Uutiset

Autot

Saris PS1513 – 01-luokan perävaunu jarruilla

Saris on tuonut markkinoille 01-luokan eli max 750 kilon kokonaispainoisen lavettiperävaunun alumiinilaidoilla. 01-luokan perävaunua ei tarvitse vuosikatsastaa, kuljettajalta ei vaadita e-luokan ajokorttia eikä myöskään talvella vaadita nastarenkaita. Käyttö siis tulee paljon edullisemmaksi. Saris PS1513 -vaunussa on 1350 kg jarruakseli, vetoaisa ja kuulakytkin, joten vaunun  voi halutessaan jälkikäteen muutoskatsastaa 1350 kg kokonaispainolle.

Yksiakselinen perävaunu todella kantavalla akselilla on ketterä ja mukavasti myös käsin käänneltävissä. Käsijarru on kätevä sekä turvallinen ja sillä saa vaunun pysymään paikoillaan ilman pyöräkiiloja. Runko on kastamalla kuumasinkitty ja laidat pokattua alumiiniprofiilia. Tämä 01-luokan Saris on samaa lujaa laatua kuin isoveljensä. Nokkapyörä on automaattinen ja kiinni jarrupäässä kahdeksan mm laipalla, ei aisassa vääntämässä vaunun runkoa. Pohjavaneri on 16 mm paksu ja yksiosainen.Tällaista ei ole koskaan nähty 01-luokan vaunussa. Sidontalenkit ovat valuterästä ja v-urassa rungon sivupalkissa.

Saris PS1513 -vaunun sisämitat ovat: leveys 150 cm ja pituus 270 cm. Vaunu voidaan myös varustaa 100 cm korkealla sivulle aukeavalla muovikuomulla, jolloin trukilla sivustalastattavuus säilyy. Kuomu on kevyt käsitellä tehokkaiden kaasujousien ansiosta. Kuomun avautumissuunnan voi valita joko vasen- tai oikeakätiseksi. Kuomun ollessa päällä saa etu- ja takalaidan jätettyä auki, jolloin pitkän tavaran kuljettaminen onnistuu kuomun ollessa paikallaan. Kuomu on helppo ottaa tilapäisesti pois ilman työkaluja. Saris PS1513 -vaunun omapaino on kuomun kanssa 345 kg, joten laillista tieliikennekantavuutta löytyy yli 400 kg.

Jarrullinen 750 kg kokonaispainoinen Saris PS1513 -perävaunu on käyttökelpoinen myös niille käyttäjille, joiden autojen suurin sallittu jarruttoman perävaunun vetomassa on alle 750 kg!!!

Sekä kuomulle että Saris 1513 -vaunulle maahantuoja Alberni Oy myöntää todella pitkän 36 kk takuun valmistevioille. Alberni Oy:llä on myös täydellinen Saris varaosavarasto Suomessa.

Alberni oy on toiminut virallisena Saris maahantuojana jo 16 vuotta.

Lue seuraavaksi