Uutiset

Autot

Peugeot Partner Van L1 Premium HDi90 – leijonanpoikanen

Uudistunut Peugeot Partner Van talutettiin suomalaiskäyttäjien pariin viime keväänä. Sisarensa Citroën Berlingo Vanin kanssa hyvin yhtäläinen ajokki houkuttelee käyttäjiä paljolti hankintahintansa, mutta myös käyttökulujensa edullisuudella. Taloudellinen dieselmoottori yhdessä alhaisen käyttövoimaveron kanssa ovat päteviä argumentteja hankintahetkellä.

Partner Van lupaa ostajalleen mallista riippuen 3,3-4,1 kuution kuormatilan, 550-674 kilon kantavuuden ja istuinpaikan kolmelle henkilölle, mikä on eittämättä etu tämän kokoluokan autossa.

Hyvin henkilöautomaisen – ja henkilöautoon perustuvan Partnerin kanssa voi tehdä sinunkaupat saman tien. Oikean ajoasennon löytäminen ei ole vaikeaa, sillä etsintää helpottaa kahteen suuntaan säätyvä ratti ja korkeudensäädöllä varustettu istuin. Kuljettajan jakkarassa on säätövaraa myös pituussuunnassa, jota kaikkein pitkäjalkaisimmat toivoisivat löytyvän hiukan enemmän. Istuimen tarjoama matkustusmukavuus on varsin mainio, varsinkin kun muistaa, että tämäntyyppisillä autoilla ajetaan harvemmin pitkiä taipaleita.

Partner Vanin Multiflex-istuin tuo mukanaan kolme istuinpaikkaa. Tai siis ainakin teoriassa tuulilasin takana on paikka kolmelle silmäparille, mutta käytäntö osoittaa tämän kokoluokan auton olevan edelleen rakennettu kahdelle. Keskimmäisellä jakkaralla istuvan jalkatila kun on käytetty kojelaudan hyväksi. Kolmatta matkustajapaikkaa voidaan hyödyntää lähinnä lyhyessä siirtymässä rakennustyömaalta kahville tai kuljetettaessa lapsia, joiden vaatimukset jalkatilaa kohtaan ovat täysikokoista matkustajaa vaatimattomammat.

Monitoimi-istuimessa on toki muita avuja, joiden vuoksi se on varsin mainio keksintö. Taittamalla keskipaikan selkänoja alas saadaan istuimien väliin taso, joka toimii kirjoitusalustana tahi eväspöytänä. Istuinosan alta sen sijaan paljastuu kätevä säilytystila, joka kätkee alleen niin navigaattorit kuin kartatkin suojaan ulkopuolisten katseilta.

Säilytystilaa Partneriin on muutoinkin saatu mahtumaan kiitettävän paljon. Ovikoteloiden ohella mukana pidettäviä tavaroita voi sijoitella kuljettajan istuimen alla sijaitsevaan laatikkoon, kojelaudassa kuljettajan edessä olevaan lokeroon tai katonrajassa sijaitsevalle hattuhyllylle. Pikkutavaroille on loihdittu lokero myös tavaratilaan johtavaan takaoveen.

Tavaranajoon se on tehty

Maantietä Partner nielee nöyrästi, eikä tien epätasaisuus tai uraisuus vaikuta menoon. Ohjaamon melutaso sen sijaan tahtoo maantienopeuksissa nousta tarpeettoman suureksi, vaikka metallisen verkkoväliseinän takaa löytyykin melutasoa hillitsemään asennettu verho. Kurkistus tavaratilaan kertoo melutason syytkin. Seinien alaosa ikkunalinjaan saakka on saanut ylleen muovisen verhoilun, mutta tästä ylöspäin katto mukaan lukien on verhottu ainoastaan maalilla. Kaikupinta-alaa siis löytyy riittävästi melutason ylläpitoon. Seinien ja katon verhoilu vanerilla tai muulla materiaalilla alentaisi melutasoa, mutta samalla se säästäisi myös seiniä tarpeettomilta kolhuilta. Peltiseinä kun on varsin arka lastaustilanteiden tuoksinnassa tapahtuville vahingoille.

Ohjaamon melutaso alenikin varsin huomattavasti muutaman pahvilaatikon koekuormalla. Tavaratilan lattiaa peittää pehmeä irtopäällinen, joka omalta osaltaan huolehtii melutason hillitsemisestä. Pehmeä materiaali sen sijaan ei ole käytössä kaikkein kestävin. Koeajokkimme reilut 10 000 kilometriä olivat jättäneet jälkensä lattiamattoon pienten repeytymien muodossa.

Tavaratilaan johtaa kaksi reittiä; Isommat laatikot heitetään takaa löytyvien pariovien kautta, pientä kuljetettavaa sen sijaan voi annostella oikealta sivulta löytyvän liukuoven kautta, jollainen on lisähintaan saatavilla myös vasemmalle puolen autoa. Valitettavasti ohjaamon ja tavaratilan erottava, lisävarusteena hankittava väliseinäratkaisu syö melkoisen palan sivuoven vapaasta tilasta, joten väliseinän kanssa oviaukko on valmistajan lupaamaa kokoa pienempi.

Partneria on saatavilla kahdella eri koripituudella, joissa kummassakin hyödynnetään samaa alustaratkaisua, jolloin akseliväli on aina sama. Koeajokkimme edusti lyhyempää, kokonaispituudeltaan 4,38 metrin versiota, joka tarjoaa valmistajan ilmoituksen mukaan 3,3 kuution tavaratilan, joka kasvaa matkustajan istuimen kaatamisen myötä 3,7 kuutioon. Markkinoilla olevan isoveljen, kokonaispituudeltaan 4,63 metrin ajokin tavaratilan kooksi luvataan 3,7 / 4,1 kuutiota.

Lattiatasolta mitattuna kuormatilan pituudeksi saadaan 180 senttiä, mutta Multiflex-istuimen ansiosta kyytiin voi heittää kolmen metrin pituisia kappaleita, kunhan ne vain sopivat istuimen ja tehdaslisävarusteena saatavan väliseinän kaatamisen seurauksena syntyneeseen reikään. Tavaratilan jatkaminen tällä tavoin on monelle käyttäjälle varsin kätevä ratkaisu, ainakin jos pidempien tavaroiden kuljettaminen on satunnaista.

Taloudellista taivalta

Partner Vaniin voi valita joko 75 tai 90 hevosvoiman ahdetun moottorin. Kuluvan syksyn aikana markkinoille talutetaan myös tehokkaamman vaihtoehdon ympärille toteutettu hiukkasuodattimella ja muuttuvageometrisellä turboahtimella varustettu versio. Kumpikin tarjolla olevista moottorivaihtoehdoista perustuu samaan, 1,6 litran yhteispaineruiskutuksella varustettuun voimanlähteeseen. Koeajokin nelisylinterinen kone takoo vetäviin etupyöriin 90 hevosvoimaa ja 215 newtonmetrin väännön, joiden turvin matkanteko on reipastahtista. Eteneminen tyhjällä, omamassaltaan noin puolentoista tonnin ajokilla on varsin lennokasta. Parin sadan kilon kuormalla meno muuttuu hienostuneemmaksi, joskaan ei laiskaksi.

Polttonestetaloutensa puolesta Peugeot ei päässyt yllättämään, reilun 1200 kilometrin taipaleella mittasimme keskikulutukseksi 6,0 l/100km, joskin auton oma tietokone laski samaisen taipaleen kulutuslukemaksi 5,7 l/100km. 60 litran polttonestesäiliön turvin toimintasäteeksi saadaan noin 1000 kilometriä, eli huoltoasemalla käynnin väli on varsin pitkä. Huollossa Partner Vanin kanssa on käytävä kerran vuodessa tai 15 000 kilometrin välein.

Kojelautaan asennettu vaihdekeppi osuu käteen sopivasti, joskin liikkeiltään viisiportainen vaihteensiirto tuntuu alkuun tunnottomalle. Ajan kanssa asiaan tottui ja vaihteet löysivät paikkansa, mutta täsmällisyydestä ei tässä kohdin vielä voida puhua.

Kaupunkiliikenteen vilinässä viihtyvä Partner Van on tarjolla kahdella eri varustetasolla. Trendy pitää sisällään ne olennaisimmat mukavuus- ja turvallisuusvarusteet, täydellisempää ajonautintoa hakeva valitsee Premium-mallin ilmastointeineen, kauko-ohjattuine keskuslukituksineen, etumatkustajan poiskytkettävine turvatyynyineen ja Multiflex-istumineen. Myös sähköpeilit ja -ikkunat kuuluvat paremmin varustellun mallin listahintaan. Turvallisuuden tunteen lisäämisestä joutuu edelleen maksamaan lisähintaa sillä ESP ja sivuturvatyynyt löytyvät aina lisävarusteluettelosta.

Ari Perttilä

 

 

 

Lue seuraavaksi