Uutiset

Autot

Suositun pakettiauton henkilöautoversio

Keväällä esitellystä uudistuneesta Toyota Proace -mallistosta on versonnut uusia jäseniä. Proace Combi ja Verso -nimillä lanseerattavat henkilöautoversiot esiteltiin syyskuun alussa Puolassa. Auto on heti valmis tilataksiksi tai suurperheen kulkuneuvoksi. Ajotuntuma ja -mukavuus ovat henkilöautoluokkaa, joten laite soveltuu vaikkapa perheen ainoaksi ajoneuvoksi. Helppo muunneltavuus otetaan varmasti ilolla vastaan myös taksitolpilla etenkin maaseutupaikkakunnilla, missä kuljetettavien artikkelien skaala on laaja.

Keväällä esitelty toisen sukupolven Toyota Proace -pakettiauto sai rinnalleen henkilöautomallin loppu kesällä. Ulkoisesti bussiversio noudattelee pakettiautosisartaan. Sisällä vallitsee sitten jo aivan toinen tunnelma.

Proacen komentosilta on selkeä. Kaikki informaatio on helposti luettavissa. Kytkimet ovat riittävän kookkaita, eikä niitä ole haittaavan paljon. Kytkimien käyttö onnistuu käsineet kädessäkin. Säilytystilaa on yllättävän paljon eri paikoissa. Amerikkalaisesti pakolliset mukitelineet löytyvät kojelaudan päältä.

Jättimenestyksen saavuttanut Proacen edeltäjä Toyota Hiace ehti olla myynnissä Euroopassa kuudella eri vuosikymmenellä. Valmistus alkoi vuonna 1967 ja varsinainen Euroopan valloitus 1970-luvun alussa. Hiace takoi huimia myyntilukuja sekä markkinaosuuksia olemassaolonsa aikana. Kokonaan se ei kuitenkaan ole maapallolta kadonnut, mutta vuonna 2012 voimaan tulleet Euroopan päästö- ja törmäysnormit osoittautuivat Hiacelle liian tiukoiksi. Toyota päättikin lopettaa mallin tuonnin Eurooppaan vuoden 2011 lopulla. Yhä edelleen Hiace-mallia toki valmistetaan nousevan auringon maassa, mutta Eurooppaan ei näitä autoja tuoda. Ensimmäiset Hiacet saatiin Suomeen vuonna 1973 ja parhaimpana vuotena niitä myytiin maahamme noin 2500. Viimeiset rekisteröinnit tehtiin vuonna 2012.
Suosikkimallin poistuminen aiheutti monelle varmasti harmaita hiuksia, eikä vähiten myyntiorganisaatioille. Seuraajaa saatiin odotella vuoteen 2013 asti, jolloin Hiacen manttelinperijäksi esiteltiin PSA Groupin kanssa yhteistyössä valmistettava Proace. ”Ilmestymisvuotenaan uutta Proacea myytiin Suomeen noin kuusisataa”, sanoo Toyota Auto Finland Oy:n tiedotuspäällikkö Kalle Kalaja.

Toinen painos

Istumajärjestyksen muuttaminen on helppoa. Ensin käännetään selkänoja alas, jonka jälkeen istuinmoduulia voidaan helposti liu’uttaa pituussuunnassa kiskoja pitkin. Moduulit lukittuvat tukevasti paikoilleen. Säätö onnistuu lapseltakin, mutta istuimen kokonaan irrottaminen vaatii jo hieman riuskemmat otteet.

Toyota Proace toinen sukupolvi julkistettiin keväällä 2016. Asiasta luettavissa artikkeli lehdessämme Ammattiautot nro 6/2016. Uutta mallia on myyty loppukesään mennessä jo noin kaksisataa kappaletta ja ensimmäiset autot ovat asiakkailla ajossa. Nyt mallisto täydentyi henkilöautoversiolla jonka yhteydessä käytetään varustelutasosta riippuen nimeä Proace Combi tai Verso. Proacet valmistetaan Pohjois-Ranskassa yhteistyössä PSA-Groupin kanssa. Yksistään Toyota Proacena valmistettavien eri mallien vuosituotanto tulee olemaan noin 25000, mistä viisitoista prosenttia on henkilöautomalleja eli busseja. Henkilöautomallit varustellaan valmiiksi tehtaalla, eikä ainakaan vielä ole tarjolla kotimaisten korirakentajien mallia.
”Auto on mahdollista saada tehtaalta ”hylsynä”, joten jonain päivänä saatamme nähdä Proacen suomalaisvalmisteisen tilataksin”, tuumaa Kalaja. Suomeen tuotavassa tehdasvalmisteisessa bussivalikoimassa tulee olemaan kolme tai neljä erilaista varustepakettia, jotka tarkentuvat vielä syksyn kuluessa. ”Myös yksityiskäyttö on huomioitu varustepaketteja suunniteltaessa”, sanoo Kalaja.

Runsaasti vaihtoehtoja
Nykyaikainen autokaupankäynti alkaa muistuttaa jo koulun monivalintatehtävää, eikä uusi Proace tee poikkeusta. Tehtaan tarjonta on ylenpalttinen, mutta onneksi Toyota Finland on helpottanut tehtävää rakentamalla meidän olosuhteisiimme sopivia kokoonpanoja varustepaketteineen. Silti jää vielä runsaasti pähkäiltävää tyyliä ja käytännöllisyyttä parantavien lisävarusteiden kanssa.
Moottorivaihtoehdot ovat samat mitä pakettiautomalleissa. Tarjolla on vain dieselmoottoreita kahdella eri sylinteritilavuudella. Pienempää 1,6 litraista mallia saa 70 ja 85 kilowattisena (95 ja 115 hv) ja isompaa kaksilitraista tehoilla 110 ja 130 kilowattia (150 ja 177 hv). Kaikki moottorivaihtoehdot täyttävät Euro 6 -päästönormit. Käytössä on AdBlue-järjestelmä. Säiliön tilavuus on 22,5 litraa ja se riittää noin 10000 kilometrin ajoon.

Polttomoottorikin vielä autoista löytyy. Proacessa se on sijoitettu erittäin alhaalle, joka vaikuttaa painopisteeseen. Päivittäiset huoltokohteet ovat helposti luokse päästävissä.

Kuusiportainen automaattivaihteisto on tarjolla vain suurimpaan 130 kilowattiseen malliin. Itse asiassa tehokkainta mallia saa vain automaattivaihteisena. Muissa malleissa on manuaalilaatikko. Kaikkein pienimmän moottorin (70 kW) yhteydessä on viisiportainen vaihteisto ja muissa kuusipykäläinen. Kaikissa muissa paitsi 5-vaihteisessa manuaaliversiossa on Stop & Start -toiminto, joka sammuttaa ja käynnistää moottorin automaattisesti esimerkiksi liikennevaloissa tyhjäkäynnin minimoimiseksi. Paljon taajama-ajoa harrastavalle ominaisuus tulee tutuksi ja tietenkin se on ympäristöystävällinen. Lyhyen koeajon perusteella voi sanoa, että toiminto hoiti tehtävänsä moitteettomasti ja huomaamattomasti. Hyvän äänieristyksen ja muun ympäristöstä kantautuvan melun johdosta oli kierroslukumittari ainut, josta havaitsi, että oliko moottori käynnissä vai ei.
Kaikki eri tehoversiot löytyvät Suomen hinnastosta. Proacet ovat kaikki etuvetoisia, eikä ainakaan vielä ole tietoa nelivetoisen mallin saatavuudesta. Koripuolella vaihtoehtoja on kolme kahdella eri akselivälillä. Lyhyin Compact-malli on 4,6 metriä pitkä ja akseliväli on 2,92 metriä. Keskimmäisessä (L1) ja pisimmässä (L2) mallissa on sama 3,27 metrin akseliväli. Kokonaispituudet ovat tällöin 4,96 ja 5,31 metriä. Pisimmän mallin ero keskimmäiseen syntyy suuremmalla peränylityksellä. Toyota Finland on nimennyt keskimmäisen mallin normaaliksi korin pituudeksi. Lyhyin malli on yllättäen malliston korkein. Sen korkeus on 1,9 metriä, joka on yksi sentti enemmän kuin pidemmillä malleilla.

Kolme varustetasoa

Kartanlukijan penkin alle on saatavissa 220 voltin pistorasia. Muutoinkin autossa on runsaasti 12 voltin virranulosottoja eri paikoissa.

Neljän moottoritehon ja kolmen koripituuden lisäksi on tehdasvalmisteisena tarjolla kolme eri varustetasoa. Ne kaikki ovat saatavissa lähes kaikkiin eri moottori-/korikokoonpanoihin. Tehtaan tarjoamat varustepaketit ovat Shuttle, Family ja VIP. Varustepakettien myötä ajoneuvo sisältää erilaisia verhoilumateriaaleja, vakiovarusteita ja multimedialaitteita. Paketista riippuen vakiona löytyy korinväristä puskuria ja kylkilistaa, Xenon-ajovalot, LED-päivävalot, etusumuvalot, valoautomatiikka hämäräohjauksella, sadetunnistimella varustettu tuulilasin pyyhin, ilmastointilaite automaattisena tai manuaalisena, kaistavahti, automaattisesti tummentuvat taustapeilit, avaimeton käynnistysjärjestelmä, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kauko-/lähivalojen automaattinen vaihtojärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä ja seitsemän tuuman kosketusnäytöllinen mediakeskus. Siinä pitkä lista ajoa helpottavia ja mukavuutta lisääviä varusteita, jotka siis varustepaketista riippuen löytyvät vakiona. Näiden lisäksi on tarjolla vielä pitkä lista lisävarusteita, joiden avulla voidaan lisätä tyylikkyyttä, käytettävyyttä ja mukavuutta. Lähtökohtaisesti Shuttle-varustetasolla varustetut autot on suunnattu taksikäyttöön. Family-paketin kohderyhmänä ovat puolestaan perheet ja vaikkapa autovuokraamot. VIP-luokan kiiturin varmasti kaikki haluaisivat, mutta lähes kaiken mahdollisen sisältävän ja tyylillä toteutetun auton hinta myötäilee sen näyttävyyttä ja suorituskykyä. Suomeen tuotavien erilaisten varustepakettien nimet tarkentuvat lähiviikkoina, kun henkilöautomalliston hinnasto julkaistaan.

Helppo ja nopea muunneltavuus

Lisävarusteena saatava lasikatto tuo hyvin valoa ja sen myötä avaruutta matkustamoon. Istuinjärjestystä on helppo muokata. Tässä kahdeksanpaikkainen kattaus. Valtaosa Suomeen tuotavista malleista tulee olemaan kahdeksanpaikkaisia.

Henkilöautomallinen Proace on parhaimmillaan yhdeksänpaikkainen. Tällöin etummainen penkkirivi on pakettiautomaisesti kolmipaikkainen. Kahdeksanpaikkaisena eturivin istuimet ovat yksittäiset henkilöautomaiset istuimet. Niissä on runsaasti säätöjä ja istumismukavuus on korkeaa luokkaa käsinojineen. Turhaan ei niitä kapteenin jakkaroiksi kutsuta. Matkustamon puolen kuusi istuinta ovat periaatteessa kahdessa kolmen penkin rivissä. Periaatteessa siksi, että moduulirakenteen johdosta penkkejä voidaan irrottaa ja siirtää melkein miten vain. Istuimia on kaksi yhden ja kaksi kahden istuimen moduulia. Näitä yhdistelemällä saadaan Proacesta muokattua helposti maksimaalisen henkilömäärän (kahdeksan tai yhdeksän) kuljettava auto tai vaikkapa runsaat tavaratilat sisältävä viiden hengen auto. Onnistuupa siinä esimerkiksi vain yhden istuimen käyttö takatilassa, jolloin tavaratilaa on pakettiauton verran. Ja, kun sen viimeisenkin penkin irrottaa, on tavaratilaa käytössä vieläkin enemmän. Maksimaalisessakin istuinjärjestyksessä jää viimeisen penkkirivin taakse hieman kuljetustilaa. Mukaan mahtuu tällöin helposti koko porukan niin sanotut lentokoneen käsimatkatavarat. Valtaosa Suomeen tuotavista henkilöautoversioista tulee olemaan kahdeksanpaikkaisia.

Etuistuimien takana on lentokonemaiset käännettävät kirjoitustasot. Kännykällekin on mietitty paikka. Bussimalleja on saatavana molemminpuolisin sivuovin. Oven avaus onnistuu myös matkustamosta B-pilarissa olevan sähköisen painonapin avulla.

Muunneltavuus ei toki ole uutta ja ennennäkemätöntä, mutta sen suorittamisen helppous ehkä on. Matkustamon penkkimoduuleita voi kädenkäänteessä liikutella pituussuunnassa tai tarvittaessa yksittäinen moduuli voidaan poistaa kokonaan. Penkkejä voidaan liikuttaa pituussuunnassa lattiassa olevien tukevien kiskojen johdosta. Myös lukitus on tukeva, mutta helppokäyttöinen. Penkkien siirtely onnistuu lapseltakin. Voimaa ei tarvita, vaan rauhallinen lukitusten vapautus. Sen jälkeen penkkimoduuli liu’utetaan paikalleen, jolloin se lukittuu itsestään tiettyihin kohtiin. Istuinmoduulien irrottaminen kokonaan vaatii sitten jo hieman ronskimman tekijän. Sen verran vankkarakenteiset istuimet kuitenkin painavat.
Helpon muunneltavuuden ansiosta voidaan esimerkiksi keskimmäinen penkkirivi poistaa kokonaan, jolloin takarivin istujille jää ruhtinaalliset jalkatilat. Mikäli kuljetettavia on vähemmän, voidaan keskimmäinen penkkirivi nopeasti siirtää taaksepäin kiinni takamaiseen penkkiriviin. Takariviin ei tällöin mahdu istumaan, mutta penkeille voi lastata vaikkapa laukkuja tai muuta tavaraa. Keskimmäisellä penkkirivillä on nyt vuorostaan ruhtinaalliset jalkatilat. Kaikki nämä säädöt onnistuvat nopeasti ja vaivattomasti, kunhan vaan muistaa toimia rauhallisesti ja tietyssä järjestyksessä. Takapään istuimissa on kaikissa tietenkin turvavyöt sekä Isofix-kiinnikkeet.

Tien päällä
Koeajettavana ollut 110-kilowattisella moottorilla varustettu Proacen bussimalli antoi itsestään vakuuttavan kuvan. Yli 190 senttisen kuljettajan pääsy kuskin penkille on vaivatonta. Ohjauspyörän alaosan suorennus helpottaa sitä. Istuimessa ja ohjauspyörässä on runsaasti säätöjä, joten kaiken kokoisille kuskeille löytyy varmasti hyvä ajoasento. Koeajossa olleessa autossa oli eturivissä kahden istuimen kokoonpano. Tällöin penkit tarjoavat ruhtinaallista istumista pehmeine käsinojineen. Kojelaudassa on vielä jäljellä ”oikeita” kytkimiä, jotka selkeyttävät ja nopeuttavat käyttöä. Kaikki informaatio on helposti luettavissa. Vaihdekepin uloke tarjoaa hyvän tuen kaasujalalle, vaikkakin ehkä haittaa hieman testikuskia pidempien kuljettajien raajojen sijoittelua.

Takaluukku aukeaa kahdessa osassa. Koko ”takaseinä” on saranoitu yläreunastaan ja luukku pysyy ylhäällä kaasujousien avulla. Tarvittaessa voidaan avata vain pelkkä takalasi kuten kuvassa.

Tien päällä auto etenee henkilöautomaisen hiljaisesti. Ylimääräisiä suhinoita tai korin huminoita ei ole havaittavissa. Runsaiden lasipintojen johdosta näkyvyys kaikkiin suuntiin on erittäin hyvä. Ahtaissa paikoissa sompailu ei tuota ylimääräistä päänvaivaa. Myös hieman henkilöautoa korkeammalla istuminen parantaa näkyvyyttä oleellisesti. Löytyypä lisävarustelistalta myös suuri lasikatto, joten siihenkin suuntaan on näkyvyys tarvittaessa hyvä.
Käsivaihteisen auton hallinta on helppoa. Stop&Start-toiminto sammuttaa moottorin liikennevaloissa ja käynnistää taas, kun tulee tarve lähteä liikkeelle. Suorituskyky riittää hyvin täydelläkin kuormalla ajettaessa ja suuntavakaus on moitteeton. Moottoritienopeudet sujuvat henkilöautomaisen vaivattomasti sekä vakaasti. Juuri hyvän näkyvyyden ansiosta ajo tuntuu jopa helpommalta kuin matalammalla istuttaessa. Mutkateillä auto noudattelee vakaata menoa, eikä turhaa huojuntaa ole havaittavissa. Äkilliset jarrutuksetkin sujuvat hallitusti eikä mitään ennalta arvaamatonta tapahdu.

Laivue hallintaan

Valot noudattelevat ajan henkeä. Proacen nokalla on Xenon-ajovaloa ja LED-päivävaloa.

Proacen henkilöautomallin julkistuksen yhteydessä Toyota esitteli myös uuden työkalun ajokaluston reaaliaikaiseen seurantaan. ToyotaProBusiness Telematics -nimellä markkinoitava palvelu tarjoaa mahdollisuuden saada telemetriaa ajossa ja paikallaankin olevista autoista. Järjestelmä kertoo muun muassa kunkin yksittäisen ajoneuvon paikka- ja nopeustiedot sekä polttoainetilanteen. Sillä on helppo hallinta kaluston huoltoja, koska kaikkien ajoneuvojen tiedot ovat luettavissa yhdestä paikasta. Näin säännöllisten huoltovälien noudattaminen helpottuu. ProBusiness tarjoaa reaaliaikaisen työkalun myös työ- ja henkilökohtaisten ajojen sekä ajotapojen seurantaan. Ylenpalttisen kuluttava ajotyyli kirjautuu järjestelmään.
Autosta saadaan muutakin tietoa tarvittaessa ulos etänä lähes formula-autojen tapaan CAN-väylän myötä. Päällimmäisenä tavoitteena on ajotoiminnan kokonaiskulujen seurannan kautta toiminnan tehostaminen sekä tietenkin itse kulujen pienentäminen. Järjestelmä soveltuu vaikka yksittäisenkin auton seurantaan. Toisessa ääripäässä ei ole rajaa valvottavien ajoneuvojen lukumäärään. Kaikkea kerättyä ja kerääntyvää tietoa voidaan helposti seurata erilaisilla tämän päivän laitteilla, kuten älypuhelimilla, tablettitietokoneilla tai PC-tietokoneilla. Palvelu otetaan käyttöön Euroopassa vuonna 2017 ja tulevaisuudessa sen piiriin voidaan liittää Proacen lisäksi muitakin Toyotan autoja.

Uusi henkilöautomallinen Toyota Proace on ulkoapäin katsottuna hillityn kokoinen. Sisällä on kuitenkin tilat jopa yhdeksälle aikuiselle.

Lue seuraavaksi