Uutiset

Autot

Räjähdeperävaunu Aisapojilta

Aisapojat toi markkinoille ADR-katsastettavan kevytperävaunun, jonka vetoautoksi käy lähes mikä tahansa auto ja räjähteitä siinä kulkee jopa tuhat kiloa.

Ilman ADR-katsastusta sallittu räjähdemäärä ajoneuvossa on varsin pieni, eli 50 kg. Aisapoikien ratkaisulla saadaan kuljettaa tuhatta kiloa räjähteitä.

Ensimmäinen räjähdekuljetuksiin tarkoitettu perävaunu oli marraskuun lopulla Aisapojilla katsastettuna EX/II-luokan VAK-kuljetuksiin. Umpivaunu on varusteiltaan, EX-normien mukainen. Kantavuutta tällä kokonaispainoltaan 1500 kg:n vaunulla on 1020 kg.

Perävaunun päällirakenne on umpikori, jossa ovi on takana. Tässä vaunussa ovi on saranoitu alareunastaan ja se kääntyy rampiksi. Sen ansiosta perävaunuun kulkeminen on helppoa ja kuormaa saa siirreltyä mukavasti vaikka nokkakärryillä. Ramppi kestää myös mönkijöillä ja moottorikelkoilla ajon.

Kattolevy on pokattu seinille, joten katon puolelle ei jää saumaa. Tuuletuksesta huolehditaan venttiilien kautta.

Räjähdekuorma on oltava hyvin sidottu ja sitä varten on vaunussa kunnolliset sidontapisteet.

Aisapoikien EX-perävaunu on valmiiksi varusteltu kaikin puolin ADR-katsastuksen mukaiseksi ja asiakas voi tilata perävaunun valitsemillaan varusteilla sammutinta ja käsivalaisinta myöden. ADR-katsastus pitää tehdä aina käyttäjätahon nimiin, joten Aisapojat hoitaa valmiiksi ADR-rekisteröitynä asiakkaan nimiin.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi