja koneisiin, sillä kattavan asennuspaketin avulla valot voi kytkeä niin alhaalta, sivusta tai takaa ja tarjolla on lisäksi kolme jalkavaihtoehtoa sekä tukirauta. Tuotteiden korkealuokkaisuudesta kertoo myös Seekereille myönnettävä kolmen vuoden takuu.

Turvallisuutta työkohteisiin

Suomalaiset autoilijat ja urakoitsijat joutuvat usein työskentelemään pimeissä ja hämärissä olosuhteissa, mikä näkyy suoraan työn tehokkuudessa ja turvallisuudessa. Seeker- ja SAE-valot on kehitetty maamme kriteerien mukaan ja Ja-Toolsin valikoimassa onkin sopivaa valovoimaa jokaiseen työtehtävään. Yrityksen asiakaspalvelun tasosta kertoo tarkka asiakaskohtainen suunnittelu sekä tarvittaessa hyvinkin yksilöllisesti räätälöityjen tuotteiden valmistus. Esimerkkinä toimii kehitetty Valtran halogen valon korvaava työvalo, jonka kiinnitys on tehty sopimaan suolahtelaisiin koneisiin tarkasti. Myös muihin traktorimerkkeihin on tarjolla omat tuotteensa ja Ja-Toolsin asiakaspalvelu pitääkin aina silmänsä ja korvansa auki asiakkaiden mahdollisten tuotekehitystarpeiden varalta.

Ja-Toolsin kokonaisuus toimii

Ja-Toolsilla on valopuolella tarjolla todella kattava valikoima tuotteita ja niihin liittyviä palveluita. Ajoneuvojen lisäksi Ja-Tools toimittaa valoja teollisuuteen ja niitä käytetään esimerkiksi raskaissa kaivoskoneissa ensiasennusvaloina, mikä kertoo sekä tehokkuudesta että kestävyydestä. Samanaikaisesti SAE ja Ja-Tools kehittävät yhdessä uusia tuotteita mallistoonsa. Onnistumisesta kertoo myös ulkomainen kiinnostus. Konsernin käytössä on oma nykyaikainen valostudio alkuvuodesta 2016 vielä ison askeleen eteenpäin, kun yrityksen Tampereen toimipisteeseen avataan. Valaisimia on saatavilla asiantuntevista varaosa- ja tarvikeliikkeistä.

Lue seuraavaksi