Uutiset

Autot

Tampereella ajetaan Solaris-hybridillä

Maamme enismmäiset Solaris-bussit ovat aloittaneet liikennöinnin  Pirkanmaalla. Tampereen Kaupunkiliikenteen autot ovat 12,9-metrisiä, hybriditekniikalla varustettuja kaupunkiautoja. Valmistajan mukaan hybriditekniikan avulla voidaan saavuttaa jopa kolmanneksen säästöt polttoainetaloudessa. Polttoainetalouden parantumisen ohella hybriditekniikka auttaa alentamaan myös päästö- ja melutasoa.

”Olen erittäin iloinen, että olemme löytäneet käyttäjiä nyt myös Suomesta. Solaris-busseja on jo aiemmin toimitettu huomattavissa määrin muihin Pohjoismaihin”, kertoo myynnistä ja markkinoinnista vastaava Malgorzata Olszewska.

Tampereen Kaupunkiliikenteen liikennejohtaja Ilkka Ala-Maakalan mukaan Solaris vakuutti tilaajat niin rosterikorilla kuin tunnetuilla komponenteilla.

Ala-Maakalan mukaan hybridibusseja käytetään muiden bussien tavoin normaalissa liikenteessä.
”Kaikki kuljettajamme ovat osana ammattipätevyyskoulutusta saaneet koulutuksen hybriditekniikan mukanaan tuomien hyötyjen ulosmittaamiseen”, muistuttaa Ala-Maakala, jonka mukaan polttoainetaloutta ja sen kehittymistä seurataan erittäin tarkoin. Ensimmäisten viikkojen perusteella suunta on kuitenkin lupauksia herättävä. Ala-Maakala kiittelee myös vuosittain reilut tuhat linja-autoa valmistavan puolalaistehtaan joustavuudesta tilaajaan tarpeisiin. Tampereen joukkoliikenne järjesti hybridibussin ulkoasusta tamperelaisille avoimen suunnittelukilpailun. Yleisöäänestyksen voitti Timo Huuskon suunnittelema Blueblob, joka kuvastaa vesipisaroita ja vihreää heinää.

Lue seuraavaksi