Uutiset

Autot

Taloudellisen ajon Tippis-peliin lisäpotkua somesta

Taloudelliseen ajamiseen kannustava Tippataituri-peli on saanut tammikuussa lisäulottuvuutta sosiaalisesta mediasta. Instagramin kautta saavutetaan erityisesti nuorempia kuljettajia ja muistutetaan heitä taloudellisen ajon järkevyydestä. ”Pelin nimi on nyt ytimekkäästi ”Tippis”, ja aiempaa lyhyempi osoite tippis.fi lisää käyttömukavuutta erityisesti mobiilipäätelaitteissa”, kerrotaan Öljy- ja biopolttoaineala ry:stä.

Tippis on jo usean vuoden ajan tehnyt tunnetuksi taloudellisen ajon asiaa. Pelin vastavuoroisuus on nyt lisääntynyt, kun osallistujilla on mahdollisuus liittää esille omia ajamiseen liittyviä kuvia hashtagilla #tippis ja osallistua samalla arvontaan. Vuoden ensimmäisessä arvonnassa maaliskuun lopussa voi voittaa elokuvalippuja.

Leikkimielisessä Tippis-pelissä voi testata, millainen ajaja on: todellinen tippataituri, rauhallinen ratinkääntäjä vai jotain muuta. Ajomaisemassa ollaan matkalla, jossa vastaan tulee erilaisia liikennetilanteita. Tänä vuonna suomalainen luonto hirvineen tuo lisähaastetta peliin.

Tippiksen avulla halutaan muistuttaa, että kuljettaja pystyy omaa ajotapaansa muuttamalla helposti vähentämään polttoaineenkulutusta jopa 15 prosenttia ja pienentämään näin autoilun päästöjä. Samalla säästyy euroja. Tämän lisäksi taloudellinen ajo on myös turvallista ajoa.

Sivustoa ylläpitävät liikennepolttoaineita myyvät yhtiöt, Öljy- ja biopolttoaineala ry sekä Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL, jotka ovat mukana alan Höylä III -energiatehokkuussopimuksessa.

Lue seuraavaksi