Uutiset

Autot

ST-Autokeskus taittaa taantumaa palvelulla

Valkeakoskella toimiva ST-Autokeskus muutti vuodenvaihteessa uusiin tiloihin, jotka antavat mahdollisuuden toiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen. Muuton yhteydessä yrityksen työntekijöiden määrä kipusi viidestä osaajasta 13:sta.

Valkeakoskella toimiva ST-Autokeskus palvelee maanlaajuista asiakaskuntaa niin käytettyjen autojen kaupassa, varustelussa kuin jälkimarkkinoinninkin saralla. Vuodenvaihteessa uusiin tiloihin siirtyneessä yrityksessä nujerretaan taantumaa palvelulla.

ST-Autokeskus on alallaan nuori toimija, jonka taustalta löytyy kuitenkin mittava annos autokaupan osaamista.

”Automyyjillämme on tukenaan vuosien ja vuosikymmenten kokemus autokaupasta. Osaaminen ja kokemus ovat erityisen vahvoja Ford-hyötyautomaailmasta”, kertoo automyyjä Janne Viitanen, jonka mukaan vahvaa kasvun aikaa elävän yrityksen tukijalkana ovat niin henkilöautot kuin hyötyautotkin. Viitasen mukaan vuonna 2013 toimintansa aloittaneessa yrityksessä on erikoistuttu vähän ajettuihin käytettyihin autoihin, joita hankitaan niin Suomesta kuin Euroopastakin.

”Lähtökohtaisesti pyrimme myymään suomalaisia vaihtoautoja, mutta palvelutason ylläpitämiseksi etsimme autoja aktiivisesti myös valtakunnan rajojen ulkopuolelta”, jatkaa Viitanen, jonka mukaan yrityksen asiakaskunta on nopeasti laajentunut Pirkanmaalta maanlaajuiseksi. Viitasen mukaan autoja on luovutettu kuluvan vuoden aikana niin pääkaupunkiseudulle kuin pohjoisimpaan Lappiin saakka.

Valkeakoski ei valikoitunut yrityksen kotipaikaksi sattumalta, sillä parinsadan kilometrin ja parin tunnin ajomatkan säteellä on verrattain suuri asiakaskunta.

Varustelua asiakkaan tarpeisiin

Uusiin tiloihin vuodenvaihteessa siirtynyt autoliike haluaa tehdä autonvaihdon tai -hankinnan asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Viitasen mukaan automyynnissä pyritään aina etsimään ja löytämään kunkin asiakkaan tarpeisiin parhaiten vastaava vaihtoehto – ja vieläpä oikeaan hintaan.

Käytetty henkilöauto myydään monesti sellaisenaan myös uudelle käyttäjälle, hyötyautomaailmassa varustelulla on huomattavasti suurempi merkitys. Viitasen mukaan iso osa yrityksen myymistä hyötyautoista varustellaankin asiakkaan toiveiden ja käyttötehtävän mukaan.

”Omissa tiloissa teemme pienimuotoisia lisävarusteasennuksia kuten lisälämmittimiä ja rengastöitä sekä lisävaloasennuksia. Laajemmat työt kuten vaneroinnit, verhoilut ja istuinasennukset toteutamme sen sijaan laajan ja osaavan kumppanuusverkoston turvin”, summaa Viitanen, jonka mukaan Euroopasta Suomeen tuotavat hyötyautot ovat monesti aihioita tuleville varusteluille. Suomalaisasiakkaiden toivomat ratkaisut eroavat monesti eurooppalaisista vastaavista, jolloin parhaaseen lopputulokseen päästään lähellä asiakasta tehtävää varustelua.

Vuokraus ja korjaamo täydentävät palvelutarjottimen

Hankinnan helppouden kasvattamiseksi ST-Autokeskus on laajentanut palvelutarjontaansa myös ajoneuvojen vuokraus- ja minileasing-tyyppiseen toimintaan.

”Monesti asiakkailla on lyhytkestoisia ajotehtäviä, joihin haluamme tarjota joustavia vuokraus- ja leasingpaketteja. Kokemuksemme perusteella esimerkiksi pikkubussien ja peruspakettiautojen tarve kasvaa yrityksissä kesäaikaan”, tietää Viitanen, jonka mukaan alallaan joustava toimija haluaa tarjota asiakkaille helppoja ratkaisuja.

Palveluvalikoiman laajentamiseksi yritys aloitti vuodenvaihteessa myös autojen huolto- ja korjaustoiminnan. Tällä hetkellä korjaamo kuuluu Bosch Car Service-ketjuun, mutta Viitasen mukaan toimintaa halutaan viedä kohti merkkikorjaamotoimintaa vielä kuluvan kevään aikana.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi