Uutiset

Autot

Sähköbusseja Sastamalasta

Linkker, suomalainen sähköbussi

Linkker Oy ja Fortaco ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on aloittaa sähkökäyttöisten kaupunkibussien valmistus Sastamalassa vuoden 2015 aikana. Sopimus koskee uutta kotimaista sähkökäyttöistä kaupunkibussia, jota Linkker myy, markkinoi ja kehittää edelleen. Fortaco vastaa sähköbussin valmistuksesta tehtaallaan Sastamalassa, missä on mahdollista valmistaa vuosittain jopa 200 autoa.

Sähkökäyttöisten bussien kysyntä on voimakkaassa kasvussa – Linkker ja Fortaco näkevat, että nyt solmitulla sopimuksella he voivat vastata kasvavaan kysyntään, joka on seurausta lähinnä kiristyvistä päästömääräyksistä, julkisen liikenteen kustannuspaineista ja laatutavoitteista. Sähköbusseilla kaupunkiliikennettä voidaan hoitaa nykyistä laadukkaammin, mutta myös pienemmillä kokonaiskustannuksilla. Linkkerin sähköbussikonseptin kerrotaan olevan kustannustehokas mahdollistaen jopa 10 – 30 prosentin säästöpotentiaalin. Säästön kerrotaan syntyvän kevytrakennetekniikan tuomasta pienemmästä energiankulutuksesta, akkukapasiteetin minimoinnista ja päätepysäkillä tapahtuvasta pikalatauksesta.

Fortacolla on vankka kokemus erityyppisten työkoneiden ja ajoneuvojen valmistuksesta kyeten siten reagoimaan nopeasti tuotteiden kasvavaan kysyntään. Fortacolla on omia tehtaita ja monipuolista valmistusta Euroopassa sekä laaja, ammattitaitoinen alihankkijaverkosto. Sopimusosapuolten mukaan tämä sopimus käynnistää Suomessa uudentyyppisen ajoneuvovalmistuksen, mikä tarkoittaa merkittävää uuttaa liiketoimintaa ja työtä sopimusosapuolille ja heidän alihankkijoilleen.

Lue seuraavaksi