Uutiset

Autot

Range Rover SV Coupé esiteltiin Geneven autonäyttelyssä

Lähes 50 vuotta sitten Land Rover loi luksusmaastureiden luokan lanseeraamalla ensimmäisen Range Roverin. Nyt Land Rover luo taas uuden tyylilajin, kun se esittelee maailman ensimmäisen luksusluokan täysikokoisen coupémaasturin: kaksiovisen Range Rover SV Coupén, jota on saatavilla vain rajattu määrä.

Land Roverin SVO erikoisosaston (Special Vehichle Operations) luomassa Range Rover SV Coupé huokuu tyypillistä Range Roverin muotoilua, ammattitaitoa ja kyvykkyyttä. Sen viettelevä muotoilu yhdistettynä uuden sukupolven matkustamon mukavuuteen sekä Range Roverille ominaisiin luokkansa johtaviin maastoajo-ominaisuuksiin tekevät Range Rover SV Coupésta ainutlaatuisen luokassaan. Autoja valmistetaan vain 999 kappaletta ja jokainen auto valmistetaan käsityönä Land Roverin SVO:n tehtailla.

Gerry McGovern, Land Rover muotoilujohtaja: ”Range Rover SV Coupé juhlistaa Range Roverin sukujuuria. Tämä henkeäsalpaava coupé, joka tarjoaa istuintilat neljälle, kunnioittaa Range Roverin perintöä modernilla ja nykyaikaisella tavalla. Kauniisti toteutettu, laadukkaasti rakennettu, Range Rover SV Coupé on hienostunein, ylellisin ja ainutlaatuisin Range Rover kautta aikojen.”

Kauniit mittasuhteet ja voimakkaat muodot antavat SV Coupélle vertaansa vailla olevan olemuksen. Range Roverille tyypillinen leijuva katto, jatkuva vyötärölinja ja kapeneva takalinja ovat tunnistettavia Range Roverin muotoiluominaisuuksia, mutta SV Coupéssa ne on toteutettu uudella tavalla.

SV Coupén linjojen puhtaus täydentyy ovien elegantilla sulkutoiminnolla sekä kehystämättömillä ikkunoilla. Valo tulvii matkustamoon panoraamakaton kautta luoden hienostuneen mutta rennon tunnelman.

Tarkkaan valitut korin värivaihtoehdot korostavat sivuilmanottoaukkojen ja etusäleikön muotoilua. Sivuilmanottoaukoista takaosaan ulottuva Contour Graphic viimeistely on saatavissa neljänä kaksisävyisenä vaihtoehtona. SV Coupé on myös ensimmäinen Range Rover johon on saatavilla 23 tuumaiset renkaat..

Korostunut hienostuneisuus ja ainutlaatuinen käsityönä tehty viimeistely jatkuvat myös auton sisällä. Semi-aniliini nahkaistuimet nostavat Range Roverin jo korkealuokkaiset sisätilat tasolle, jota yleensä löytyy vain yksityiskäytössä olevien suihkumoottorilentokoneiden tai luksusjahtien sisätiloista. Istuinten timanttikuvioitu tikkaus on tehty ainoastaan SV Coupé mallia varten.

SV Coupén ainutlaatuisuudesta kertoo myös se, että tämä on ensimmäinen Range Rover, joka rakennetaan käsityönä Land Roverin SVO erikoisosaston teknisessä keskuksessa Iso-Britanniassa.

John Edwards, Land Roverin SVO erikoisosaston johtaja:” SV Coupé lanseeraus tuo Range Roverin valikoimaan uusi tasoja, joilla kuluttajat voivat ilmaista yksilöllisyyttään. Se myös vahvistaa SVO erikoisosaston asemaa Range Rover bespoke ohjelman puolesta puhujana. Palaute asiakkailta, jotka ovat jo nähneet auton luottamuksellisissa tapaamisissa, on ollut ylivoimaisen positiivista.”

SVO erikoisosaston erityinen yksilöintitiimi tarjoaa SV Coupén asiakkaille mahdollisuuden etsiä erilaisia ratkaisuja yksilöidä oma autonsa. Autoon on tarjolla yli 100 eri ulkoväriä sekä tiimi tarjoaa myös ainutlaatuista ’match to sample’-palvelua, jossa väri etsitään vastaamaan mahdollisimman lähelle asiakkaan tuomaa näytettä. Laaja valikoima viimeistelyjä, kuten esimerkiksi eri sävyyn tehdyt etu- ja takaistuimet mittatilaustyönä tehdyillä kuvioinnilla, kontrastitikkaukset, päätukien kirjonnat sekä ovenkahvojen ja astinlautojen kaiverrukset tai puolijalometalliset mallimerkinnät. .

Värivalikoimasta löytyy optiona mm. uusi Liquesence, joka tuo sensaatiomaisen nestemetallipinnan ensimmäistä kertaa saataville Range Roveriin. 

SV Coupé on historian nopein Range Rover. Sen huippunopeus on 266 km/h. Siinä on myös tehokkain koskaan Range Roveriin asennettu moottori. Voimakas 565 hevosvoimainen 5,0-litrainen kompressoriahdettu V8 bensiinimoottori kiihdyttää SV Coupén 0-100 km/h vain 5,3 sekunnissa.

Auton alusta on suunniteltu ja säädetty kuljettajakeskeisemmäksi kuin vakiomallin Range Roverissa. Vaikka ajokorkeutta on madallettu 8mm, ajomukavuudesta ei ole tingitty. Lisäksi SV Coupéssa on Range Roverin legendaariset maasto-ominaisuudet; 900 mm kahluusyvyys sekä vetokyky 3500 kiloon saakka. 

Pixel-laser LED-ajovaloissa on 144 lediä ja neljä laserdiodia, jotka yhdessä muodostavat viisi kertaa enemmän luminanssia kuin tavanomaiset led-valot. Ajovalojen kantama on yli 500 metriä, kun ajonopeus on yli 80 km/h ja muita valoja ei ole liikenteessä.

Range Rover SV Coupé saapuu markkinoille marraskuussa 2018. Autoverollinen ennakkohinta Suomessa alkaa 578 916 eurosta.

Lue seuraavaksi