Uutiset

Autot

Tamperelaista matkailuautovuokrausta – Asuntoautovuokraus Marika Lehtinen

Marika Lehtinen on vuokrannut matkailuautoja kolmena viime kesänä. ”Ensimmäinen vuokrattava matkailuauto tuli minulle 1.4.2009, kun edellisessä kuussa olin saanut paperiasiat kuntoon. Ensimmäisenä kesänä vuokrattavana oli tämän lisäksi kaksi muutakin matkailuautoa, joiden vuokrausta siis välitin. Kysyntää on ollut hyvin ja olen lisännyt kalustoa siten, että nyt minulla on kahdeksan autoa”, kertoo Lehtinen.

”Suurimman osan autoista olen hankkinut Tampereen Solifer Centeristä, jonka kanssa minulla onkin tiivis yhteistyö. Autojen asunto-osan huollot teetän heillä. Tärkeää on, että saan heiltä nopeasti asiantuntija-apua erityisesti sesonkiaikaan, kun palautuksen ja uudelleen lähdön välillä on vain muutama tunti. Nämä ongelmat ovat ratkenneet usein Solifer Centerin avustuksella. Otan myös tarvittavat tarvikkeet, kuten WC-kemikaalit sieltä. Samalla, kun käyn paikalla, voin tarkistaa uuden myytävänä olevan kaluston ja tutustua niiden pohjaratkaisuihin. Toinen pikaisesti korjauksissa auttanut on Caravan-huolto Risto Ahola, joka jopa käytti kerran oman vapaapäivänsä korjatakseen minun autoni, mistä olen erittäin kiitollinen.”

Tampereen Solifer Centerillä ei nykyään ole omaa vuokraustoimintaa ja myös sitä kautta Lehtinen on saanut asiakkaita. ”Usein matkailuauton hankintaa suunnittelevat haluavat ensin kokeilla kuinka tällaisen kanssa matkailu sujuu ja vuokraaminen on siihen mitä mainioin tapa.”

Kalusto asiakkaiden mieltymyksien mukaan

Matkailuautoilla sesonki on kesä-elokuussa, jolloin autot ovat pääasiassa vuokrattuina. Tällöin vuokra-aika on lähes aina viikko. ”Nyt elokuun puolivälissä alkaa jo hieman ruuhka helpottaa ja on mahdollista saada joku auto myös viikonlopuksi”, vinkkaa Lehtinen. Vuokraajista huomattava osa on ulkomaalaisia. Lehtisellä onkin palvelu, jossa hän toimittaa auton lentokentälle, joko Tampereelle tai Helsinkiin.

Lehtinen käyttää aikaansa tutustumalla uusiin pohjaratkaisuihin, jotta voisi tarjota asiakkailleen jatkossa entistäkin monipuolisemmat ja erilaisiin tarpeisiin soveltuvat vaihtoehdot. ”Tyypilliset kaksi vuokraajaryhmää ovat pariskunnat ja lapsiperheet. Tarpeet heillä ovat toisistaan poikkeavia, sillä esimerkiksi lapsiperheet arvostavat useita vuodepaikkoja, kun taas pariskunnille avaruus ja helppokulkuisuus ovat tärkeämpiä kriteereitä. Nyt tuntuu, että ensi kesäksi pitää hankkia vielä yksi perhekäyttöön sopiva kuudelle rekisteröity auto lisää vuokrarinkiin, samoin kuin vanhimpia autoja tulen vaihtamaan uudempiin, jos sopivia vaihtoehtoja löytyy”, kertoo Lehtinen.

Kovin iäkästä kalusto ei kuitenkaan ole, sillä vanhin auto on vuosimallia 2009. Lehtinen pitää tärkeänä, että autot ovat hyviä ajaa ja turvallisia nykyaikaisine turvavarusteineen. Kaikki hänen vuokraamansa kalusto on kuljetettavissa b-ajokortilla ja siten autoilla saa ajaa 100 km/h nopeutta.

Muitakin vuokrattavia ajoneuvoja

Tänä vuonna Lehtinen hankki valikoimaansa ensimmäisen matkailuperävaunun. Vaunu on Soliferin maahantuoma Poksi Sport N 520 B, eli reilusti suurempi malli kuin tunnetumpi katsastusvapaa Poksi-malli. ”Tiloiltaan tuo on todella hyvä, ihmiset ovat kovasti tykänneet tuosta pohjaratkaisusta. Kokonaismassa tuolla on kuitenkin kohtuullinen 1 300 kg, joten se sopii useimmilla autoilla vedettäväksi. Pääosin vuokrauksessani olevat matkailuautotkin ovat varustettu vetokoukulla ja vaunua onkin vuokrattu myös niiden kanssa yhdessä”, sanoo Lehtinen.

Tänä vuonna vapun aikaan Lehtisen vuokrauskalusto kasvoi pakettiautolla. Ford Transit on sopivan kokoinen esimerkiksi muuttoautoksi, mikä onkin tyypillinen tarve vuokraajilla. Auto on varustettu vetokoukulla ja Lehtisellä on tarjota kaksikin erikokoista umpinaista perävaunua vuokrattavaksi sen perään, jolloin muuttokapasiteettia voidaan kasvattaa vielä reilusti. Perävaunut ovat kuomullinen ja kipillinen 750 kg:n kokonaispainolla oleva perusvaunu sekä seitsenmetrinen 2 600 kg:n umpitraileri, jossa kantavuutta on reilu kaksi tonnia. ”Traileri soveltuu sekä autojen kuljetukseen että muuttoihin ja muuhun tavarankuljetukseen”, esittelee Lehtinen. ”Se kulkee Transitin perässä hyvin, mutta usein autoja kuljettavilla on itsellä sopiva vetoauto.”

Lehtisen vuokrakalustoon voi tutustua tarkemmin yrityksen kotisivuilla www.matkailuautorenting.com, joilla on nähtävänä myös kuvat kalustosta sekä muun muassa vuokraushinnat.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi