Uutiset

Autot

Sprinter City 35 –pienoisbusseja Berliinin liikenteeseen

Tähän saakka reittejä on ajettu tilatakseilla, mutta linjojen matkustajamäärät ovat kasvussa. Siksi kaluston koon suurentaminen tuli ajankohtaiseksi.

6,9-metrisessä Sprinter City 35 –mallissa on 12 istuma- ja kymmenen seisomapaikkaa. Bussien kevyet ja kuppimaiset City-Star Eco -istuimet on muotoiltu anatomisesti ja pehmustettu.

Matalalattiabussin akselien väliin jää 3,2 neliömetrin vapaa lattiatila, jonne mahtuvat myös pyörätuoli tai lastenvaunut. Sisään astumista ja ulospääsyä helpottaa tarvittaessa esiin taitettava ramppi. Kaksipuolisen, taittuvan etuoven leveys on 125 senttimetriä. Teknisen luotettavuuden, mukavuuden ja turvallisuustason lisäksi yhtenä autojen valintaperusteena olikin Sprinter City 35:n täydellinen sopivuus myös liikuntarajoitteisille matkustajille.

Sprinter City 35 –kaluston käyttöä valvoo ohjausjärjestelmä, joka yhdistää autot Berliinin joukkoliikenneyhtiön operaatiokeskukseen ja bussipysäkkeihin. Autoissa käytetään täysin elektronista maksujärjestelmää. Sprinter Cityn kehittämisessä Mercedes-Benz onkin hyödyntänyt vahvaa kokemustaan kaupunkibussien kehittämisestä. Lisävarusteena autoihin saa radioyhteysvalmiuden, kuljettajan hätäpainikkeen ja taka-akselin ilmajousituksen.

Modernien kaupunkibussien voimanlähteenä on Euro5-yhteensopiva, nelisylinterinen dieselmoottori, jonka teho on 95 kW (129 hv). Viisivaihteinen automaattivaihteisto välittää
voiman taka-akselille. Vaihteistoon on integroitu hidastin. Sprinter City 35:n suurin sallittu kokonaispaino on 5000 kiloa.

Kattavassa bussimallistossa 12 eri vaihtoehtoa

Sprinter City –mallistoon kuuluu myös suurempi Sprinter City 65 –versio, jonka pituus on 7,7 metriä. Mukaan mahtuu 30 matkustajaa. Auton erityispiirteisiin kuuluvat erottuva muotoilu, laajat panoraama-ikkunat sekä toinen kaksiosainen ovi keskellä matkustamoa. Vapaata lattiatilaa auton keskellä on 3,6 neliömetriä. Sprinter City 65:ssä taka-akselin ilmajousitus ja korin niiaustoiminto ovat vakiovarusteita. Suurin sallittu kokonaispaino on 5650 kiloa.

Mercedes-Benz tarjoaa tällä hetkellä 12 pienoisbussivaihtoehtoa neljässä mallisarjassa: Sprinter Transfer, Sprinter Travel, Sprinter City ja Sprinter Mobility. Bussit on tarkoitettu esimerkiksi kaupunkien sisäiseen ja väliseen joukko- ja palveluliikenteeseen, turistikäyttöön tai shuttle-ajoihin hotellien ja lentokenttien välillä. Sallitut kokonaispainot vaihtelevat 3500¬–5650 kilon välillä ja autojen pituudet 5,9–7,7 metriin. Mercedes-Benz-pienoisbussit valmistetaan Dortmundissa, ja koko mallistolle myönnetään kahden vuoden materiaalitakuu.

 

Lue seuraavaksi