Uutiset

Autot

Scanian uutuudet Busworld-messuilla

Scania esittelee alan laajimman valikoiman vaihtoehtoisilla polttoaineilla kulkevia busseja Belgian Kortrijkissa 16.–21. lokakuuta järjestettävillä Busworld-messuilla. Scania tarjoaa nyt linja-autoja kaikkiin tarkoituksiin – ruuhkaisesta kaupunkiliikenteestä aina vaativiin pitkän matkan henkilökuljetuksiin. linja-autojen suunnittelussa painopisteenä on ollut matkustuskokemuksen parantaminen, maksimaalinen käytettävyys sekä ympäristövaikutusten minimointi.

“Scania on asteittain laajentanut tarjontaansa ja voimme nyt vastata lähes kaikkiin markkinoiden tarpeisiin ja mikä tärkeintä, voimme toimittaa linja-autot kaikille kaupallisesti saatavilla oleville polttoaineille sovitettuina,” Scanian linja-autoliiketoiminnan johtaja Klas Dahlberg sanoo. “Scania voi näin auttaa asiakkaitaan merkittävästi vähentämään hiilidioksidipäästöjään.”

Scania tarjoaa liikennöitsijöille markkinoiden laajimman vaihtoehtoisille polttoaineille – bioetanoli, biodiesel ja biokaasu – sovitettujen Euro 6 -moottorien valikoiman. Scanialla on yli 30 vuoden kokemus bioetanolista, helpoimmin saatavilla olevasta vaihtoehtopolttoaineesta, ja Scania pystyy ainoana maailmassa toimittamaan linja-autoja, jotka voivat pienentää CO2-päästöjä jopa 90 prosenttia. Myös Scanian turistibusseissa voidaan käyttää biodieseliä, kuten HVO ja RME.

Scania esittelee Busworld-messuilla osan laajasta linja-automallistostaan. Vaihtoehtoisille polttoaineille sertifioitu Scania Citywide hybridi soveltuu ihanteellisesti yhdistettyyn keskusta- ja esikaupunkiliikenteeseen, kun ajetaan alle 100 km tunnissa. Se tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tehdä CO2-päästöjä vähentävään toimintaan sijoituksen, jonka laskettu takaisinmaksuaika käyttöiän aikaisine akunvaihtoineen on hieman runsaat viisi vuotta. Puhtaassa keskustaliikenteessä kuoletusaika on noin kaksi vuotta pitempi.

Kiinnostus kaasupolttoaineen käyttöön kasvaa kaikkialla maailmassa. Syynä ovat kustannussäästöpotentiaali, pienemmät CO2-päästöt ja hiljaisempi kulku. Yhä useammat eurooppalaiset liikennöitsijät valitsevat kaasukäyttöiset Scania-linja-autot, joiden Euro 6 -moottorien suorituskyky on verrattavissa vastaavaan dieselmoottoriin. Kaupunkien tiukentaessa päästörajoituksiaan luonnonkaasun ja biokaasun kilpailukyky vahvistuu jatkuvasti.

Turistibusseissa Scanian täydellinen valikoima toimivaksi todistettuine tekniikkoineen varmistaa erinomaisen käytettävyyden ja luotettavuuden. Scanian Euro 6 -malliston tuorein jäsen on 450 hevosvoiman Scania Touring, SCR. Polttoaineoptimoinnissa Scania näyttää tietä muun muassa uusilla Opticruise-toimintatiloilla ja topologiset vaihtelut ennakoivalla ja hyödyntävällä Active Prediction toiminnolla.

“Odotamme innolla hedelmällisiä keskusteluja liikennöitsijöiden kanssa Kortrijkissa,” Klas Dahlberg sanoo. “Tervetuloa osastollemme, meiltä on tulossa mahtavia uutisia.”

Lue seuraavaksi