Uutiset

Autot

Puhtaita muuttoja biokaasulla

Suomen johtava muutto- ja logistiikka-alan palveluyritys Niemi Palvelut uusii autokalustoaan ja tilaa 15 kaasukäyttöistä muuttoautoa käyttöönsä. Kaasukäyttöisiä autoja tulee kolmea eri kokoluokkaa, pienestä asennustehtäviin soveltuvasta autosta aina isoon 18 tonnin muuttoautoon saakka. Muutot sujuvat jatkossa puhtaasti suomalaisella Gasumin biokaasulla. Yhtiö tarjoaa Suomessa ensimmäisenä puhtaita ja ekologisia ympäristöä säästäviä biokaasu-muuttoja.

”Alamme markkinajohtajana haluamme toimia edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä alan muille yrityksille. Seuraamme työmme keskeisiä ympäristövaikutuksia ja kehitämme toimintatapojamme jatkuvan parantamisen periaatteella niin, että aiheuttamamme ympäristökuormitus jää mahdollisimman pieneksi. Nyt meillä on mahdollista tarjota asiakkaillemme ekologisia ja puhtaampia muuttoja ensimmäisenä Suomessa. Kaasuautojen määrää on tarkoitus kasvattaa tulevaisuudessa jakeluverkostojen laajentuessa”, kertoo Niemen johtaja Juha Niemi.

”Olemme iloisia, että voimme tehdä biokaasuyhteistyötä Niemi Palveluiden kanssa. Kuluttajat ovat nykyään entistä tietoisempia vastuullisuudesta. On hienoa, että Niemi Palvelut haluaa olla Suomessa suunnannäyttäjä ja tarjota kuluttajille puhtaampia kuljetuksia ja muuttoja. Samalla yhtiö myös edesauttaa hiilidioksidi- ja lähipäästöjen vähentämisessä turvaamalla puhtaampaa hengitysilmaa asukkaille”, kertoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen. 

Biokaasu valmistetaan biohajoavista jätteistä

Biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine. Gasum käsittelee jätteitä ja tuottaa biokaasua seitsemässä biokaasulaitoksessa, jotka sijaitsevat Turussa, Vehmaalla, Honkajoella, Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja loppuvuodesta 2016 myös Riihimäellä. Riihimäelle rakennettava biokaasulaitos valittiin hallituksen kärkihankkeeksi helmikuussa 2016. Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Jatkossa yhtiö tuottaa vuosittain yli 300 GWh:ta kotimaista biokaasua ja käsittelee yhteensä 425 000 tonnia biohajoavaa jätettä.

Lue seuraavaksi