Uutiset

Autot

Suojaan sateelta ja pakkaselta

FinDoor Oy on alun perin Iihin perustettu yritys, joka jatkaa nykyistä tuotantoaan samalla paikalla Lieksentie 11:sta. Yritys aloitti taitto-ovien teollisen tuotannon vuonna 1989, jolloin aloitettiin pienimuotoisella toiminnalla hallien ulko-ovien valmistus.

Yrityksen toimitusjohtajana toimii Tauno Jaara, joka veljensä Seppo Jaaran kanssa omistaa yrityksen. Yritys työllistää tilauskannasta riippuen, noin 8-10 eri tuotantovaiheen ammattilaista. Yrityksen tuotantomäärät ovat kasvaneet tasaisesti. Koko 2000-luvulla kasvu oli noin 25-30 % vuodessa.

Tuotteet

FinDoor Oy:n päätuote on omassa tuotantotilassa suunniteltu ja valmistettava taitto-ovi. Findoor taitto-ovet ovat suunniteltu kaiken kokoisiin ovitarpeisiin. Itsekantavat Sandwich-rakenteiset ovet ovat lämmönpitäviä ja kevytkäyttöisiä sekä asennuksen jälkeen lähes huoltovapaita, ilman säätötarvetta. Ovien rakenne on vettä imemätön ja niihin on saatavilla lisävarusteina käyntiovet ja ikkunat tarpeen mukaan. Koska liikkuvia osia on vähän, on ovien huollontarve minimaalinen.

Yrityksen periaate on, että tilatut ovet tehdään aina mittatilaustyönä. Ovet valmistetaan laminaateista, joita normaalitilanteessa käytetään yhdessä ovessa 1-6:n kappaletta. Oviin on myös mahdollista asentaa käyntiovet, erityyppisillä lukituksilla ja/tai eristyslasi-ikkunoilla. Uutuutena ovet voidaan varustaa langattomalla ohjauksella, jolloin vaihtoehdot ovat 1-4 oven yhtäaikainen avaaminen tai sulkeminen kauko-ohjauksella.

Tuotannossa olevat taitto-ovet voidaan kiinnittää puu-, teräs- ja betoniseinärakenteisiin. Oven karmi voidaan myös kiertää teräksellä, jolloin se voidaan kiinnittää myös kevytelementtiseinään. Oven tilan tarve määräytyy oven lehtijaon mukaan. Yleisin ovikoko on 4-lehtinen noin 5 metriä leveä ja 4-5 metriä korkea ovipaketti. Myös pieniä reilun metrin levyisiä, sekä suuria jopa 8,5 metriä leveitä ovia valmistetaan. Tuotantoa on myyty tasaisesti läpi Suomen ja pieni noin 5 % määrä suuntautuu myös ulkomaille lähinnä Ruotsiin ja Venäjälle.

Asennus ja jälkihoito

Tilausaika normaalikokoisella taitto-ovella on noin 4 viikkoa. Tällöin tehtaalla valmistetaan asiakkaan mittojen mukainen ulko-ovi, jossa on myös asiakkaan haluamat lisälaitteet ja värisävyt. Tuote toimitetaan työmaalle, jossa sen asennuksen voi suorittaa joko asiakas itse, tai valmistava yritys.

Ovi on suhteellisen helppo asentaa myös itse. Kaikki takuuasiat hoituvat kummassakin asennusvaihtoehdossa. Yrityksellä on myös asiansa osaavat asentajat sekä Turussa että Lahdessa, joiden palveluja asiakkaat voivat käyttää.

Ovethan ovat lähes huoltovapaita, mutta vahinkojahan sattuu silloin tällöin. Useimmiten ovessa oleva ikkuna särkyy, tai tiivistepinnat jäätyneinä repeävät. Joskus myös mekaanisen kosketuksen myötä, yksi tai useampi ovilamelli vioittuu. Kaikki osat ovat Juntusen mukaan uusittavissa ja esimerkiksi lamellin vaihto onnistuu useasti asiakkaalta itseltään. Muutamassa päivässä tehtaalla valmistuu, tiedostossa olevan asiakkaan oven tietojen perusteella taitto-osa, ikkuna jne. rikkoontuneen tilalle.

Muut tuotteet

Uusina tuotteina yritys edustaa ja asentaa myös nosto-ovia. Liettualai­set Ryterna nosto-ovet täydentävät nykyään yrityksen tuotevalikoimaa. Lisäksi uutena tuotteena FinDoor Oy tuo maahan ja asentaa myös hollantilaisia Westfalia Loading Systems kuormaus- ja purkausjärjestelmiä. Westfalia Loading Systems:hän on tuttu myös raskaan kaluston perävaunu- ja kuormankiinnitysjärjestelmistään.

 

Pentti Nurmela

Lue seuraavaksi