Uutiset

Autot

Peugeotille uusi leijona-logo ja uusi allekirjoitus

 

Ensimmäinen Peugeot, jonka keulalla uusi logo nähdään, on keväällä 2010 markkinoille tuleva urheilullinen lifestyle-auto, RCZ.

Peugeotin kunnioitettava 200 vuoden ikä ja omistuksen säilyminen läpi vuosisatojen suvun hallussa kertovat, että yhtiö on toiminut asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Peugeot yhdistää merkin sanomaa ja mielikuvaa eri markkinoilla ottamalla käyttöön uuden iskulauseen, kansainvälisen allekirjoituksen, jota käytetään samanlaisena kaikkialla maailmassa.

Motion & Emotion eli liike ja tunne, on valittu uudeksi iskulauseeksi kertomaan kiteytetysti siitä, että Peugeot vie ihmiset paikasta toiseen, mutta että Peugeotissa on kyse käytännöllisyyden ja liikkuvuuden lisäksi aina myös tunteesta. Peugeotin omien muotoilijoiden luomassa uudessa leijonassa matan sekä kiiltävän pinnan kontrasti luo kaksimetallisen vaikutelman. Samalla Peugeotin sininen on muuttunut hieman tummemmaksi ja siihen liitettävä merkin nimi saanut uuden typografian.

Ajankohta uudistumiselle on yhtiön uuden toimitusjohtajan Jean-Marc Galesin mukaan otollinen uusiutumiselle: ”Uusi identiteettimme on tärkeä. Minkä tahansa brändin on kehityttävä ja mentävä eteenpäin. Aloitimme viime vuonna aivan uudenlaisten mallien esittelyn 3008:n ja 5008:n myötä ja jatkamme sitä tänä vuonna lähes vallankumouksellisella RCZ:lla. Koimme, että nyt on hyvä hetki luoda nahkamme ja esitellä uusi vahvempi ja entistäkin laadukkaampi Peugeot.”

Kasvua kahta kautta

Merkin uudistuksen yhteydessä toimitusjohtaja Gales valotti myös Peugeotin kasvusuunnitelmia. Tällä hetkellä Peugeot on maailman 10. suurin automerkki ja tavoitteeksi on asetettu kivuta listalla kolme pykälää ylöspäin vuoteen 2015 mennessä. Haasteellisen tavoitteen saavuttamiseksi on valittu kaksi tietä. Toisaalta apuna ovat uudenlaiset entistäkin puhtaammalla tekniikalla varustetut Peugeotit. Toisaalta vuodesta 2010 vuoteen 2012 esiteltävät peräti 14 uutta mallia.

Vuonna 2011 Peugeot tuo markkinoille ensimmäisen dieselhybridin vallankumouksellisen 3008 HYbrid4:n myynnin käynnistyessä. Autossa on voimaa 147 kW (200 hv) ja neliveto, mutta silti sen hiilidioksidipäästöt jäävät alle sadan gramman kulutuksen painuessa runsaaseen kolmeen litraan sadalla.

Ja vuoden 2011 syksyllä päästöjä alennetaan tuomalla markkinoille e-HDi-mallit. Niissä saavutetaan automaattisella moottorin pysäytys-käynnistystoiminnolla (Stop & Start) ja jarrutusenergian talteenotolla jopa 15 prosentin vähennys kulutuksessa ja päästöissä.

Ranskalaisyhtiön ympäristöä kunnioittava ajattelu on todellisuutta, joka otetaan monipuolisesti huomioon tulevissa tuotteissa. Jo kevään 2010 aikana tulee myyntiin jakeluajoon tarkoitettu Partner-sähköauto ja loppuvuodesta 2010 on vuorossa kompakti sähköllä toimiva neljän hengen perheauto iOn.

Vähän kauempana tulevaisuudessa siintää Peugeotin kaksi- ja nelipyöräisten tuotteiden parhaista piirteistä syntyvä vallankumouksellinen BB1:n henkinen ajoneuvo. Se on askel kohti päästötöntä kaupunkiliikkumista ja kertoo omalta osaltaan Peugeotin rajoja rikkovasta ja uutta luovasta ajattelusta.

www.peugeot.fi

 

Lue seuraavaksi