Uutiset

Autot

Pick-upin kuormatilaan käytettävyyttä Sortimo-kuormalavetilla

Sortimo-kalusteita maahantuovan Suomen Autokaluste Oy:n toimitusjohtaja Panu Lahtinen kertoo, että keväisen verouudistuksen jälkeen on tullut paljon kyselyitä kovakatteisien pick-up -mallien varusteluista. ”Sortimolla on tarkoitukseen soveltuva, ulosvedettävä kuormalavetti, CarmoPlus. Pick-upin varustelu voidaan toteuttaa yhdellä tai kahdella lavetilla. Kapeimman lavetin leveys on 362 mm, joka monille riittää esimerkiksi kompressorin tai muun painavan laitteen sijoittamiseen autoon. Lavetin kuormitettavuus on mitasta riippumatta 200 kiloa.”

Lavetteja on tarjolla 4 eri leveyttä ja 10 pituutta. Suurimman lavetin hyötypituus on 1545 mm ja leveys 1088 mm. Lavettien ulostulo on mitasta riippumatta 70 prosenttia lavetin pituudesta.

Lisää käytettävyyttä ja ergonomiaa

”Ulosvedettävällä lavetilla parannetaan kovakatteisten pick-up mallien kuormatilan käytettävyyttä huomattavasti”, painottaa Lahtinen. ”Kiinteän katteen myötä kuormatila on melko matala, jolloin perimmäisistä kulmista tavaran saaminen voi olla hyvin hankalaa. Monissa malleissa peräluukku avautuu vaakatasoon, jolloin tilan etuosasta painavan tavaran nostaminen on hyvin hankalaa.”

CarmoPlus lavetin runkoon on lisävarusteena saatavana kuormansidontakiskot, joiden avulla varmistetaan tavaran pysyminen turvallisesti kyydissä.

Myös osana kokonaisuutta

Sortimo tuotesarjan muokattavuudella ja eri tuotteiden yhteensovittamisella voidaan tavaratila varustella laajemminkin. Lavetti voi olla osana suurempaa kalustekokonaisuutta, jossa voi olla yhdistettynä vetolaatikoita ja hyllytasoja.

Sortimo CarmoPlus -lavetit ovat asennettavissa eri merkkeihin, niin pick-up -autoihin kuin muihinkin, esimerkiksi farmarimalleihin, kuormatilan mitoituksen mukaan. Uuden pakettiautoverotuksen myötä myös entistä kiinnostavammaksi vaihtoehdoksi nousseiden pikkupakettiautojen kuormatilan hyödyntämiseen saattaa lavetista löytyä ratkaisuja.

”Hintaa tullaan varmasti ensimmäisenä kysymään, joten tässä hintaesimerkki peruslavetista asennettuna: Lavetti CP 416-6 (hyötyleveys 845 x 1545 mm), hinta asennettuna 985 euroa, joka sisältää arvonlisäveroa 22 prosenttia. Sortimo CarmoPlus -lavetit ovat saatavana kaikilta Sortimo-jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. Heidän yhteystietonsa ovat Sortimon kotisivuilla www.sortimo.fi”, kertoo Lahtinen.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi