Uutiset

Autot

Tamlansilta 42 hälytysajoneuvoa Tšekkeihin

Tamperelainen hälytys- ja hyötyajoneuvoja valmistava Tamlans Oy on saanut merkittävän tilauksen Tšekin tasavallasta. Yritys toimittaa 42 Volkswagen Amarok Negea -hälytysajoneuvoa poliisiviranomaisten käyttöön yhteistyössä paikallisen kumppaninsa kanssa. Tamlansin uuteen moduulirakenteiseen ajoneuvokonseptiin luotetaan: viime vuoden lopulla yritys sai yli 200 ambulanssin tilauksen Norjasta ja äskettäin yhden ambulanssin jatkotilauksen myös Iso-Britanniasta.

Innovatiivinen Amarok Negea on yli kolmen vuoden ajan yhteistyössä sairaankuljettajien kanssa kehitetty, nelivetoinen pick-up-hälytysajoneuvo. Volkswagenin alustan ja moduulirakenteisen komposiittikorin yhdistelmä on ainutlaatuinen koko maailmassa. Sisätilojen ergonomiaan ja turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Komposiittimateriaalista rakennettu kori on luja ja kevyt – Amarokin kokonaispaino on alle 3500 kiloa, joten autoa voi ajaa B-luokan ajokortilla. Moottoriteholtaan 132-kilowattisessa Amarok Negeassa on kahdeksanportainen automaattivaihteisto.

”Auto on parhaimmillaan hälytysajossa hankalassa ja liukkaassa maastossa, ja ajo-ominaisuudet maantiellä ovat samanlaiset kuin henkilöautollakin”, sanoo Tamlansin toimitusjohtaja Kari Ojala.

”Perinteisesti hälytysajoneuvot on jouduttu rakentamaan auton alkuperäisten korin muotojen ehdoilla. Amarok Negean komposiittikorissa hoitoon ja potilaan siirtämiseen tarkoitetuilla välineillä on erikseen suunnitellut paikat, joten kompromisseja laitteiden sijoittamisessa tai työergonomiassa ei tarvitse tehdä”, Ojala kuvailee.

Tamlansin osuus tilauksesta on noin miljoona euroa. Yksi autoista varustellaan ambulanssiksi Suomessa ja poliisin käyttöön tulevat autot varustelee Tamlansin tšekkiläinen yhteistyökumppani. Ajoneuvomoduulit toimitetaan asiakkaalle kesän ja syksyn 2015 aikana.

”Kansainvälinen kiinnostus kehittämäämme ajoneuvokonseptia kohtaan on nousussa. Suorituskykyinen Amarok soveltuu erinomaisesti myös Suomen sääolosuhteisiin, ja odotamme kasvua myös kotimaan markkinoilta. Tamlansilla on jälleenmyyntisopimukset jo lähes kymmenessä maassa ja tavoitteenamme on yli 30 jälleenmyyjän verkosto ja viennin osuuden kasvattaminen jopa 70 prosenttiin liikevaihdosta”, Ojala toteaa.

Lue seuraavaksi