Uutiset

Autot

Tampereen Kaupunkiliikenne valitsi Solaris-hybridibussit

TKL valitsi ensimmäiset hybridilinja-autonsa kilpailutuksen perusteella. Hankintasopimus allekirjoitettiin Solariksen tehtaalla 29.3.2012 ja linja-autot toimitetaan vuoden 2012 loppupuolella.
”Päädyimme kilpailutuksessa Solarikseen. Meille ratkaisevia tekijöitä olivat Solariksen asiakaslähtöisyys, kilpailukykyinen hinta, mielekkäästi hinnoiteltu huoltosopimus sekä huoltopisteen hyvä sijainti. Kaikki nämä puolsivat Solaris Urbino Hybrid -linja-autojen hankintaa. Painoarvoa oli myös tunnetuilla ja hyvälaatuisilla alustakomponenteilla”, kertoo TKL:n kalustopäällikkö Kalle Keinonen.
Solariksen linja-autot esiteltiin Suomessa lehdistölle ja liikennöitsijöille ensi kertaa helmikuun puolivälissä. Tapahtuman järjesti Valmet Automotive, joka toimii Solariksen markkinointitukena Suomessa.
”Solaris herätti jo ennakkoon runsaasti mielenkiintoa ja useat liikennöitsijät pitävät Solariksen tuloa Suomen markkinoille erittäin tervetulleena. Solaris on luotettava ja joustava yhteistyökumppani, joka toimii asiakaslähtöisesti kasvattaen tuotevalikoimaansa asiakaskunnan tarpeiden mukaisesti. Uskon, että Solaris tulee saavuttamaan vahvan jalansijan Suomessa muiden Pohjoismaiden tavoin”, kertoo Valmet Automotiven myyntijohtaja Hans Svensson.
”On hienoa, että saamme perinteisesti Suomen markkinoita hallinneiden merkkien oheen myös uusia ja meille Tampereen mittoihin sopivia linja-autoja. Valmet Automotiven apu hankintaprosessissa on ollut erittäin tärkeä ja olemme Valmet Automotiven toimintaan erittäin tyytyväisiä”, kiittelee Keinonen.
Markkinointituen lisäksi Valmet Automotive käy keskusteluja Solariksen kanssa tuotekehitysyhteistyöstä. Solaris on hybridilinja-autojen edelläkävijä, ensimmäiset mallit se toi sarjatuotantoon jo 2006. Valmet Automotivella on puolestaan hybrideihin liittyvää maailmanluokan suunnitteluosaamista.

Lue seuraavaksi