Uutiset

Autot

PSA Peugeot Citroën ja Mitsubishi Motors Corporation yhteistyöhön sähköauton kehittämisessä

Tavoitteena on saada markkinoille mahdollisimman lyhyellä aikataululla täysin päästötön kaupunkiauto.

PSA Peugeot Citroën –yhtymä, maailman suurin sähköautojen valmistaja, on myynyt tähän mennessä jo yli 10 000 valmistamaansa sähköautoa.

Sarjavalmistus alkoi jo vuonna 1995 Peugeot 106 Electric -autolla, jonka rinnalle tulivat myöhemmin sähkömoottoriset Citroën Berlingo ja

Peugeot Partner –tila-autot. PSA Peugeot Citroën -yhtymälle on näiden vuosien aikana kertynyt erittäin suuri asiantuntemus sähköautojen voimalaitteistoista.

Nyt Mitsubishi Motors Corporationin kanssa aloitettavan yhteistyön tavoitteena on parantaa kummankin osapuolen tietotasoa entisestään ja laajentaa teknistä yhteistyötä nimenomaan voimalaitteistojen (moottori + voimansiirto) alueella.

Useita kuukausia kestävän alkuvaiheen päämääränä on kehittää ja valmistaa uusi voimanlähde, joka soveltuu nimenomaan pieneen kaupunkiautoon.

Sopimuksen molemmat osapuolet ovat vakuuttuneita siitä, että nyt solmitun sopimuksen myötä saadaan lisää näkyvyyttä sähköautoille ja mikä tärkeintä uusi sähköautosukupolvi nopeammin markkinoille.

Yhteistyö sekä kehityksen että tuotannon osalta on molempien autonvalmistajien, PSA Peugeot Citroën -yhtymän ja MMC:n kannalta järkevä ratkaisu.

Nyt julkistettu yhteistyösopimus on luonteva osa PSA Peugeot Citroën -yhtymän vuosille 2010-2015 tekemää strategia- ja kehityssuunnitelmaa.

Yksi suunnitelman tärkeimpiä päämääriä on säilyttää PSA Peugeot Citroën -yhtymän asema ympäristöystävällisten autojen markkinajohtajana.

Lue seuraavaksi