Uutiset

Autot

Täysin uusi Dräger-alkotesteri nopeaan seulontaan

Drägerin alkotesterivalikoima kasvaa täysin uudenlaisella, Alcotest 5000 -mallilla, joka on tarkoitettu alkoholin pikaseulontaan viranomaisille, työmaille, satamiin ja ylipäätään paikkoihin, joissa on tarpeellista saada testattua nopealla tahdilla useita henkilöitä. Dräger Alcotest 5000 poikkeaa käytöltään täysin tutuista 3820-, 5820- ja 6820-malleista, sillä perinteisen, yksilöllisen suukappaleen sijaan Alcotest 5000 -testerissä puhalletaan suppiloon, jota voidaan käyttää lukuisia kertoja.

Uuden pikaseulontatesterin suurimpia etuja ovat testauksen nopeus ja edullisuus. Kun suppiloon puhalletaan, laite ilmoittaa, onko näytteessä alkoholia vai ei. Laite ei ilmoita promilleja lukemana, vaan tarkempi testaus tehdään esimerkiksi toisenlaisella Dräger-testerillä. Alcotest 5000 -laitteella voidaan puhalluttaa jopa 12 henkilöä minuutissa, mikäli näytteissä ei ole alkoholia. Testausta nopeuttaa myös se, ettei suukappaletta tarvitse koko ajan vaihtaa, vaan samaa puhallussuppiloa voidaan käyttää lukuisia kertoja. Tämä tekee laitteen käytöstä tehokasta ja edullista. Dräger Alcotest 5000 on Drägerin tuttua ”Made in Germany” -laatua.

Helppokäyttöinen Dräger Alcotest 5000

Uutta Alcotest 5000 -testeriä on erittäin helppo käyttää; kaikkia mittaustoimintoja käytetään yhdellä napilla ja laite saadaan asetettua suomenkieliseksi. Testerin toimintalämpötila on -15 °C – + 50 °C, joten luotettavaa testausta voidaan tehdä hyvinkin erilaisissa olosuhteissa. Laite on myös kooltaan hyvin näppärä; se painaa vain 250 grammaa ja mahtuu hyvin esimerkiksi takin tai paidan taskuun. Alcotest 5000 on lisäksi varustettu ranteen ympärille pujotettavalla silmukalla, joten se ei pääse lipsahtamaan kädestä lattialle.

Kun laite käynnistetään, kestää sillä vain noin neljä sekuntia ja se on käyttövalmis. Jos puhallusnäytteessä ei ole alkoholia, ilmoittaa laite tuloksen noin kahdessa sekunnissa, mikäli testaus tapahtuu huoneenlämmössä. Jos näytteessä taas on alkoholipitoisuutta, voi näytteen tuloksessa kestää muutamia sekunteja kauemmin. Alcotest 5000 -testerin raja-arvoksi on asetettu 0,06 promillea, eikä arvoa ole mahdollista muuttaa. Laitteen kalibrointiväli on 24 kuukautta.

Pikaseulontatesteri toimii AA-paristoilla ja koska laite kuluttaa hyvin vähän energiaa, yhdellä paristosetillä voidaan tehdä jopa 5 000 testausta. Alcotest 5000 myös sammuu itsestään, mikäli laitetta ei ole käytetty viiteen minuuttiin. Automaattista sammutusaikaa on kuitenkin mahdollista säätää tarpeen mukaan.

Uudenlainen puhallussuppilo tekee testauksesta nopeaa

Koska laitteen suukappaletta ei tarvitse koko ajan vaihtaa, on testaaminen nopeaa ja huomattavasti edullisempaa kuin perinteisemmillä testereillä. Suppilot ovat kuitenkin hygieenisiä, sillä ne on muotoiltu niin, ettei suppiloon kertynyt kosteus pääse roiskahtamaan testattavan henkilön kasvoille.

Puhallussuppilo on helppo vaihtaa uuteen, sillä sen saa vain napsautettua paikoilleen. Suppilo on suunniteltu niin, että sen irrottaminen ja paikoilleen napsauttaminen onnistuu hyvin myös hanskat kädessä. Puhallussuppiloita myydään 10 kappaleen pakkauksessa.

Lue seuraavaksi