Uutiset

Autot

Sähköinen Nissan e-NV200 tuotantoon

Niss e-NV200 tuotantoon

Nissan on käynnistänyt jo toisen täysin sähkökäyttöisen automallinsa tuotannon. Uusi e-NV200-malli tulee markkinoille sekä tila- että pakettiautoversiona ja sen voi tilata myös taksina. Maailmanlaajuisille markkinoille tarkoitettua uutta mallia viedään 20 markkina-alueelle, myös Japaniin. Nissan e-NV200:n tuotanto tuo Barcelonassa sijaitsevalle tehtaalle 100 miljoonan euron investoinnin, joka on osa yhtiön suurempaa 431 miljoonan euron investointia Espanjassa.

”Tämä on hieno päivä Nissanille, sillä jo toisen sähkökäyttöisen automallin tuotannon käynnistäminen on meille merkittävä virstanpylväs – erityisesti, kun se tapahtuu hetkellä, jolloin sähköautot ovat nousemassa marginaalista valtavirtaan ja useat kilpailijat ovat lanseeraamassa vasta ensimmäisiä sähkökäyttöisiä mallejaan. Nissanilla on nyt selkeä etulyöntiasema. Olemme ylpeitä siitä, että Nissan LEAF on maailman myydyin sähköauto, jonka hiljaisen ja tasaisen ajonautinnon on kokenut jo yli 110 000 tyytyväistä asiakasta”, kommentoi Nissanin Chief Planning Officer Andy Palmer tuotannon käynnistysseremoniassa.

Barcelona on lisäksi maailman ensimmäinen kaupunki, jossa otetaan käyttöön täysin sähkökäyttöiset e-NV200-taksit. Palmer uskoo, että tästä aloitteesta on kaupungille ratkaisevaa hyötyä:

”e-NV200-taksi on erittäin ajankohtainen nyt, kun Lontoossa ja Pariisissa on mitattu ennätyksellisen korkeita ilmansaastetasoja. Kun merkittävä määrä autoista Barcelonan kaduilla on täysin päästöttömiä, asukkaat ja vierailijat hengittävät raikkaampaa ilmaa. Uskomme, että edistysmieliset kaupunkihallinnot kaikkialla maailmassa seuraavat Barcelonan esimerkkiä lähivuosina.” 

”On todellinen kunnia Barcelonan tehtaalle, että saamme vastata Nissanin toisen sähkökäyttöisen automallin tuotannosta. Tämä on tulosta tiimimme kovasta työstä ja jatkuvista laatuparannuksista vuosien varrella. Lisäksi e-NV200 on vasta toinen Espanjassa valmistamamme automalli, jota viedään Nissanin kotimarkkinoille Japaniin. Myös se kertoo paljon kollegoideni erinomaisista aikaansaannoksista tehtaalla”, toteaa Nissanin teollisesta toiminnasta Espanjassa vastaava toimitusjohtaja Frank Torres.

Uutta e-NV200-mallia valmistetaan ainoastaan Barcelonassa ja ensimmäiset toimitukset alkavat kesäkuussa.

Lue seuraavaksi