Uutiset

Autot

Proace – legendan seuraaja

Odotettu Toyota Hiacen seuraaja Proace oli Kuljetus 2013 -näyttelyssä yksi merkittävimmistä uutuuksista kevyen kaluston osalta. Auto on yhteistyömalli Cirtoënin, Fiatin ja Peugeotin kanssa. Se, miten Proace pystyy täyttämään legendaarisen Hiacen saappaat, jää nähtäväksi.

Proacen vakiovarustukseen kuluvat 180 astetta kääntyvät pariovet.

Proacesta on kolme eri korimallilla: normaali akseliväli, pitkä akseliväli sekä pitkä akseliväli korkealla katolla. Tavaratilan koot edellä mainituissa korimalleissa ovat vastaavasti viisi, kuusi ja seitsemän kuutiometriä. Kantavuutta on korimallista riippumatta yli tonni. Vakiovarustukseen kuuluvat oikeanpuoleinen tavaratilan liukuovi ja takana on 180 astetta kääntyvät pariovet. Liukuoven saa myös vasemmalle puolelle ja osaan malleista saa taakse perinteisen, yläosastaan saranoidun takaluukun.

Takuu on sama kuin muissakin Toyota-malleissa eli kolme vuotta tai 100 000 km. Huoltoväli on yksi vuosi tai 30 000 km. Huoltokustannukset ovat sekä huoltovälin pituuden että huolto-osien maltillisen hinnoittelun ansiosta alhaisemmat kuin Hiacessa. Proace on jo ennakkomyynnissä.

Lue seuraavaksi