Uutiset

Autot

Solaris panostaa sähköön

Solaris haluaa vahvistaa asemiaan eurooppalaisilla markkinoilla eritoten sähkökäytön saralla. Myyntijohtaja Adam Zieliskin mukaan valikoimaan kuuluvat sähköbussit myydään asiakkaille aina kokonaisuuksina, jotka pitävät sisällään autojen lisäksi myös akut ja latausjärjestelmät. ”Sähköbussi akkuineen ja latausjärjestelmineen on räätälöitävä aina reittikohtaisesti parhaan tuloksen saavuttamiseksi, sillä akkujen koon minimointi parantaa auton henkilökapasiteettia. Linja-autohan on tarkoitettu henkilöiden eikä akkujen kuljettamiseen”, kertoo myyntijohtaja Kortrijkissa. Zielinskin mukaan Suomi on Solarikselle ohut markkina, joskin sen asemaa halutaan vahvistaa.

”Meillä on hyvät kokemukset Ruotsista ja Norjasta, joten uskon kalustomme täyttävän pohjoisten olosuhteiden asettamat vaatimukset. Zielinskin kokemuksen perusteella eritoten Helsingin alueella on varsin tiukat vaatimukset autojen ominaisuuksille. Seuraavan sukupolven Urbino tulee vastaamaan näihin vaatimuksiin aiempaa paremmin”, vakuuttaa Zielinski Kortrijkissa. Toimittajien mukaan tarttuneessa lehdistömateriaalissa kerrotaan, että uuden sukupolven Urbino on määrä esitellä syksyllä 2014.

Solaris on kehittänyt sähköbussin tekniikkaa, joka nojautuu nyt muun muassa kahteen napamoottoriin. Valmistajan mukaan ratkaisulla saavutetaan etua sekä tilankäytöllisesti että alhaisemman omamassan muodossa. Akkujen lataus voidaan hoitaa katolle asennetun, automaattisesti toimivan pantografin avulla pysäkkikäynnin yhteydessä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi