Uutiset

Autot

St1 ja Compensate yhteistyöhön

St1 tarjoaa ensimmäisenä energiayhtiönä ja polttonesteiden jakelijana asiakkailleen mahdollisuuden kompensoida liikenteen hiilidioksidipäästöjä yhteistyössä suomalaisen, voittoa tavoittelemattoman Compensate-säätiön kanssa. Palvelu tarjotaan ensimmäiseksi yhtiön St1- ja Shell-yrityskorttiasiakkaille, jotka voivat kompensoida ostamiensa polttonesteiden hiilidioksidipäästöt kuukausittain laskutettavalla kompensointimaksulla. Compensate-mallissa kompensaatiomaksu lasketaan öljynporauksesta sekä polttonesteiden jalostuksesta, kuljetuksista ja käytöstä aiheutuvista hiilidioksidipäästöistä, joka on esimerkiksi dieselin osalta 5,57 senttiä litralta. Kompensaatiomaksut tilitetään lyhentämättöminä Compensate-säätiölle, joka käyttää ne täysimääräisesti tehokkaimpiin hiilidioksidia ilmakehästä poistaviin metsittämishankkeisiin.

Ilmastonmuutoksen hillintä edellyttää, että päästöjä on vähennettävä mahdollisimman paljon kustannustehokkain keinoin ja lisäksi ilmakehässä jo olevaa hiilidioksidia on poistettava suuressa mittakaavassa. Merkittäviä keinoja ilmaston lämpenemisen torjumiseksi ovat kestävän hiilikierron luominen synteettisiä polttoaineita kehittämällä sekä hiilen sitominen maaperään luomalla hiilinieluja. Metsittäminen ja olemassa olevien metsien suojelu ovatkin heti saatavilla olevia ja kustannustehokkaita tapoja luoda hiilinieluja sitomaan ilmakehästä hiilidioksidia globaalissa mittakaavassa.

Kulutuksen kompensointi ohjaa vastuullisiin valintoihin

Kompensointi on tehokas keino ohjata varoja hiilinielujen vahvistamiseen. Liitettynä suoraan hyödykkeen tai palvelun ostoon, se tekee niiden ilmastovaikutukset näkyväksi ja helpottaa asiakkaita tekemään kestävämpiä valintoja arjessa. Päästöjen kompensointi Compensate-mallilla on läpinäkyvää ja jäljitettävää. Compensate-säätiö toimittaa säännöllisesti kompensoinnista raportit, joissa kerrotaan sertifioidut kompensoinnin kohteet ja sidotut hiilidioksidimäärät.

”Yritysasiakkaamme mahdollistavat meidän kaikkien arjen sujumisen ja pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Samalla monessa yrityksessä mietitään, miten toiminnasta väistämättä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä voitaisiin vähentää. Yhteistyö Compensate-säätiön kanssa on uusi ja ensiarvoisen tärkeä askel yhtiömme uusiutuvan energian ratkaisujen rinnalle ja olemme iloisia voidessamme tarjota myös kompensointimahdollisuuden yritysasiakkaillemme. Tulevaisuus tehdään tämän päivän valinnoilla”, sanoo St1 Oy:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen.

”Liikenteen kokonaisuudistamiseen tarvittavat kriittisen tärkeät ratkaisut vaativat vielä kehittämistä, investointeja ja poliittisia tekoja. Koska liikenteestä silti edelleen jatkuvasti aiheutuu väistämättömiä hiilidioksidipäästöjä, niin yksilöt kuin yrityksetkin tarvitsevat keinoja toimia tässä ja nyt”, sanoo Compensaten perustaja ja CEO Antero Vartia.

Lue myös: Suurin osa sorastuksista tehdään syksyllä

Lue seuraavaksi