Uutiset

Autot

Seitsemän miljoonaa Transitia

Ford Motor Company kertoo valmistaneensa seitsemännen miljoonannen Transitin. Tämä suosittu hyötyajoneuvo lanseerattiin Euroopassa vuonna 1965, ja sen myyntiä laajennetaan nyt 118 maahan kuudessa eri maanosassa.

Merkkipaalua juhlistettiin juhannuksen alla Fordin kiinalaisen kumppanin, Jiangling Motors Corpin, uuden Transit-kokoonpanotehtaan avajaisissa Fordin pääjohtajan Alan Mulallyn johdolla. Jiangling Xiaolan kokoonpanolaitos sijaitsee Kiinan Nanchangissa ja Jiangling Motors Corp on investoinut siihen 300 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Kokoonpanolaitoksessa valmistetaan JMC- ja Ford-ajoneuvoja kasvaville Kiinan markkinoille.

”Ford Transitilla on merkittävä asema miljoonien ihmisten elämässä ja työssä. Ihmiset eri puolilla maailmaa luottavat Ford Transitiin työssään esimerkiksi rakennustyömailla, tavarakuljetuksissa ja jopa kiireisissä potilaskuljetuksissa”, muistuttaa pääjohtaja Mulally.

Mikäli kaikki valmistetut Transitit pysäköitäisiin peräkkäin, ulottuisi jono Lontoosta Sydneyyn ja takaisin, mikä tarkoittaa noin 34 000 kilometrin pituista letkaa.

Transit tuli markkinoille vuonna, jolloin ihminen käveli ensimmäistä kertaa kuussa. Ajoneuvo teki tuolloin välittömän vaikutuksen ja toi käytännön apua Euroopan kasvavaan talouteen. Sittemmin Ford on kehittänyt Transit-mallistoon laajan valikoiman eri korimalleja ja muunnelmia kevyistä kuorma-autoista vaihtolava-autoihin, matkailuautoihin ja moniin erikoismalleihin.

Transitin tuotantovauhti on kiihtynyt jatkuvasti, sillä ajoneuvo saavutti ensimmäisen myydyn miljoonan virstanpylvään vuonna 1976 ja seuraavat miljoonat vuosina 1985, 1994, 2000, 2005 ja 2010. Transitissa on vuosien saatossa esitelty myös useita teknologisia innovaatioita, jotka auttavat parantamaan hyötyajoneuvon suorituskykyä, mukavuutta ja turvallisuutta. Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa sivuovet, halogeeniajovalot, vyörenkaat, suoraruiskutusdieselmoottorit, turvalukot sekä lukkiutumattomat jarrut vakiovarusteena.

”Jatkossakin Ford Transit tuo mukanaan innovaatioita, jotka mahdollistavat suuremmat tavarakuljetukset, vähentävät juoksevia kuluja ja takaavat luotettavan ja turvallisen matkanteon”, vakuuttaa Mulally.

Transit-tuotannon ja -myynnin maailmanlaajuinen levittäytyminen ottaa seuraavan merkittävän askeleen vuoden 2014 puolivälissä, kun täysin uusi Transit esitellään Pohjois-Amerikassa. Ford kertoo tavoittelevansa vuosittain yli 400 000 kappaleen Transit-myyntiä vuoteen 2016 saakka, mikä tarkoittaa yhden Transitin myyntiä aina 80 sekunnin välein.

”Ford Transitilla on mahtava menneisyys ja vieläkin valoisampi tulevaisuus”, päättää Mulally.

Lue seuraavaksi