Uutiset

Autot

SsangYong Musso avolavaversiona

SsangYongin mallistossa täysin uusi Musso korvaa aiemmin joissain Euroopan maissa myynnissä olleen Actyon Sports -avolavan. Musso on SsangYongin vanha mallinimi, sillä sellainen oli Suomessakin myynnissä 1990-luvulla. Korean kielessä Musso tarkoittaa sarvikuonoa, mikä kuvaa hyvin auton vahvaa olemusta ja erinomaista etenemiskykyä.

Uusi Musso tehdään samalle perusrakenteelle kuin uusi Rexton. Erillisrunkoinen maasturi on loistava lähtökohta aivan uudenlaiselle vahvalle avolavapakettiautolle. Uusi SsangYong Musso nostaa pick-upien maastokelpoisuuden ja mukavuuden yhdistelmän sekä turvallisuuden aivan uudelle tasolle.

”Olemme ylpeitä, kun voimme esitellä aivan uudenlaisen urheilullisen avolavan, sillä Musso on oikea auto asiakkaille, jotka haluavat vahvan ja kestävän auton. Musso nousee kilpailijoiden yläpuolelle turvavarusteillaan, suurella perävaunupainollaan ja monikäyttöisyydellään. Uskomme, että uusi Musso nousee myös Euroopassa yhtä suureksi menestykseksi kuin kotimaassaan, missä sille syntyi heti pitkä jonotuslista tammikuun ensiesittelyn jälkeen”, kuvailee SsangYongin pääjohtaja Johng-Sik Choi uutuutta.

Uudessa SsangYong Mussossa on sama tehokas 2,2-litrainen turbodiesel kuin Rextonissa, joka kehittää 133 kilowattia ja 400 Nm. Vaihteistoksi voi valita kuusivaihteisen käsivalintaisen tai automaatin.

Turvavarusteiden lista on avolavapakettiautoksi ennen näkemättömän pitkä, sillä Mussoon saa mm. kaistavahdin, kaistanvaihtoavustimen ja risteävän liikenteen hälytysjärjestelmän. Myös mukavuusvarusteiden määrä ja laatu erottavat Musson kilpailijoista. Ohjaamossa on runsaasti tilaa viidelle matkustajalle, jotka voivat nauttia muun muassa pehmeäpintaisesta nappanahkaverhoilusta, 9,2-tuumaisesta tietoviihdejärjestelmän kosketusnäytöstä ja älypuhelimien yhdistettävyydestä.

Geneven esittelyn jälkeen SsangYong Musson myynti alkaa Euroopassa toukokuussa. Uutuuden Suomeen tuonnista ei ole tehty vielä päätöstä.

Lue seuraavaksi