Uutiset

Autot

Rinta-Jouppi laajentaa Hymer-matkailuautojen tarjontaansa

Hymer matkailuautoja saa Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuauto-pisteistä Espoosta, Turusta, Porista, Tervajoelta ja Kempeleestä. Maankuulun autoliikkeen palveluetuna matkailuautoa ostettaessa on mahdollisen vaihdokin monipuolisuus. Etuihin kuuluu totta kai laaja valikoima matkailuajoneuvoja. Ensiesittelyn edellä tutustuimme Espoon Rinta-Joupilla uuteen Hymer Exsis-i 588 matkailuautoon. Koeajo matkailuautolla tapahtui eripintaisilla uusmaalaisilla teillä ja päiväsaikaan tuli testattua myös asuntotilat. Auto tuntuu vakuuttavalta.

Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuautojen myynnistä Espoon Koskelossa vastaava Topi Kontula osaa luetella pitkän listan Hymer Exsis-i 588 mallin mukana tulevista uudistuksista. Perustekniikka on koeteltua, uudistukset vievät Hymerin malleja edelleen eteenpäin. Matkailuauton hankinnassa tärkeää on asiakkaan saada kunnon tuntuma autoon. Matkailuauton kaupanteko voi poiketa toisista autokaupoista jo pelkästään pitkän harkinta-ajan muodossa.

”Tämän kokoluokan matkailuauto kiinnostaa varmasti. Kyseessä on B-ajokortilla ajettava ajoneuvo, mutta silti tilaa löytyy reilusti neljälle aikuiselle. Kyllä tämä paikkansa löytää markkinoilla varmasti”, kertoo Topi Kontula. Hän sanoo työskennelleensä pitkään autoalalla ja tuntee esimerkiksi tämän Hymer Exsis-i:n alustana toimivan Fiat Ducaton erittäin hyvin.

”Kyseessä on kaikkien matkailuautoalalla tuntema alustamerkki, johon on tehty edelleen parannuksia. Tehoa tästä moottorista löytyy 150 hevosvoimaa ja sen perässä on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Muut tarjolla olevat teholuokat ovat 130 ja 180 hevosvoimaisia. Päästöluokkaan Euro 6 päästään ilman lisäainetta, johon liittyvä järjestelmä on aina pieni riski esimerkiksi talvella jäätymisen muodossa”, jatkaa Kontula.

Integroidun matkailuauton mallioppilas

Matkailuautojen alustatekniikka on samaa integroiduissa ja puoli-integroiduissa versioissa. Täysintegroidun matkailuauton etuosan vuoteen sijainti saattaa kääntää ratkaisun

Hymer Exsis-i on täynnä toimivia yksityiskohtia. Kuvassa kaasupulloteline on vedetty vaihtotilannetta varten ulos. Pullon nostaminen ja laskeminen voidaan tehdä ergonomisessa asennossa.

tällaiseen Exsis-i 588:n edustamaan versioon. Exsisissä jää tilaa esimerkiksi ruokailutilan käyttöön, vaikka vuode etuosassa on alhaalla. Puoli-integroidussa versiossa etuosan alaslaskettava vuode vie asuntotilan käyttömahdollisuutta jonkin verran pois. Hymer Exsis-i 588:n kuljettajan paikalta näkymä on suuren pakettiauton kaltainen, tosin taakse avautuva asuntotila lisää avaruuden tuntua. Hymer uudistuksia on malliin otettu mukaan. Keulailme on uusi, se on jatkumo suuremmista Hymerin malleista. Auton takaa löytyy uuden muotoilun hybridivalopaketti. Asuntotilan sisällä on käytössä kalustuksen kevytrakenne, joka on esitelty jo Hymerin B-DL -mallistoissa. Myös Exsis-i 588 on Hymerin PUAL-korirakenteinen, puuta ei ole käytetty edes sisäseinien pinnoissa. Tämän Hymer-mallin massa ajovalmiina alkaa 2 700 kilogrammasta. Osa uuden rakenteen tuomasta painonsäästöstä on käytetty suurempiin raikas- (115 litraa) ja harmaavesisäiliöihin (105 litraa). Muista muutoksista on mainittava asunto-osan oven 60 senttimetrin leveys, takatallin korkeuden kasvaminen 108 senttimetriin ja yläkaapistojen kahvattomuus.

Punkalle eteen ylös tai perinteisesti taakse

Kuljettajan nukkumispaikka on Hymer Exsis-i 588-mallissa luontaisesti suoraan ohjauspyörän yläpuolella. Kun kuljettajan ja kartturin penkkien selkänojat käännetään alas, voidaan kaksoisvuode katosta laskea niiden päälle. Alaslaskettavan vuoteen rakenteessa löytyy myös uutta, nyt pääsee nauttimaan halutessa epäsuorasta valaistuksesta. Takana kaksoisvuoteelle käydään myös tikkaita pitkin. Taakse nukkujien keskelle mahtuu vaikka perheen lemmikki, se tosin pitänee nostaa sinne. Ennen yöpuulle laskeutumista tai oikeastaan nousemista, hoituu ruuanlaitto, vaatteiden vaihto tai henkilökohtaisesta hygeniasta huolehtiminen järkevästi sijoitelluissa tiloissa. Erityismaininnan saavat kaapit onnistuneesta sijoittelusta ja erinomaisesti toimivista avaus- ja kiinnitysmekanismien toiminnasta. Hymer Exsis-i 588:n viimeistelyssä näkyy valmistajan kokemus ja rutiini. Matkailuautossa on niin paljon harkittuja yksityiskohtia, että ohjekirjaa kannattaa lukea ajatuksella. Tosin Rinta-Joupin ammattilaiset automyyjät pitävät asiakkaalleen perusteellisen perehdytyksen ennen lähtöä liikenteeseen. Se varmistaa, että kaikki matkailuauton ominaisuudet tulevat hyödynnettyä. Valittu lisävarustelista voi Hymer Exsis-i:n kohdalla olla pitkä. Hyvin laajan tarjonnan luo pelkästään tehtaan oma lista. Tosin kokenut matkailija saa Rinta-Joupin Autoliikkeen kautta erikoisemmatkin toiveet täytettyä. Tarvittaessa Rinta-Jouppi käyttää laajaa yhteistyöverkostoaan. Asiakas saa esimerkiksi juuri haluamansa markiisin. Tai saa jopa 32 tuuman television valmiina odottavalle seinätelineelle.

Meno on vakaata

Kuusiportainen vaihteisto antaa Hymer Exsis-i:lle varmasti oikean etenemisvaihtoehdon. Kovavauhtisessa maantieajossa ei tarvitse kierrättää moottoria korkeilla kierroksilla.

Fiat Ducaton alustalle rakennettu täysintegroitu Hymer Exsis-i 588 matkailuauto on toimiva paketti. Kuljettajan näkymä mittaristoon on selkeä.

Ajossa asuntotilan avoimuus tuo jonkin verran kaikupohjaa, mutta sisustuksen pehmeät pinnat vaimentavat äänet siedettäviksi. Tarkkuutta vaativissa tilanteissa kuten pysäköinnissä tai peruutuksissa vaihteiston pienin välitys hienosti toimivan kytkimen kanssa pääsee oikeuksiinsa. Hymer Exsis-i 588 on pihakäännöissä todella näppärä, ajotuntumalla tuntuu kääntyvän siinä missä henkilöautokin. Pieni kääntösäde saattaa hämätä ja varovaisuus on tarpeen ennen kuin oppii, missä matkailuauton äärikulmat menevät jyrkissä käännöksissä. Sama koskee toki ajoneuvon paikkaa ajokaistalla. Auton alustan raideleveyden ylittämät osiot vaativat kuljettajan pysyttelemään melko keskellä kaistaa. Suomalaisen maantien paikoittaiset poikkeamat tasaisuudesta eivät Hymer Exsis-i:tä hetkauta. Ajoneuvo etenee vakaasti haluttuun suuntaan, eikä sitä tarvitse paimentaa. Alusta ja kori kantavat matkailuauton massan ajovarustuksessa mallikkaasti. Hymer Exsis-i 588 erinomaisuus täytyy itse käydä Rinta-Joupin Autoliikkeessä kokemassa.

Verkossa

www.rinta-jouppi.com

www.hymer.com/fi

Lue seuraavaksi