Uutiset

Autot

Renault jatkaa ympäristötyön kehittämisen kärjessä ECO²-ohjelmallaan

Renault kuuluu Euroopan kolmen pienipäästöisimmän auton valmistajan joukkoon. Saavutukset CO²-päästöjen alentamisessa ollen merkittäviä, yhtiö pitää kuitenkin yhtä tärkeänä hillitä pakokaasupäästöjä. Yhtiön kesäkuussa esiteltävä uusi kaksitoiminen NOx-suodatinjärjestelmä on osoitus yhtiön työstä saasteiden vähentämisessä. Järjestelmän kemiallinen prosessi vangitsee haitalliset typpioksidit ja muuntavat ne neutraaliksi kaasuksi.

Renault on jatkanut strategiaansa sähkökäyttöisen ajoneuvon (EV) kehittämisessä. Tammikuussa 2008 Renault-Nissan -liittouma sinetöi Project Better Place -sopimuksen, joka tulee tuottamaan sähköautoja Israeliin ja Tanskaan vuoteen 2011 mennessä. Muut markkina-alueet voivat seurata pian.

Vuonna 2006 Renault ilmoitti, että osana Renault Commitment 2009 -ohjelmaa, yhtiö tulee testaamaan ajoneuvoja, jotka on varustettu Renault-Nissan -liittouman edistyksellisellä teknologialla varustetulla polttokennomoottorilla. Lunastaakseen lupauksensa, Renault on julkistanut prototyyppinsä, Scenic ZEV H2:n, jota nyt testataan käytännössä. Polttokennomoottorilla varustettuna ZEV H2:n päästöt ovat pelkkää vesihöyryä.

Lisäprojektit tehostavat Renaultin ympäristösitoutumista. Yksinkertaisilla ja jokapäiväisillä toimintatavoilla autoilija voi pienentää polttoaineenkulutusta jopa 20 prosenttia. Renault tulee tarjoamaan asiakkailleen ympäristön huomioonottavan ajotavan koulutusta simulaattorien avulla vuoden 2008 lopulla.

Renault on vuosien ajan näyttänyt tietä elinkaariajattelussa. Helmikuussa 2008 Renault perusti Renault Environment Business Unitin, tukeakseen kotimaista ja kansainvälistä kierrätystoimintaa ja uusia alueita ympäristön suojelussa. Aiemmin tänä vuonna yhtiö myös allekirjoitti sopimuksen SITA:n (Euroopan johtava jätehuollon ja kierrätyksen asiantuntija) kanssa. Yhteistyön pyrkimyksenä on jouduttaa päätepisteeseensä tulleiden ajoneuvojen kierrätystä.

Tänä päivänä kaikilla Renaultin tehtailla on ISO 14001 ympäristösertifikaatti.

Renault eco² -mallistoon kuuluva versio täyttää seuraavat ympäristönormit:
– Autot on valmistettu ISO-14001 sertifioidussa tehtaassa
– Hiilidioksidipäästöt enintään 140 g/km (tai niissä voidaan käyttää biopolttoainetta).
– Auton muoviosista vähintään 5 % on valmistettu jo kierrätetystä materiaalista, ja elinkaarensa lopussa 95 % auton osista on kierrätettävissä

Lisätietoa www.renault.com sekä www.media.renault.com

Lue seuraavaksi