Uutiset

Autot

Ramppikuumeen poistaja

 

Kun pyörä on jo kerran keksitty ja hyväksi havaittu, tulisi sitä hyödyntää mahdollisimman usein ja monessa paikassa. Pakettiauton kuormatilan ja maanpinnan tasoerosta johtuen joutuu kuljettaja kuitenkin monesti vaihtamaan pyörällisen nokka- tai pumppukärryn nostamiseen ja kantamiseen. Harri Puron luotsaama Kuusiluoto Oy on aloittanut vastikään tämän tasoeron lievittämiseen soveltuvien alumiinisten taittoramppien maahantuonnin ja myynnin.

”Vääränlainen nostaminen ja kiipeäminen ovat pahasta terveydelle, minkä vuoksi asioita pitäisi tehdä toisin – siis viisaammin”, valottaa Puro ajatuksiaan taittoramppien maahantuonnin taustoista.

Takalaitanostin tai irtorampit ovat yleisimmin käytettyjä kuormankäsittelyn apuvälineitä, joiden valikoimaa Puro on päättänyt laajentaa kustannuksiltaan edullisella, mutta käytettävyydellään mainiolla ratkaisulla, joka tavaraliikenteen ohella soveltuu käytettäväksi myös henkilöliikenteen ajoneuvoissa.

Painoltaan noin 30 kilon taittoramppi kiinnitetään pakettiauton lattiaan pikakiinnikkeiden avulla, jolloin ramppi on myös helposti irrotettavissa. Kokoon taitettuna rampin korkeus on reilun metrin verran leveyden ollessa mallista riippuen joko 80 tai 100 senttiä. Pystyasennossa kuljetettava ramppi syö kuormatilaa ainoastaan 24 sentin verran, joten sen vaikutus kuormatilan kokoon on lähestulkoon olematon. Kaasujousin varustetun rampin käyttö on todella helppoa ja vaivatonta, joten rampin avaaminen ja sulkeminen hoituu yhdellä kädellä.

Alumiiniprofiilirunkoon kiinnitetty verkkopohja on erittäin pitävä ja siten turvallinen myös suomalaisissa olosuhteissa, joissa kuljettaja joutuu kohtaamaan lunta, jäätä ja pakkasta. Tsekkiläisen Milosgroupin valmistama taittoramppi tarjoaa Puron mukaan 400 kilon kantavuuden, mikä on varusteen painoon nähden varsin kunnioitettava lukema. Avattuna taittorampin pituus on mallista riippuen kahdesta metristä vajaaseen kolmeen metriin. Pituutensa ja rakenteensa ansiosta ramppia voi käyttää myös yläpuolella olevan haasteen voittamisessa.

”Ramppi voidaan kääntää myös yläviistoon, jolloin pakettiauton kuormatilasta rakentuu suora yhteys esimerkiksi kuorma-auton lastauskorkeuden mukaan rakennetulle lastauslaiturille”, muistuttaa Puro esitellen samalla ramppeihin ja kulkusiltoihin erikoistuneen tehtaan tuotevalikoimaa.

Easy Acces -tuotevalikoimaan kuuluu taittoramppien ohella myös kiinteitä ja teleskooppirakenteella varustettuja ajoluiskia sekä eritoten rakennustyömailla käytettäviä ramppisiltoja. Puron mukaan alkuvuodesta alkaneen yhteistyön ansiosta moni suomalainen pakettiauto on jo saanut kuormatilaansa taittorampin kuljettajan työtä helpottamaan.

”Tuotteita pidetään varastossa meillä Suomessa, mikä takaa nopean toimituksen kaikkialle maahan”, lupaa Harri Puro päätteeksi.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi